מנופים לבניינים

כRובי

New member
מנופים לבניינים

אולי לא כאן המקום לשאול אותה אבל זה מציק לי (
) ניסיתי בפורום שיפוץ ובייה אך הם לא ידעו לענות... ושלחו אותי הנה.. איך בונים את המנופים הגבוהים (עגורן?) המשמשים בבניית בניינים ?(כתומים/צהובים) איך לעזאזל מרכיבים ומפרקים אותם ללא שימוש במנוף בגובה דומה ? איך הם מרימים את החלקים הכבדים של הזרוע (ואת הבלוקים בחלק "הקצר" שלה) ומחברים אותם זה לזה ? מקווה שמכם תגיע הישועה..בתוצרת תשובה או קישורים (אך עדיף קישרוים לאתרים ישראליים מאחר ובחו"ל משתמשים במנופים שונים - קרי - שיטת עבודה אחרת) תודה מראש , כRובי מאופנועים

קישקשתא

New member
יש לי יש לי (אני חושבת)

והפעם אני גם אפרט איך מצאתי, כי זאת היתה דרך ארוכה ומלאת אתרים מעניינים
טוב, התחלתי בחיפוש אופטימי בגוגל (כזו אני, אופטימית), מובן שלא מצאתי, אבל מה שכן מצאתי היא כתבת הסבר על איך נולדת תחנת חלל בבטאון חיל האויר משם, המשכתי לרשימת כתבי העת במט"ר (מדע וטכנולוגיה ברשת) חיפשתי באתרים של "מדע", "ראש גדול" ו"כמעט אלפיים" שלא אכזב אותי ופרסם חוברת על תעשיות אבל לא היה בה שום דבר על מנופים

קישקשתא

New member
הרפתקאות קישקשתא

בצר לי פניתי לדפי זהב, חיפוש קצר העלה את הקטגוריה מנופים ייצור ויבוא. בדיקה של אתרי החברות הרלוונטיות העלה 3 חברות פוטנציאליות מתאימות שידעו לעלות על התשובה.. ד.נ.ס. מנופים א. הנפלד ("גבוה מעל כולם") וסי.פי.אס מיכון ושיטות בנייה אם תבקרו בהם (בקישורים הנוספים) תראו שכולם מחזיקים, מוכרים ומתחזקים מנופים מהסוג שאחנו מחפשים, אבל כמובן אין בהם הבסרים על "איך עושים את זה?". מה שכן יש אצל ד.נ.ס. הן החברות המרכזיות שהם מייבאים. חזרתי לגוגל והתחלתי לחפש חברות שמייצרות מנופים.. FM GRU cranes (למה התחלתי דווקא בזה? כי השם מצא חן בעיני) הניב שתי תוצאות שנראו לי. אתר החברה (האיטלקית) שלא עזר לי במיוחד, אלא אם אתם מחשיבים לראות תמונות של ציוד כבד ולילמוד שאפשר להשתלם אצלם באיך לתפעל אותו עזרה. האתר השני שנראה לי היה אתר לציוד בנייה. שמסביר בשמחה שאחד היתרונות של המנוף של חברינו האיטלקים הוא שהוא קל להקמה ולכן שימושי לכל אתר בנייה בכל תנאי שטח.. יופי! ממש עשיתם אותנו יותר חכמים.

קישקשתא

New member
ברשת ומחוצה לה..

המשכתי ל-POTAIN cranes. חברה נחמדה, שוב המון תמונות שכניראה עושות את זה למישהו עם בעיות פאלוס.. יש מוצרים, יש פירוט, הנה הנה זה מגיע – ו.. לא חלון ידידותי שואל אותי אם אני רוצה לעדכן את גירסת האקרובט רידר שברשותי. על תשאלו אותי למה, זה בניגוד למנהגיי ולחינוך שלי, אבל אמרתי כן, יאללה שיהיה, תוכנה נחמדה, חינמית, שיעדכן. זו היתה כמובן טעות. תלמדו ילדים, אף פם לא להגיד כן שזרים באינטרנט. הם יבטיחו לכם סוכריות גדולות וטעימות ולא יקיימו. הם עלולים להזיק לכם. וכך, בעוד החלון שלי נתקע, שום התקנה חדשה לא עולה ואני מתחילה לחשוב על מה הספקתי לשמור כלינקים ומה לא (ומזל שהחלטתי לספר על כל זה והבנתי שזה יצא ארוך, אז הרוב הגדול כן נשמר) יצאתי לי למסע הצדדי של הצלת המחשב ממזיקים. מאז אני יכולה לספר שהסרתי את התוכנה, איתחלתי את המחשב כבר 20 פעמים ואפילו פוצי כלבי הקט זכה לטיול צ´ופר כדי שאני אזכר איך נראה אויר צח ולמה לא כדאי להזיק לדוממים (אם אתם תוהים בעקבות הסקר האחרון על היחסים שלי ושל המחשב אני לא מדברת איתו היום, אנחנו ברוגז). שוב חזרתי למקורות, הורדתי שוב גרסה של אקרובט (כן היתה לי גרסת התקנה ב-3 מקומות, אבל היא לא עבדה משום מה וגם אמרתי – נו יש יותר חדשה..). 5.05 במקום 5 (נכון שזה הבדל משמעותי ששווה את כל הטירחה?). הורדתי, התקנתי וכלום. עכשיו מה שיש לי להגיד זה שלכל מי שיש רעיון למה הוא למה האקרובט מסרב לעבוד, אני אשמח ושנראה לי שבדפים של החברה דוגמת כאן בתוך ה-data sheets יגיע ההסבר המבוקש. (מבינים למה אולי?!
) ואם לא, תודו שהיה כיף לטייל איתי ברשת - ואני אשמח לפנות לחברות במייל להסביר מי אנחנו ולנסות לקבל הסברים ממומחים. יום מוצלח בכולם, קישה נ.ב. אולי כדאי לציין שלולא ביקש כRובי אתר עברי וכשר כניראה שהייתי עושה את החיפוש אחרת, וממילא מצאתי אתר לא מגוייר בסוף, אז אולי היתה נחסכת כל הדרך, אבל אז גם לא הייתי מוצאת את כל הפנינים שהיו בדרך היפה הזו..
.

R750-Girl

New member
יום חמישי במפגש - תהיה לך תשובה

השותף של "אבי מנופים" הוא אחד מההארליסטים איתנו.

קישקשתא

New member
אם יש לכם את מי לשאול

ושיסביר לכל מי שהתעניין אני אשמח זה הקונספט של פורום נראה לי..

כRובי

New member
למי שלא הבין , R750GIRL התכוונה

למפגש פורום האופנועים שנערך מדי יום חמישי.. אני יעביר לכם את ההרצאה שאני אקבל
בינתיים - המון תודות לקישקשתא שלמרות שלא הצליחה להביא תוצאות רלבנטיות , היא עדיין השקיעה המון מאמץ בחיפוש אחר התשובה - כל הכבוד ! ותודה !
ובינתיים... קישור נחמד שמצאתי...תשמרו - אולי פעם הוא יהיה שימוש..

קישקשתא

New member
רגע רגע

אתם רוצים להגיד לי שאחרי כל התלאות כשאני אקים שוב אקרובט אני עדיין לא אדע איך מנוף נולד? אוףףף

כRובי

New member
לא לא....

אני אשמע את ההרצאה מאבי שלה (
) ואחזור עליה כאן , עבור כולם... כRובי
מוסכם ?

קישקשתא

New member
סליחה שאני מתערבת

אבל אם את רוצה לתת לנו מחמאות
לא ניראה לך שהדרך הישירה היא ההכי מוצלחת?
ותודה נ.ב. לאקרובט שלום (כן ניצחתי בסוף) איזה אכזבה עם המסמכים שלהם... מחכה לדיווח עד סוף השבוע

amonit

New member
קישה,

כבר כתבתי ישירות בעבר, ועובדה ששמת לב
ובכל הענווה והצניעות אני המלצתי לו לשאול כאן מפני שידעתי כמה מקסים פה
דש

כRובי

New member
../images/Emo41.gif יש תשובה ../images/Emo70.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo124.gif

חברי הפורום אותו אני מנהל (אופנועים
) פתחו פורום שנועד לכל הדיבורים שבין חברי הפורום שאינם קשורים לאופנועים (פשוט לא היה לזה כבר מקום בפורום) הפורום שנפתח נקרא : "פורום האופנועים הסאגה" והוא יושב באתר הייד פארק שם מצאתי את קוליVFR , חבר פורום אדריכל שבגלל שFIREWALL החדש בעבודה , הוא לא יכול לגלוש עוד בתפוז... הנה קישור להודעה שהשארתי לו ובשרשור שלה , תוכלו למצוא את התשובה שלו.. (לא הצלחתי לעשות COPY ו PASTE לכאן לתשובה שלו)

okok4

New member
עדיין יש משהו שלא מובן לי

לפעמים אני רואה בניינים גבוהים, שעדיין בשלבי הקמה, ולמעלה למעלה, ממש בקומה ה 40+ יש איזה מנוף עצום. אז איך בעצם המנוף "קופץ" קומה כל פעם? הרי בלתי אפשרי שבסיס המנוף נשאר על הקרקע, בלב קומת הקרקע שסיימו לבנות כבר ממזמן. וכמובן קישה - מהממת.

קישקשתא

New member
תשובת קולי VFR

לגבי מנופים או אגורנים: הסיפור פשוט מאין כמוהו. המנופים האלו בונים את המבנה וגם את עצמם. הם בנויים מחוליות חוליות... באחד המפגשים בין החוליות ישנן זורועות הדראוליות שיודעות להרים את המנוף לגובה כזה, שיהיה ניתן לדחוף חוליה נוספת בכל פעם... וכך צומח לו המנוף בקצב התקדמות הבנייה לגובה. את הזרוע האופקית מרכיבים מחוליות נוספות בעוד המנוף נמוך מאד...בזמן הקמתו הראשונית. כמובן שנזקקים לכלי עזר להרמת המשקולות והחלקים הכבדים בזמן הקמתו. אני מקווה שההסבר שלי מובן ומספק. לגבי אתרים הנוגעים בדבר...אין לי ממש מושג. כנס למנועי חיפוש... צ´או. (קישה שירותי תרגום והיפוך עברית)

כRובי

New member
הכRובית מק../images/Emo78.gif

אבל עם סיבה...
קיבלתי תשובה בפורום שיפוץ ובנייה שבכילה קישור המתאר באנימציה איך בדיוק העניין עובד...

למעלה