מנחה

פסיבי 1

New member
איך אתם פוסקים הלכה שאתם לא יודעים

חצות היום משמש רק לסוף זמן תפילת שחרית תפחלת מנחה אפשר להתפלל אך ורק לאחר שבע וחצי שעות זמניות שזה בערך 45 דקות בקיץ אחרי חצות היום

פסיבי 1

New member
mgbאני בהלם איך אתה לא מפקח על

המה שכתוב בפורום ולא מוחק מיידית דברים כאלו שגורמים מכשול

פסיבי 1

New member
האומר לחכמה אחותי את לא יפסוק עד

שיהיה ברור שהיר כאחותו,וכל מי שפסק שיעשה תשובה משתי דברים 1.שבגללו היא לא התפללה 2.שבגללו ברכה ברכות לבטלה

מישהו שם לב מתי נשאלה השאלה?

ב-5:12 אחה"צ.. ואני מודה ששיגרת הלשון הביאה אותי לידי טעות. אבל צודק "עציץ פורח" שזמן מנחה הוא חצי שעה <זמנית> לאחר חצות היום.

mgb

New member
שאלה עקרונית לכאורה

בס"ד לכאורה ב-17:12 נשאלה השאלה והיה משמע שהשאלה נשאלה עקרונית. ב-17:47 נשאלה השאלה ספציפית ואז כב' ענה שכן. בברכה

mgb

New member
זמני מנחה גדולה.

בס"ד שלום לך פסיבי 1 יקר! ההערה נכונה, הנה הזמנים להיום: חצות היום הוא: 11:41 זמן מנחה גדולה הוא: החל מ- 12:16 לוח זמנים:http://www.moriya.org.il/Iinformation/TimeDay.asp הבעיה בתשובה שניתנה לערך כנראה ובכל מקרה מי שהתפלל בשעה שצויינה יצא ידי חובה וחלילה לא ברך ברכה לבטלה. חוץ מזה אינני המנהל ואין לי כלי מחיקה. לכל היותר אני יכול להלתערב היכן שהתשובה אינה נכונה בעליל ולהאמר את דעתי. בברכה

פסיבי 1

New member
אחי היקר צר לי אך טעית בזמנים חצות

היום 12:36 זמן מנחה 13:16 כך שכן ברכו ברכות לבטלה והשאלה ששאלתי אותך בפרוש נשאלת למנהל הפורום

או קיי...

א. תפילת מנחה היא מ-שש וחצי שעות ולא שבע וחצי. ב. שיגרא דלישנא הוא מחצות. ברור שעל השעון זה שונה - שכן יש גם מתירין 14 דקות אחר השקיעה...

פלוס חצי שעה (זמנית), לא ???

אני הבנתי שיש מחלוקת בין הפוסקים מה דינו של אחד שהתפלל אחרי חצות ולפני זמן מנחה גדולה, אם הוא בדיעבד יוצא ידי חובתו או שצריך להתפלל מנחנ פעם שניה.

למעלה