מנזר השאולין בסין

ברקוש22

New member
מנזר השאולין בסין

מקום אומנם תיירותי אך יש בו את הקסם של הרוחניות ואומנויות הלחימה. להלן טעימה קטנטנה ממנו

ברקוש22

New member
ואיך נוכל בלי אימון של חרבות

המקום מאוד מומלץ מבחינת טעימה ממשהו שונה מאוד בסין. בתוך המנזר אפשר אפילו לישון ולעשות אימונים יחד עם הנזירים. יש שני טרקים במקום - האחד הוא טיפוס לאן שהומצא הזן בודהיזם - שלוקח בסביבות ה 5 שעות ומביא אותכם לפסגת הר עם מערה חשוכה שם התבודד ממציא התורה - הנזירים עולים אז המסע בריצה בעוד המטפסים הבודדים מקיאים ריאה. ויש עוד טרק שאפשר את חציו לעשות ברכבל לכיוון פסגה אחרת - בדרך לטיפוס עוברים בחבל חבלים מפחייייידדדדדד..... תהנו ושבוע טוב

Temporary2

New member
מוזר. נראה שהמתאמנים לובשים בגדי בית ספר,

ולא בגדי נזירים. מצד שני הם גלוחי ראש. יש לך הסבר ? אני יודע שבשאולין יש בתי ספר שונים, וכמה מקדשים. האם התמונה צולמה במקדש המרכזי ? והערה קטנה : טא-מו לא "המציא" את הזן-בודהיזם; על פי המסורת של הזן, זה היה אחד הענפים המאוחרים ששימרו התלמידים של הבודהה. טא-מו הגיע לסין מהודו, והביא איתו צורת תרגול קיימת. הוא פשוט עשה לה אינטגרציה עם אמנויות לחימה, ומזה נולד השאולין צ'ואן, עם הזמן.

ליאורט1

New member
אולי זה מקום תיירותי

אבל בכל זאת אני לא חושב שהוא הוצג פה בפורום.( אולי הזיכרון שלי קצת חלש
) תמשיך להביא כל פעם טעימה ממקום אחר. אני אעיד על עצמי שאני נהנה כל פעם.

ברקוש22

New member
קודם כל תודה

ואני שמח על ההארה בנושא הזן בודהיזם. לגבי המקום הם לא לובשים בגדי נזירים משום שהם תלמידים ואלו הם המדים, מדובר יותר בבית ספר משולב דת ופחות במנזר כמו בסרטים למרות ששמו הוא מנזר השאולין, מתקיימים במקום שיעורים על דת ושיעורי לחימה כמו שאתם רואים. המקום נמצא ליד ג'נג-ג'או - עיר גדולה בין שיאן לביגין. להלן שיעור עם "מעט" נזירים, תבינו מה גודל המקדש. מה שכן מדהים אלו השיעורים עצמם, הנזירים כמו בסרטים פשוט חסרי משקל ובעלי רוגע מטורף בעודם מרחפים.

למעלה