מנורת ניאון

סמפיק

New member
מנורת ניאון

שלום לכולם, גונבה לאזני השמועה שמנורת ניאון צורכת בעת ההדלקה אותה כמות אנרגיה שהיא צורכת ב-8 שעות הארה. אני יודע שהסטרטר מייצר מתח עצום, אבל חשבתי שזה בא על חשבון הזרם וההספק לא משתנה לכן צריכת החשמל בעת ההדלקה לא במיוחד גבוהה. עכשיו אני כבר לא בטוח. מישהו יודע אם הצריכה באמת כל כך גבוהה ברגע ההדלקה?

יניב ריז

New member
הסטרטר צורך כ-10 וואט בעוד הניאון

צורך כ-40 וואט (זה משתנה מנורה לנורה,אך ברמת העקרון צריכת הסטרטר הרבה יותר נמוכה מצריכת הניאון). המחשבה שלך נכונה מבחינת שזה בא "על חשבון הזרם".

נועם ק

New member
באותו הנושא

יותר מפעם אחת כבר שמעתי שהטלוויזיה\המחשב, גם הם צורכים חשמל בעת ההפעלה בכמויות גדולות, כאילו פעלו במשך שעות רבות. רציתי לשאול האם יש אמת בדבר? ואני חייב לציין שאין לי ידע רב בחשמל, כך שההסברים הטכניים כנראה לא יגידו לי הרבה.

liransa

New member
המורה שלי לפיזיקה אמר

שזה שטויות לגבי זה שאומרים שבעצ ההדלקה הנורה צורכת המון אנרגיה ועדיף להשאיר אותה דלוקה אני לא יודע אם זה תקף גם לגבי פלורוסנט... הוא אמר לי שאני יכול לבדוק את זה בכך שאני אהיה ליד השעון חשמל בזמן שמישהו אחר ידליק את הנורה ויראה שזה לא משמעותי כמו שכולם חושבים(כמובן שצריך שכל מכשירי החשמל בבית יהיו כבויים באותו הרגע...) לא עשיתי את זה. התעצלתי... אבל אתה יכול לנסות ולבדוק את זה ככה...

למעלה