מנורות לד

איהלון

New member
מנורות לד

האם מנורות לד מתאימות לחדרי מדרגות עם אוטומט? ראיתי בעיתון שבמחסני תאורה יש מנורות לד שמתאימות לחדרי מדרגות והשאלה שלי אם לד נשרף מהר עם אוטומט. כל מה שאני שמה המנורות נשרפות מהר גם החסכוניות איני יודעת מה הצריכה של לד אם האור ישאר דלוק כל הזמן כי פעם ניסינו וקבלנו יותר חשמל. העניין הוא שאני צריכה לקנות מנורות לשמונה קומות ולהביא חשמלאי והמנורות הם חד פעמיות כך שאם הם ישרפו שוב אצטרך לקנות ולהביא חשמלאי כך שהשאלה האם זה כדאי ואם יש אופציה אחרת לחסכון בחשמל בחדרי מדרגות . תודה

רשר

Well-known member
מנהל
נסי אחת או שתיים ותלמדי אם מתאים לתנאיך

בעקרון עלולות להיות בעיות עם חלק מהאוטומטים שעבודתם תלוי בהספק הנורות לנורות לד עלול להיות הספק נמוך מדי, מחליפים אוטומט לדגם חדיש,
בכל מקרה כדאי לכתוב על כל נורה תאריך התקנה, טוב למעקב וכמובן גלוי מקרי גניבה/החלפה,

ronenklp

New member
מצטרף לשאלה, החלפת PL בתאורת לד

אני מעוניין להחליף או להוסיף בעיקר בקומה שלי, לכול קומה (מתוך 9) יש תאורה נפרדת, גם לחדר מדרגות יש נפרדת.
מנורות ה PL הפכו למטרד עם השהייה ארוכה מאוד להדלקה וזאת בנוסף לריצוד ואורך חיים לא מרשים.
שאלתי היא האם אני יכול להחליף את כול בית המנורה הקיים בלד חדש ?
האם יש אור לבן חם בלד ?
האם מנורות ה PL עובדות על חשמל רשת (220V) ?
איפה אפשר לקנות משהו איכותי ולא יקר ?.

תודה.
רונן

תגובה

גו"ת PL ניזון ממתח הרשת (230 וולט), אבל תצטרך להחליף אותו קומפלט כי הוא לא יתאים לשום נורה אחרת.
ממליץ מאוד להחליף לגו"ת פשוט ביותר בסגנון POP של ניסקו (בערך 30 שקל לפני מע"מ בחנות מקצועית), ואם אתה רוצה הרבה אור אז בסגנון 'אורי' (מק"ט 9040) של פתיה.
הנה קישור לאחרון:
http://www.fetaya.com/products.asp?c=45
גופי תאורה כאלו מתאימים לכל נורה עם הברגה E27 (הברגה רגילה), כך שיתאימו גם לנורות חסכוניות (EL) וגם לנורות לד. אני אישית מעדיף נורות EL על פני לד כי הן פחות יקרות וההבדל בחסכון החשמל לא משמעותי אם לא מדובר בעשרות רבות של נורות.
בהחלט יש אור צהוב בלד , בדוק את כמות הקלווין של צבע האור. 3000 ופחות זה הכיוון שלך.
את כל הדברים האלו אפשר לקנות במחירים זולים והוגנים ברשתות סיטונאיות לחשמלאים כגון ארכה או חשמל ישיר.
בהצלחה.

למעלה