מנור מדיק

alon111999

New member
מנור מדיק

שלום לכולם.
אנחנו לקראת קבלת ההחלטה החשובה בחיינו..
מניח שהרבה אנשים בפורום הזה מזדהים עם האמירה הזו..
התחלנו את התהליך מקובעים על פונקאית בארץ. זה היה לנו ברור כשמש..
מה? לא נכיר את מי שנושאת את התינוק שלנו?
מה? נעקוב אחרי התהליך בשלט רחוק דרך סוכנות שיש בה עסקנים ומטרתה להרוויח כסף?
ועוד ועוד..

עם הזמן, ראינו שלמצוא פונדקאית בארץ - זה סיפור לא פשוט כלל וכלל..
על כל פונדקאית נפלאה, יש 7 זוגות מקסימים שמשתוקקים לה.
מפה לשם, החלטנו שנבדוק כיוונים מעבר לים והגענו למנור מדיק.
מאותו רגע - מאוד מאוד ניסינו, באמת שניסינו, למצוא חוות דעת שלילית על התהליך.
בדקנו , ובדקנו, ושוב בדקנו, וכל מי שדיברנו איתו, אמר רק דברים נפלאים על הסוכנות, על האדיבות והמסירות, והאמת - זה נשמע טוב מדי בכדי להיות אמיתי.

אז שניה לפני שאנחנו מקבלים את ההחלטה הכי חשובה בחיינו -
האם מישהו כאן בפורום - מכיר מישהו או חווה בעצמו - התנסות פחות חיובית עם מנור? כל כך יעזור לנו לקבל מידע אמין, לכאן או לכאן..

תודה מקרב לב!

פונדקאות בארץ מול פונדקאות בחו"ל

שלום אלון,

ראשית כל אנחנו מאחלים לכם תהליך זריז ופשוט ושבקרוב תגשימו את חלומכם.

אנחנו נמצאים בשלבים ראשוניים של התהליך וכרגע אנחנו מנסים לאמוד את היתרונות והחסרונות של פונדקאות בישראל אל מול פונדקאות בחו"ל.
אמנם, לצערנו, אין לנו מידע לתרום לכם על מנור מדיק, אבל נשמח לשמוע מכם מלבד משך התהליך שנראה זריז יותר בחו"ל, מה היו היתרונות הנוספים שמצאתם?

תודה רבה ובהצלחה לכולנו!

תגובה מורכבת

קודם כל הרבה הרבה הצלחה וטוב בכל מסלול ומסע שתבחרו בו!

יש לי נקודת התייחסות קצת מורכבת וטעונה לנושא
אז חשוב לי לומר שזה ממש לא אישי
בעיקר דברים שחשבתי עליהם הרבה כאישה פמיניסטית
וגם טיפונת אולי מחוויותיי כפונדקאית (לקראת סוף ההריון)

אחד ההבדלים המשמעותיים בין לעשות תהליך כזה בארץ ובחו"ל הוא מידת הרגולציה והפיקוח
בהעדר דרישות חמורות מצד המדינה בה עושים את התהליך הרבה נתון להחלטה שלכם ולהבנתי הרוב המוחלט של ההכרעות בנושא הזה יהיו של הסוכנות דרכה אתם עושים את התהליך
התהליך של פונדקאות הוא תהליך נפלא אבל זה תהליך מאוד מורכב ברמה אתית ובלי רגישות מתאימה הוא יכול חלילה להפוך לתהליך שפוגע בנשים שמשמשות כפונדקאיות
כפונדקאית הפרסומים של מנור מזעזעים אותי. בעיני, מהפרסומים שלהם נראה שהם מתייחסים אל הפונדקאיות כשוק בשר שניתן לנצל. התיאורים שלהם מתייחסים אל הנשים הנושאות כמוצר (יש דוגמאות רבות.. אין לי כוח לפרט פה) בלי מילה *אחת* על רמת המחוייבות שלהם לפונדקאית
(מה קורה במקרה של מוות חלילה? במקרה של אבדן פוריות בעקבות התהלך? במקרה שההריון מסכן את הנושאת? מי אחראי על הביטוח הרפואי שלה? ואם יש חלילה הפלה? מה היא מקבלת? ומה זה אומר להחליף פונדקאית אחרי שתי החזרות? מה היא מקבלת בתמורה אחרי נסיון קצרצר כזה ומה ההגיון בהכרעה הזאת?? באיזה אופן יש הגבלות על חופש התנועה שלה או הפעילות המינית שלה? איפה הפרוצדורות הרפואיות נשקלות יחד איתה? מה הן מערכות התמיכה שלה? יש לה הורים/ילדים/ בן זוג שהיא בקשר איתו? איך היא מקבלת את ההכרה שלכם כהורים במעשה המורכב הזה של הנשאות? ושאלות רבות נוספות)
בארץ ההורים מחוייבים לממן לפונדקאית עורך דין נפרד שעומד על הזכויות שלה בתהליך, במקום שבו אין דרישה כזו אז די סביר שהסוכנות תבנה חוזה שמשרת אותה ולא את הנושאת
אני חושבת שכהורים שמשתמשים בשירות הזה יש לכם מחוייבות אנושית לבחון גם את ההיבטים האלו של התהליך ומצער אותי מאוד שמנור לא חושבים שזה מעניין את ההורים שבוחרים בהם כסוכנות ולא משתפים בדבר הזה.
הרבה הרבה הצלחה בכל מקרה

גיי J

New member
חייבת לסייג

הדברים שאת כותבת מאוד חשובים ואנו, הזוגות חייבים להיות קשובים לצרכים של הפונדקאית מא' ועד ת'.
כשאני הייתי במנור לפגישת הכירות שאלתי חלק מהשאלות שהעלת פה וקיבלתי תשובה, שאותי לפחות סיפקה באותו הרגע.
למרות זאת, אני לא תמימה ואני מבינה שיש הבדל עצום בין מה שקורה בארץ לבין מה שקורה בחו"ל. פה זה המקום שלנו, ההורים המיועדים להתנהג בהתאם, לשאול, לבדוק ולדאוג לכך שהפונדקאית שלנו תקבל את הטוב ביותר והמרחק לא מתקבל כתירוץ!
כתבתי לאלון בפרטי ואני כותבת גם כאן, בסופו של דבר מנור הם עסק שמטרתו להרוויח, הם חמים, הם משפחתיים, הם עוזרים, דואגים ועוד הרבה דברים, אך הם גם אנשי עסקים.

אני עדה לכך שמנור נותנים לפונדקאיות יחס חם, אוהב, מחבק ומכבד

אני עדה לכך וראיתי זו במס' נסיעות של עם מנור, ראיתי זאת במו עיניי כל פעם מחדש.
הם מתייחסים לפונדקאיות המקסימות בכפפות של משי. דואגים להם כ"כ הן ברמה המנטלית, הפיזית, הרגשית ומה לא!
זה ריגש אותי כל פעם לראות איזה יחס מדהים הם נותנים לפונדקאיות.

עמי מנור הציל לי את החיים. פשוט כך. בעוד שבארץ ממררים לך את החיים להוציא אישורים בתור אימא מיועדת... עמי וכל צוות מנור.. אין דברים כאלו. משפחה מדהימה ולא ניתקלתי ביחס כזה בחיים שלי.
חייבת לומר את זה!

משמח לשמוע

מאוד משמח לשמוע שבפועל היחס שלהם ראוי ואמפתי.
אני חושבת שהרבה מהמורכבות היא לא בתהליך כשהוא הולך לפי הספר ומצליח אלא מה קורה במקרים הפחות צפויים
מה המשמעות של ההבטחה של מנור שהם מחליפים פונדקאית אחרי החזרה או שניים? מה קורה עם הפונדקאית?
אני נקלטתי בהחזרה השלישית וכמוני לא מעט נשים
זה לגמרי סביר ברמת הסטטיסטיקה של קליטה ולא מעיד על שום בעיה
מה המשמעות עבור הפונדקאית שממחליפים אותה?
כמה היא ערוכה לזה מראש ומה היא מקבלת בתמורה?
אישית, אם אני הייתי צריכה להפסיק את התהליך בשלב כזה זה היה משפיע עלי מאוד קשה
והיית רוצה לדעת יותר מה העמדה שלהם בכל רמת המחוייבות שלהם לבריאות של הפונדקאית
יש סיפורים מאוד קשים מהמזרח על נשים שעברו הפלות וקיבלו יחס מאוד שלילי על ה"אחריות" שלהם לכאורה לדבר והעדר גישה לשירותים רפואיים אחרי תהליכים כאלו.
הפלות, עם כל הקושי והכאב, הן חלק בלתי נמנע מהשדה של תהליכי פריון, מה העמדה הרשמית של מנור בהקשר כזה?
בארץ אנחנו מקבלים כמובן מאליו את העובדה שלכולם יש ביטוח רפואי ושירותי הרפואה הם מתקדמים ומצויינים
מנור דואגים להדגיש שיש להם ליווי של רופאים ישראלים בכל הבדיקות וההכרעות שנוגעים ל*ילד*
מה המדיניות שלהם כשזה נוגע לבריאות של הפונדקאית? בפרט אם במקרה חלילה היא כבר לא נושאת את הילד?
הריון הוא לא תהליך נטול סיכונים. יש לו פוטנציאל לפגוע בפוריות, לעורר מחלות כרוניות, לפגוע ברצפת האגן, בעמוד השדרה ועוד ועוד שלא לדבר על סיבוכים אפשריים בעקבות לידות, חתכים או קיסרי.
מעורבת פה אישה נוספת, בשר ודם שמקריבה הרבה בשביל לשאת את הילד ונכנסת למערכת סיכונים משמעותית לשם כך.
מאידך יש פה סוכנות כלכלית שנמצאת בניגוד אינטרסים לגבי הנושא הזה של תמיכה בנושאת בפרט תמיכה בבריאותה הפיזית והנפשית.
הייתי מצפה מסוכנות שהנושא הזה חשוב לה, להציג אותו כחלק מהשירות שהיא נותנת.
אני מקווה שאם הרבה הורים ישאלו ויבררו לדבי הנושאים האלו הם יבינו שזה חשוב, אולי גם כשיקול עסקי.

omnama

New member
מסכימה מאד עם המים והרוח.

באחריות ההורים לדאוג לתנאים של הפונדקאית.
אי אפשר לנהוג בשיטת "רחוק מהעין רחוק מהלב" במקרה הזה.
אחרת זה הופך בדיוק ל"סחר אנושי"/"רחם להשכרה"/"ניצול של גוף האשה" ועוד כל מיני דימויים שכולנו מכירים ושכל כך מזעזעים אותנו.
כאן בארץ מעולם לא הרגשתי שהדימויים האלה תופסים לגבי (פונדקאית בדימוס) אבל כשזה מתרחש בחו"ל אני חושבת שהמיועדים חייבם לקחת אחריות ולשאול את כל השאלות הקשות אם הם לא רוצים לתת יד לניצול שעלול להתרחש בשמם במקום אחר.

דנית150

New member
מאחלת לכל פונדקאית להיות במנור.

שלום אני עברתי פעמיים את התהליך במנור ואני יכולה להעיד על עצמי שבטוח לא הייתה להם לקוחה נודניקית וחשדנית יותר ממני.
זה לא סתם , כי הגעתי למנור לאחר סטירה כואבת שקיבלתי מחברת ניו לייף שגרמו לי נזקים נפשיים וכלכלים עצומים.
אני נסעתי כל-כך הרבה לגאורגיה לבדיקות ולפעמים סתם לראות את הפונדקאית זה חוץ מהשיחות וידאו שהייתי עושה עם הפונדקאית במשרד של מנור.
אני ראיתי ונפגשתי גם עם פונדקאיות של זוגות אחרים חוץ מהפונדקאית שלי.
מה שראיתי שם אני בטוחה שאין בארץ עם כל הכבוד.
לא חושבת שבארץ יש אחות שמגיעה עד לביתה של הפונדקאית לתת את התרופות שצריך לקחת לפני ההחזרה וגם במהלך ההריון.
לא חושבת שבארץ יש לפונדקאיות נהג של החברה שלוקח אותן לכל הבדיקות.
לא חושבת שבארץ החברה מבקשת הסכמה של כל משפחת הפונדקאית להכנס לתהליך כולל הבעל אם יש וההורים.
לא חושבת שבארץ קרה מקרה שהתקלקל מקרר לפונדקאית ובאותו היום המשפחה קבלה מקרר חדש
לא חושבת שקרה בארץ שהפונדקאית הייתה צריכה שמירת היריון בחודש האחרון
והחברה שלחה אותה לב"ח פרטי עד סוף ההריון - כמובן על חשבון החברה
ותמיכה של פסיכולוגית ותמיכה רפואית וביטוח.
אני בטוחה שיש במנור הסכם עם הפונדקאיות למקרים קשים
במנור הם שומרים ודואגים לפונדקאיות יותר מהכל
אני גם לא מבינה איך פונדקאית מישראל מביעה דעה כה חריפה על יחס הפונדקאיות בגאורגיה בלי לדעת כלום
סתם טועה ומטעה הלוואי שבארץ ידאגו לפונדקאיות כמו שדואגים במנור

היחס לפונדקאית בארץ

אני לא הבעתי את דעתי על הפונדקאות בגיאורגיה אלא אמרתי את הבעייתיות והמורכבות של תהליכי פונדקאות לא מבוקרים בחו"ל ובפרט הבעתי תרעומת על הפרסומים של מנור.
את לעומת זאת מציגה טענות על דברים שאין בארץ כנראה בלי להבין את התהליך בארץ.
בארץ יש חוק שמחייב!! הרבה מהדברים שהצגת ויותר מכך.
בארץ החוק מחייב לקבל הערכה פסיכולוגית של בן הזוג, לא רק אם הוא מסכים לתהליך אלא גם לוודא שהוא לא לוחץ עליה להיכנס לתוכו.
בארץ החוק מחייב את ההורים לממן ביטוח עבור הפונדקאית גם ביטוח חיים וגם אבדן כושר עבודה
בארץ החוק מחייב את ההורים להפקיד קרן לטיפול פסיכולוגי על ידי גורם מומחה לאם ולילדים שנשמר חצי שנה לאחר הלידה
בארץ מחייבים את ההורים לממן עורך דין נפרד לאם הנושאת כדי לשמור על הזכויות שלה.

(אגב, עם כל הכבוד, לא רוצה אחות לבית ולא רוצה נהג פרטי, אני חושבת שזה בעיקר אקט של שליטה לוודא שהפונדקאית עושה מה שהיא "צריכה". ב"ה יש לי יכולת תנועה, רכב ואחריות לפעול כפי שהתחייבתי, אני לא רוצה שישתלטו לי על החיים, רוצה מרחב ואמון.)

ההבדל הגדול הוא שבארץ כל הדברים שפירטתי מעוגנים בחוק! בחו"ל הכל נתון להכרעה של הסוכנות. הסוכנות יכולה כמובן להיות מקסימה ולוואי שאכן כך. אבל צריך גם לשים לב שהסוכנות נמצאת בניגוד אינטרסים.
אני אמרתי שזו אחריות של ההורים לוודא שהתהליך שנעשה בשמם לא פוגע חלילה בנשים.
הסוכנות הספציפית שמדובר עליה לא מציגה בפרסום הרשמי שלה שום דבר שנוגע לאחריות שלה כלפי הפונדקאית אלא מציגה את הפונדקאית כמוצר צריכה ועל זה היתה התרעומת שלי. לא התייחסתי בכלל לתהליכים קונקרטיים.

רומי105

New member
גם אנחנו עם מנור

גם אנחנו בתוך התהליך עם מנור(שבוע 21)
אצל מנור כל הסעיפים של אחריות כלפי הפונדקאית כתובים בהסכם.
אז אין לי בעיה שהם לא מפרסמים באתר שלהם את ההסכמים שלהם עם הפונדקאית
ותהיו בטוחים שאין תנאים כמו שמנור נותן לפונדקאיות - גם בארץ !
ובכלל כל אחד מתסתכל על התמונה מנקודת מבטו הפונדקאית בארץ חושבת מה נכון ומה לא ומצד שני אנחנו הזוג שנמצא בתהליך חושב על דברים אולי שונים.
לפני שהגענו למנור היינו בסרט של פונדקאות בארץ ובזבזנו 9 חודשים סתם
ואפילו לא התחלנו. כאב ראש אחד גדול
אגב שאף אחד לא יספר את הסיפור הנדוש שהפונדאות היא לא עבור הכסף אף אחת לא צדיקה במיוחד לא בישראל
אין ספק לפונדקאות בחו"ל ומנור בפרט,יש די הרבה יתרונות יותר מהארץ.
מה שמצחיק שכל התהליך בחו"ל הרבה פחות מסורבל מהארץ והרבה יותר נעים.
אני ממליצה בחום ובאהבה לא יכולנו לבחור יותר טוב
בכל מה שתחליטו שיהיה בהצלחה רומי

חו"ל

חוץ מזה שאני פונדקאית אני בן אדם וככזה יש לי מה להגיד על המציאות
אני יכולה לבקר את האתיות של תהליכים גם אם אני לא מעורבת בהם
אני יכולה לבקר מציאות שבה אנשים קונים כליה בחו"ל כי זה אפשרי גם אם אני לא זקוקה לכליה, גם אם במקרה עושים את זה עם כל הרגישות המתבקשת
אפשר תמיד להתמקד במקרה כזה או אחר אבל אי אפשר לעצום את העיניים מהמשמעות המוסרית של התהליך
מה שאני חזרתי ואמרתי הוא שלהורים יש אחריות אתית על התהליך ועל התנאים של הפונדקאית, אם זה מנור או כל סוכנות אחרת, זה לא מעניין אותי ולא רלוונטי.
ואף אחד לא ענה פה על השאלות המורכבות שהעלתי לגבי מחוייבות של הסוכנות במקרים מסובכים.
אגב, אין לי מושג מאיפה את מביאה את הטענה השיפוטית שלך על פונדקאיות בארץ, את כנראה לא מכירה מספיק פונדקאיות, הסגנון הבוטה הזה שאף אחת לא צדיקה במיוחד די מעכיר את מה שכתבת ומערער קצת את האופן שבו את מתייחסת לפונדקאיות
אז שלום, אני צדיקה. נכון לא בכל ההיבטים בחיים שלי אבל כן בהקשר של פונדקאות, כל מי שמכיר את התהליך שאני עוברת יודע שכסף לא היווה שום מניע בתהליך, נאדה, ואם לא היה להורים כסף הייתי עושה את זה בכל מקרה ואני לא היחידה,
*אבל* גם נשים שעושות את זה ממניעים כספיים עושות מצווה מטורפת. ומלבד החובות המוסריות הבסיסיות לדאוג לרווחה הפיסית והנפשית שלהן יש פה חובה להוקיר אותן על החסד הגדול שהן עושות בגוף שלהן עבורך
אם תהליך הוא נעים או מסורבל זה לא מדד מבחינתי אם הוא אתי או לא.
ויש חובה מוסרית של ה*הורים* לוודא שהסוכנות שהם עובדים איתה ושפועלת בשמם ובכספם מגנה על הפונדקאיות המעורבות בתהליך. פירטתי פה לא מעט סוגיות מורכבות שהיבטוי "מגנה" מכסה לפחות בחלקו ולא ראיתי מאף אחד התייחסות לגבי הנושאים המורכבים האלו.

הדברים לא באים כנגד אדם כזה או אחר שנמצא בתהליך אבל הם כן נקודה מוסרית שצריך לדעתי לשקול כשפועלים במציאות המורכבת הזאת

מידת אחריות

אני שומע גם מפונדקאיות וגם מאנשי מקצוע העוסקים בכך בארץ ביקורת רבה על ההליכים בחו"ל, הביקורת מציגה את התמונה כאילו בארץ החוק הכי טוב ובחו"ל הכל ניצול וזילזול, דרך אגב - בחוק בארץ יש סעיף בעייתי מאוד שמאפשר לפונדקאית לפנות לבית מישפט ולבקש לשמור את הילד למשל - לי זה נישמע אבסורד! נכון שהיא צריכה להציג נסיבות חריגות ולהוכיח שזה לטובת הילד ואומנם עד כמה שידוע לא נעשה שימוש בסעיף זה עד כה אך גם לא מוגדר בחוק מה הפיצוי שהפונדקאית תתן להורים במצב כזה, זה סעיף בעייתי שלא קיים במקומות אחרים.
צריך לזכור שמדובר על חוזה, בחתימה על החוזה יש שני צדדים - הפונדקאית אינה נטולת יכולת שיפוט - גם בארץ וגם בחו"ל, היא חותמת על חוזה ומסכימה לתנאיו.
הפירסומים באתר של מנור בארץ פונים להורים מיועדים ולא לגיוס פונדקאיות ולכן הנתונים שאת מציינת לא מפורטים בהם ודי ברור למה.
אנחנו התחלנו את התהליך עם סוכנות אחרת, כשנסענו לסקירה ראינו ונידהמנו שהפונדקאית נישלחה לביתה באוטובוס. במהלך ההריון משניתגלתה בעיה רפואית למזלנו מנור הסכימו לעזור לנו והשתלטו על התהליך - מאותו רגע נהג אסף אותה מהבית לבדיקות, ביקור של אחות אצלה בבית למתן תרופות, ביקורי בית ועזרה.
הם אכן שמים את הפונדקאית במרכז כיוון שהיא החלק החשוב בתהליך.
אני יכול לומר לך שאנחנו בקשר עם הפונדקאית הגיאורגית שילדה כבר לפני 9 חודשים ווידאנו שהיא קיבלה את כל המגיע לה.
שאלה לי אליך, קשורה חלקית לביקורת שלך - האם בכל מוצר או שרות עליו את משלמת את מוודאת שהפועלים והעובדים שייצרו אותו מועסקים בתנאים נאותים ומקבלים זכויות מלאות כמו בארץ? אני מניח שלא. ברמיזות שלך את מכוונת שרק בארץ התהליך מפוקח, לא חייבים פיקוח קפדני וחוק (שמגן בעיקר על הפונדקאית) כדי להיות טובים והוגנים לשני הצדדים, אפשר גם לבחור להתנהל כך, לדעתי מנור מוכיחים את זה.

בקצרה

יש לי רק כמה דקות אולי אחר כך אענה בהרחבה.
מנור פונים להורים וכל מה שאמרתי רלוונטי להורים וממש לא לפונדקאיות כי בעיני זו אחריות של ההורים
אין שום קשר לגיוס הפונדקאיות
מה שאתה אומר על חוזה יכול להכשיר בכיף סחר באיברים, אדם חותם על חוזה למכור כליה, הוא לא נטול יכולת שיפוט, למה המדינה מגבילה חוזים כאלה? חוזה זה לא חזות הכל.
מעולם לא אמרתי שהחוק בארץ מושלם, אמרתי שכמעט ואין פיקוח בחו"ל ולכן יש פה אחריות גדולה יותר על ההורים
ונכון אני לא עושה בקרה של כל מוצר שאני משתמשת בו ובכל זאת שימוש ישיר ביכולת הפריון של גוף של מישהו אחר, בפרט שימוש ברחם של נשים אחרות מביא לסוגיות אתיות הרבה יותר קשות ומסובכות מאשר שימוש בשכל שלו או בידיים.

סחר באיברים אינו חוקי

סחר באיברים אינו חוקי ברוב המדינות, לאמרות שיש שיטענו שאם לתת את האיבר ללא תמורה מותר אז מדוע בשכר אסור...אבל זה כבר לדיון אחר.
חוזה שנוגד את החוק אינו חוקי, ולא מדובר פה על חוזה שאינו חוקי. יש התנשאות מסויימת של ישראלים לחשוב שרק פה הכל מתקדם וטוב, עוד ועוד מדינות אוסרות על פונדקאות מסחרית, איך היית את מרגישה אם לא היו מאפשרים לך לעשות זה כפונדקאית בטענה שלמעשה את לא יודעת מה טוב עבורך ושזה לא מוסרי?
כרגע אנחנו עוסקים בפונדקאות בגיאורגיה, הפונדקאיות יודעות קרוא וכתוב, מתגוררות בביתן ומפוקחות ומטופלות ודואגים להן במהלך ההריון ולאחר הלידה.
ההליך תואם את הדין הגיאורגי.
לדעתי לפני שמפריחים האשמות, צריך לבדוק את העובדות.

Tali Paz Bartal

New member
אנחנו עוברים את ההליך כרגע עם מנור מדיק

בשעה טובה אנחנו בשבוע 29...אין מספיק מילים להגיד איזו חברה נפלאה מנור, עמי ואשתו וכל הצוות , עומדים לשירותנו תמיד, הטיפול הוא מחלקה ראשונה VIP ומקצועי עם אנשי המקצוע הטובים ביותר. אשמח להרחיב ולספר אם תרצו, הטלפון שלי 0529593157
אנחנו היינו לפני שנה בדיוק..איפה שאתם עכשיו..כל כך מבינה לליבכם.

dorinpat

New member
אני חושבת שזו תוכנית יקרה מאוד

ולא בצדק.
מוניות וכו' זה גרושים בגיאורגיה ולא מצדיק פערים כאלה גדולים, ולגבי רופאים ישראלים מי שמחפש רפואה ישראלית שיעשה פונדקאות בארץ בפחות כסף ויותר שליטה על מה שקורה.

יערה135

New member
חייבת להביע את אשר על ליבי

הרבה זמן לא ביקרתי כאן בפורום פעם הייתי יותר פעילה מודע.
לאחר שנולדו לי המלאכים שלי יש לי פחות זמן לפורום אבל אני חלילה לא מקטרת..
יש לי 2 ילדים מפונדקאות
קצת היסטוריה שלי התחלתי את הפונדקאות בארץ כמו כולם כי רצינו קרוב לבית בארץ .
חתמנו חוזה עם סוכנות בארץ והתחלנו את המסע 1- אישורים -2 בדיקות 3-ועדה- וחיפוש אחר פונדקאית לציין 6וחצי חודשיים!!
ואז הריון נקלט צריך לאגיע לבדיקות הפונדקאית גרה בצפון הרחוק
שעה לפני הבדיקה צלצול טלפון הפונדקאית אומרת לנו שאין לה כסף להגיע לבדיקה.
תעלי על מונית אנחנו נשלם ברור לא??
לא נעים אבל קורה ,,,,, שבועיים לאחר מכן שוב מצלצלת הפונדקאית חשבנו קרה משהו "ציטוט" "סליחה שאני מצלצלת וקצת לא נעים לי אבל ניתקו לי את החשמל בבית."
אוקי בעלי אמר לי אני מחר משלם לה את זה חשבון של 2700 שקל
למחרת צלצלתי לסוכנות שלי שאתם הרי יש לי חוזה לשאול האם זה מקובל הדבר הזה ענו לי לא מקובל ואתם לא חייבים.
מה לא חייבים??? אין לה חשבל בבית!?!! למה שאתם לא תסדרו מולה את זה .
בקיצור שילמנו.
שבוע וחצי אחרי אישפוז דימומים אין יותר הריון עצוב את זה קשה לקבל
אבל ברור לי שזה קורה.
הייתי שבורה תקופה ארוכה
בזמן הטיפולים שלנו יצא לי להכיר מספר נשים שעברו את המסע כמונו בIVF
שמרנו על קשר ואז חברה למסע אמרה לי שהיא בחרה לעשות פונדקאות בחו"ל
היא חתמה במנור והיא מאושרת והם ממש בהתחלה של הריון .
ספרתי לבעלי והוא אמר לי בואי ננסה גם אנחנו חתמנו חוזה היום יש לי 2 ילדים שני תהליכי פונדקאות .
עם הפונדקאית הראשונה היה לי קשר של חששות אחרי מה שעברתי בארץ.
פחדתי להאמין שוב ואז להתאכזב , בסקירה שטסנו לשם זה היה ממש סיפור אהבה התחברנו מאוד היא הייתה מקסימה דוברת רוסית גם בעלי מדבר את השפה .
הוא שאל אותה על היחס שהיא מקבלת אם חסר לה משהו
והיא אמרה שהכל בסדר ושכולם נותנים לה יחס מקסים
החלטנו לתת לה מתנה סכום כסף היא ממש התביישה לקחת אנחנו עמדנו על זה שהיא תקח ותקנה לה ולבנות שלה מתנה .
עד היום אנחנו בקשר מאוד טוב היא רואה את המלאכים שלי בסקייפ ויותר מזה אנחנו חברות גם בפייסבוק .
עם הפונדקאית השניה היה לנו גם קשר טוב אבל היא לא דוברת רוסית כך שבעלי לא יכול היה לתקשר איתה הרבה ,אז נעזרנו במתרגמנים של מנור.
וגם איתה הכל עבר חלק ומקסים.
חווית הפונדקאות חו"ל שלי מעבר למעולה.
אני מצטערת שבזבזתי זמן יקר ויש משפט שאומר כל עכבה לטובה
בזמן המסע לא סבלתי לשמוע את המשפט הזה .
היום אני מבינה אותו .
פרקתי את כל שעל ליבי

ilan8665

New member
פונדקאות בחו"ל

האמת שאין להגיד דברים לא טובים על מנור חוץ מהעלות המופרזת שהם דורשים.
גם אנחנו היינו אצלהם ובעוד הרבה חברות תיווך כמוהם ולבסוף החלטנו ללכת לבד ישירות לקליניקה והופתענו מאד מהרגישות, היחס, המקצועיות ובמיוחד מהמחיר שזה חצי ממה שדורשים החברות תיווך

למעלה