מנורות

the magic

New member
מנורות

איפה אפשר לקנות בצבע אור צהוב? כלומר לא פלורסנט. אני לא יודע אם אני מתכוון למנורה כי אני רוצה משהו שיפיק הרבה אור, וכמה עולה בערך דבר כזה (לא משהו יקר, כלומר לא כלי נוי אלא בשביל שישמש לתאורה בלבד). תודה מראש!
 

topt1

New member
אני מציע לך

קנה את הפנסים שמשווקים בארץ שאלתיאל - פנסי הXEON (אם אינני טועה) - לא יקרות בכלל - פחות מ600 שקל לכל הביזנס צורך כ400W (לא הרבה בכלל) ומפיק אור בעוצמה אדירה ! בשביל הגוון - גש לחנויות כמו דנאור \ לייטון או לכל חברת הגברה מקצועית שאתה מכיר ובקש מהם פילטר-ג'לטין בצבע WW (Warm White) כדי למנוע הדבקות הג'לטין - בקש מהחברה שמספקת לך את הג'לטין גם קונסטרוקצית פילטרים. אפשר גם לבנות לבד בעזרת חוט פלדה אבל יש להם מקצועיים כאלו ועולים גרושים. בהצלחה !
 

topt1

New member
היתרון בפילטרים

שאפשר להגיע לרמת דיוק של 100% בנוגע לגוון הצבע שברצונך לקבל... יש אין סוף צבעים לג'לטינים שאין מצב שהוא לא יצא מרוצה.
 

doram44

New member
ש בלאי בפילטרים של תיאטרון.

א. אור ציבעוני בספקטרום שלם יתקבל כשמקור האור הוא אור מנורות להט. ואז החום משפיע על הפילטרים והם דוהים ונשרפים. יש נם פילטרים דקרואים שעשויים על זכוכית מצופה יקרים הרבה יותר... ב. כשמשתמשים במקור אור שהוא אינו לוהט ז"א נורות פלואוריניות או פריקה .. מקור האור שבור האור המתקבל הוא חלקי נותן תחושה חסרה ומלאכותית והאנשים ניראים בו לא הכי טוב. נורות מטאל גם בעלות האור ה"חם" מכילות המון ירוק . ממליצה לא להשתמש במטאל להאיר מקומות שבהם יושבים אנשים גם הבוהק בעייתי. אפשר להשתמש בנורות מטאל ציבעוניות בהארה מוחזרת של אובייקטים או חלקי מבנה אבל יש מיגבלות בצבעים.. כחול, ירוק, סגול, וכך הלאה והגוונים נוטתנית תמיד תחושה מלאכותית משהו...ומאוד מוכרת. דרך אגב יש נורות ציבעוניות מסוגים שונים. נורות להט ציבעוניות שונות נורות R וPAR ציבעוניות, שרוולי אור ציבעוני, נורות זעירות ציבעוניות, MR צבעוני וכך הלאה כמו גם נורות פלאוריניות צבעוניות ואפילו פלואוריניות קומפקטיות ציבעוניות... יש להן יתרונות וחסרונות.. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על הקטודות = LED .
 

topt1

New member
לא יודע על מה אתה מדבר

אני כמובן לא מדבר על צלופן אלא על פילטי-ג'לטין ! הבלאי שלהם הוא זניח מ"ר של ג'לטין הוא לא דבר יקר - ואפילו זול ואין טעם לדעתי להחשיב את הבלאי של פילטרי ג'לטין כפקטור בהחלטה. אני עבדתי בלא מעט חברות הגברה - רק כשנגיד הפילטרים הרבה השתפשפו או התקמטו הבלאי בהם היה מורגש - וגם אז - בלאי זניח.
 

doram44

New member
אתה יכול להאמין למה שאני כותבת...

אז ככה פילטרים הם אמצעי סינון זול יחסית ויש לו בלאי.. והוא בהחלט זקוק לתחלופה, הם מושפעים גם המחום וגם מהקרינה שקיימת באור המופק ממקור האור...לאורך זמן הפילטרים דוהים והצבעים משתנים.. אם זה לשימוש של הופעה מדובר על שעות אבל כשמדברים על תאורה אדריכלית מדברים על ימים וחודשים. כיום יש כבר אפשרות לפחות בזרקורי אדריכלות נעים ומחליפי צבעים לעבוד עם מנגנוני סינון מזכוכית דקרואית...אפשר לצבוע שטחים גם עם LED(לדים)
 

topt1

New member
הגברת פה העלתה טיעון חזק :)

הפקטור שלא לקחתי בחשבון היה משך השימוש הארוך. את צריכה להבין אותי, אני עבדתי בחברת הגברה - אנחנו רואים דברים אחרת :)
 

doram44

New member
../images/Emo8.gif

נו שויין.. מקבלת את ההתנצלות .. רצית לאמר ששמעת את הדברים אחרת לראות זה שייך למחלקה של שכמותי...
מצרפת תצלום של מה שאני משתעשעת בו בימים אלה..
 

singera

New member
קטודות ולדים זה דבר שונה!!

קטודות אלו מנורות כמו שיש בסורקים, לדים כולנו יודעים מהם
 

doram44

New member
סליחה טעות ... דיודות... ../images/Emo178.gif

אשמח אגב!לקבל עוד הסבר כדי שיהיה פשוט להסביר לחסרי מידע מוקדם. ..
 
למעלה