מנורות PL

ALEF111

New member
מנורות PL

קניתי מנורת PL ומאד היתאכזבתי. אני לא יודע למה מתפעלים מימנה פרט אולי לצריכת החשמל הנמוכה. היא מוציאה אור מאד חיוור ואין מה להשוות 100W ליבון לעומת ההארה של שווה 100 וואט PL. אודה אם תאירו את עיני בנושא תודה אלון.
 

smallstorm63

New member
דווקא לא

ישנם בשוק מספר רב של יבואני מזרח רחוק של נורות PL אך אם תקנה נורה של אוסרם תוצ' אירופאית ותקח נורה בגוון daylight סביר להניח שתהנה מאור טוב ונעים הרבה יותר מנורת ליבון 100W .
 

מאגר

New member
בואו ונעשה סדר בנורות ה-PL,SL,2D

ראשית ישנם מספר סווגים של מנורת מהסוג הזה שנית ישנם מספר יצרנים שלישית תלוי באיזה גוף תאורה זה מוכנס רביעית באיזה גודל חדר וצבע הריהוט עכשיו הסבר: החישוב בנורות PL,SL,2D הוא כל 1W הוא שווה ערך 7W ליבון אורך חיי הנורה הוא בין 10000 ל-16000 שעות כאשר היצרן מתחייב בדרך כלל ל-8000 עד 10000 שעות עבודה (יש לזכור תלוי במספר ההדלקות). יש ליזכור כי קיימים מספר סוגים בתוך החתך הזה של נורות חלקן הן נורות עם הברגה חלקן עם שני פינים חלקם עם ארבע פינים וכל זה משנה את עוצמת האור ואורך החיים של הנורה. לכל זה נוסיף את גווני הנורות (DL)דאי לייט (WW)וורמוואיט (CW)כולוואיט (NW)נטורל וואיט.ומאחר ורוב הסוחרים קונים דילים כאלה ואחרים הם לא בדיוק מתענינים בסוג הנורה ואז הם מוכרים מה שיש ובחוסר ידע מספרים סיפורים.לכל צבע של נורה יש תפוקת אור אחרת שבאה לביטוי בלומנים יחידת מדידת אור שהיא היחידה הקובעת נורת ליבון מספקת כ-8 לומנן ל-W ואילו נורות מהסדרות המדוברות מספקת כ-56 לומן ל-W . לצערינו הרב מספר יצרנים שאינם יודעים בדיוק את סודם של אוסרם בנושא שגם היו הראשונים להוציא את הנורות האלה לשוק בשנת 1979-80 אחרי מחקר של כ-7 שנים בהם נערכו ניסיונות אורך חיים תפוקת אור ועוד מספר ניסיונות סיבולת חיים.אותם יצרנים העתיקו את תרכובת הגז הפנימית אך לא את הטכנולגיה שמאחרי. היחידים שהשכילו לעשות וחתמו הסכם ידע סחר וביצוע בנושא הנורות היו חברות פיליס וג'נראל אלקטריק אשר להם יש גם את הידע וגם את הטכנולוגיה שמאחרי זה וכיום בשיתוף פעולה מלא מול חברת אוסרם שהיא הרי סימנס הם עובדים על פיתוחים נוספים שיצאו לשוק לקראת סוף 2004 תחילת 2005 אין ספק כי ישנה חשיבות גדולה מאוד לגוף התאורה בו אני שמים את הנורה האם יש לא רקע פנימי לבן?(אז איזה לבן)או מתכחתי מבריק מט מקרין או בולע האם הכיסוי הוא אטום,אטום למחצה,מט או מבריק שקוף או לא פלסטי או זכוכיתי?כל השאלות האלה קובעות את טיב האור שאנו נקבל ואת עוצמתו. בנוסף לכל זה נישאלת השאלה מה גודל החלל שאנו רוצים להעיר מאיזה גובה מה צבע ריצפת החלל צבע תיקרת החלל צבע קירות החלל ואיזה ריהוט יש בו ומה צבעו גם דברים אלה קובעים את תפוקת האור שאנו נקבל בסיכומו של דבר. ומאחר וציבור רגיל היה לעוצמת התאורה של הלוגן בשנים האחרונות שהיה אור בוהק מאוד שברך כלל הושלח לתיקרה הלבנה וחזר לריצפה קשה היום לשכנע את הציבור לתאורה שהיא באותה עוצמה כמעט ללא חום גבוה בתאורה ישירה בגלל חוסר הבהיקות שלו,הדברים חוזרים על עצמם כפי שזה היה בכל מדינות אירופה וארה"ב בשנים הראשונות להופעת הלין הזה של התאורה לא לדבר על כך שמחירן בארץ עדין גבוה מבשאר מדינות העולם בגלל המכסים הגבהים.
 

ALEF111

New member
אם הבנתי נכון נורת PL תוצרת המזרח

אשר נימכרת ב 20 ש"ח לא שווה באיכותה (שטף אור ובהירות) לנורת אוסרם שעולה הרבה יותר. בכל אופן מה שקובע בסופו של דבר זה העין של כל אחד מאיתנו ולמה שהוא היתרגל. לפי ההסבר שלך לא ניתן להחליף נורת ליבון ב PL לצפות לאותה התאורה שלה היתרגלנו. אלון
 
יש הבדלי איכות גדולים בין התוצרות

תבחן בחנות את הנורה. לגבי עוצמת תאורה לעומת נורת ליבון הניסיון שלי הוא שעדיף להשתמש ביחס שלוש בלבד למשל נורת 100W ליבון זה כמו נורת PL 32W כדי לא להתאכזב מהעוצמה. אולי יחס ארבע לתוצרות טובות במיוחד. עדיין - מדובר ברבע עד שליש מצריכת החשמל שזה חסכון גדול!! אצלי רוב הבית מואר בנורות PL ו EL (אלו עם ההברגה) והתאורה מצוינת כיוון שיש מספיק מנורות. לדוגמה חדר מגורים מואר היטב עם שלוש נורות טובות PL 26W כלומר 78W PL סה"כ או מקביל לבערך 300W ליבון. שתי נורות PL 26W לא הספיקו והיה צורך בשלוש.
 

רז חשמל

New member
צריך לקחת בחשבון

שנורות PL מגיעות לתפוקה מלאה לאחר כמה דקות ולא מיד.
 
למעלה