מנורה בטרריום!!

dudy555

New member
מנורה בטרריום!!

קניתי טרריום שכולו מעץ ורק הקדימה מזכוכית!!! הוא ניפתח מלמעלה כמו דלת יש ציר וזה ניפתח!!! בגלל שרק מקדימה יש זכוכית וכול השאר עץ אז לא יכנס הרבה אור לטרריום ולכן אני מעוניין לשים פלורסנט בטרריום!!! השאלה שלי היא: אני רוצה לשים את הפלורסנט בתוך הטרריום על הדלת שניפתחת זה אומר למעלה!!! האם פלורנסט יכול לפגוע בנחש ?(בואה) . האם זה מנורה שגם מחממת ולכן יש סיכוי שהבואה תקבל כוויה?

רן333

New member
תשובות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1. פלורסנטים בד"כ לא מייצרים יותר מדי חום. אבל צריך לנסות את הנורה המתאימה בכלוב, ולוודא שזה אכן כך. 2. הפלורסנט, אם לא יפריעו לו, כנראה שלא יפגע בנחש. אבל ההפך יכול לקרות: הנחש יכול לפגוע בפלורסנט. במקרה כזה - הפלורסנט עלול לפגוע בנחש בחזרה (שברי זכוכית, החומרים הזרחניים שמצפים את פנים הנורה והחיבור לחשמל כולם גורמים לא-ידידותיים). 3. לכן, אם הייתי מתקין נורות פלורסנט לתאורה בכלובים שלי, הייתי דואג להגן עליהן איכשהו. אני מניח שקיימים מגינים מתאימים מפלסטיק שקוף, אבל אני לא ממש מתמצא בזה. 4. אני משתמש בכלובים דומים לזה שאתה מתאר: כלובים מעץ, שהאור מהחדר נכנס אליהם רק דרך החזית. אני משתמש בכלובים כאלה כבר די הרבה שנים, ללא שום תאורה מלבד האור הרגיל שיש בחדר. לדעתי - זה מספיק בהחלט, ואין צורך בתאורה נוספת. תאורה בתוך הכלוב אולי יכולה להפוך אותו ליפה יותר, אבל אני לא חושב שהנחש ממש צריך אותה, והתקנת תאורה כזו דורשת השקעה של כסף ועבודה. את המשאבים האלה אני מעדיף להשקיע במערכת חימום טובה, שהיא דבר חשוב הרבה יותר.

dudy555

New member
קודם כול!!

תודה רבה רבה על התשובה המפורטת!!! דבר שני: חימום יש לי כבל של 6 מטר 50 וואט וזה מספיק ופשוט יש לי את כול החומרים כבר של הפלורסנט אני לא משקיע שקל הכול כבר יש בבית אז שאלתי עם זה מסוכן אז עיניין הכסף לא חשוב פה!! דבר שלישי אני חושב שאני בכול זאת ישים מנורה אבל כמו שאמרת אני יקנה איזה מגן פלסטיק ואני ישים אותו כדי שלא יהיה מפגש בין הנחש למנורה!! ושוב תודה רבה

רן333

New member
אגב, תרמוסטט טוב כבר יש לך?

זה חלק חשוב ממערכת החימום, ומשום מה - יש מגדלים שנוטים לוותר עליו. באשר לחימום בעזרת כבלים - את דעתי בעניין, במיוחד כאשר מדובר בכלובי עץ גדולים, כתבתי כבר בהודעות אחרות. אתה להסתכל, למשל, בשרשור **הזה**.

רן333

New member
את שלי קניתי מחברת "אסטרגל"

שנמצאת באזה"ת של אזור. אני מניח שאפשר לקנות דברים כאלה גם במקומות אחרים. נסה את "דפי זהב". ישנה גם האופציה של הזמנה מחו"ל דרך האינטרנט. אתה יכול להזמין תרמוסטט מצויין של Helix דרך The Bean Farm. הנה **קישור**. הם מציעים שם עוד כמה צעצועים מעניינים, כמו טיימר שמתחבר לתרמוסטט, ונותן לך אפשרות לקבוע ירידה לילית של הטמפ'. חוץ מזה - The Bean Farm מחזיקים לא מעט פריטים מעניינים של ציוד. שווה לעיף מבט, לדעתי. אגב, אם אני לא טועה, המערכת האוטומטית שלהם לא מקבלת הזמנות מחוץ לארה"ב. כדי שישלחו לך משהו לארץ יש לכתוב להם מייל ולבקש. את המחירים המדויקים בארץ אני לא יודע. נדמה לי שתרמוסטט דיגיטלי מהסוג שבו אני משתמש בכלובים שלי צריך לעלות כמה מאות שקלים. כנראה שיש גם תרמוסטטים זולים יותר, אבל אני לא בטוח בזה. בכל מקרה, כדאי, לדעתי, להשתמש בתרמוסטט שיש לו גשש למדידת הטמפ'. תרמוסטט כזה ניתן להתקנה מחוץ לכלוב, ורק את הגש שלו מכניסים פנימה.

dudy555

New member
רן?

שמת לי קישור לאתר שקונים ממנו תרמוסטטים!!! התרמוסטט השלישי זה מה שאתה מתכוון נכון???? ואיך זה עובד אף פעם לא השתמשתי בתרמוסטט... וגם אף פעם לא ראיתי... מה זה מתחבר לכבל חימום ואני קובע טמפרטורה וזה משאיר את הטמפרטורה על מה שקבעתי? או שיש לו כבל מישלו ואתה מחליט מה הטמפרטורה שאתה רוצה והוא עושה את הטמפרטורה שקבעתי וזה נישער עליה קבוע? או שזה לא זה ולא זה?

dudy555

New member
ואייייי

והשלישי גם מאוד יקר ..מה בדבר התרמוסטט הראשון שיש שם הוא טוב? איך הוא פועל? ובאמת סליחה על כול השאלות אני פשוט רוצה להזמין כמה שיותר מהר ואני לא יודע כלום על המכשיר הזה! ותודה על התשובות!!

רן333

New member
עקרונית, תרמוסטט הוא מכשיר שניתן

לקבוע בו טמפרטורה מסויימת, והוא מתחבר לכל גוף חימום כלשהו. התרמוסטט אמור להדליק ולכבות את גוף החימום, וככה לשמור על הטמפרטורה שקבעת. מעבר לזה - הפרטים משתנים מדגם לדגם. לגבי התרמוסטטים שמוצעים באתר שאליו קישרתי - אין לי ניסיון איתם. כאמור - את התרמוסטטים שלי קניתי בארץ. על התרמוסטטים של Helix, ובמיוחד על ה-DBS1000, קראתי המלצות של מגדלים אמריקאיים. את התרמוסטט הראשון שמוצע שם אני לא מכיר בכלל. חוץ מזה: א. אם אין לך שום מושג בתרמוסטטים, אולי כדאי להתחיל עם משהו שתקנה בארץ, ותוכל לקבל מהמוכר הסבר פנים אל פנים. ב. אם אתה קונה מכשיר אמריקאי, בדוק מראש את המתח שבו הוא פועל, וכן בדוק האם הוא מציג את הטמפרטורה בצלזיוס או בפרנהייט. ג. בכל מקרה, מה שלא תקנה, נראה לי שתצטרך לקבל הסבר מסודר באשר לצורת החיבור של התרמוסטט, או להיעזר במישהו שמתמצא קצת בחשמל.

למעלה