מנחתים בצפון הארץ

• פותח הנושא C152
  • פורסם בתאריך

C152

New member
מנחתים בצפון הארץ

אהלן,
כמה שאלות לגביי מספר מנחתים באיזור הצפון- אשמח גם לתמונות אם למישהו יש

שאלה ראשונה היא יותר כללית- מה החוק אומר לגביי נחיתה של מטוסים קלים (לא אז"מים) במנחתים? האם כל עוד המנחת מאפשר זאת, לי כמטוס קל מותר לנחות?

לגביי המנחתים בצפון:

- מנחת שמרת- מטיולי אופניים באיזור ראיתי שמדובר בפיסת כביש קטנה שבעיקר מטיסים בה טיסנים. האם המנחת אכן פעיל בתקופה האחרונה? (אני מניח שאז"מים בלבד)

- מנחת ציקלון- מתמונות שראיתי מדובר במסלול רציני מאוד. האם ניתן להגיע לשם או שהמנחת סגור ומשמש את התעשיות הסמוכות בלבד? (אגב מי משתמש בו?)

- דלתון- הבנתי שהמנחת סגור לפעילות. מה הסיבה?

- בצת- עדיין פעיל?

תודה לעונים.

רמי בר1

New member
לציקלון יותר מסובך להכנס,אבל אפשרי.

לשלושת האחרים זה מאד פשוט, אתה יכול להגיע ברכב, ברגל, או באופניים. (גם באז'מ זה אפשרי, אבל שאלת על מטוס קל)
אתה יכול גם להגיש תכנית לטיסת מרחב, לעבור מעליהם, ולבקש אישור בזמן אמיתי ל-360. תוכל להסתכל למטה בלי לבקש אישור, כי אף אחד לא יראה.

C152

New member
איך אני מתאם לצקלון?

ואגב מי בכלל מחזיק בפמ"ת של המנחת הזה? לא מצאתי זכר לזה בשום מקום.

לגביי דלתון, ממה שראיתי הוא דווקא כן מתאים לנחיתה של מטוס קל- הן מבחינת תשתית והן מבחינת אורך מסלול.

רמי בר1

New member
בהנחה שאתה מחזיק רשיון וטס,השאלות שלך מוזרות.

זה שאתה חושב שדלתון מספיק ארוך עבורך, זה לא אומר שאתה יכול לנחות שם.
לגבי ציקלון, לא תוכל לנחות, אם תרצה לבקר שם(?) אם לי מושג אם חייבים להיכנס דרך המפעל.
שלח מסר לאלעד סלע, הוא שכן שלהם, ואולי יידע.

C152

New member
בוא נעשה סדר

אני יודע שחוקית אני לא יכול לנחות בדלתון, התכוונתי שמבחינה מעשית זה אפשרי לנחות שמה עם מטוס קל שאינו אז"מ.

בסה"כ שאלתי מדוע המנחת סגור לתנועה, זה הכל.

C152

New member
והשאלות שלי בהתחלה

היו האם ניתן להגיע עם מטוס ולא ברגל או ברכב.

רמי בר1

New member
מאותה סיבה שערד ,עין יהב, יוטבתה,קציעות,

גם הם סגורים לך.
אתה רשאי לנחות במנחתים מאושרים שיש להם מפעיל, שנוכח במקום בזמן הנחיתה וההמראה.
אם אתה עוזב את המנחת אתה צריך לדאוג לשמירה על המטוס.

nshay7

New member
מנחת ציקלון

במנחת ציקלון לא ניתן לנחות (נכון ללפני שבועיים) אין אישור הפעלת המנחת כולל ביטוח למי שאינו ממערכת המפעל או מהמקום (בדוק גם מול שפיצר מרת"א)

למעלה