מנוף להרמת אדם .

ronnyw

New member
מנוף להרמת אדם .

העובדת הזרה החדשה שהגיעה אלינו קטנטונת ורזונת, ומתקשה מאוד מאוד בהזזת אימא שלי בין המיקומים השונים שלה (מיטה, כיסא רחצה, כיסא גלגלים וכו'). זו ממש סבלות. מעבר לקושי הפיזי (אימא שוקלת כ- 70 ק"ג), קיים תמיד החשש שאימא תישמט לה ותיפול. התחלתי לשקול את האופציה של קנית מנוף להרמת אדם (יש להשכרה ב"יד שרה" אולם צריך להמתין בתור...). האם מישהו השתמש בזה או מכיר מישהו שמשתמש בזה? זה יעיל? זה בטוח? כל הערה או הארה תיתקבל התודה !!

ענתי44

New member
ראיתי את זה בבית חולים

יצא לי לראות מספר פעמים איך משתמשים בזה וזה נראה די בטוח. כאשר הייתי עם אמא בחנות לקניית כסא גלגלים ראיתי שיש להם למכירה אם אני לא טועה זה עלה המון כסף. אגב ראיתי שם גם כורסת ישיבה שהיא בעזרת שלט מתרוממת ומרימה את היושב בה למצב של כמעט עמידה.

דרורה, אולי אוכל לסייע

באיזה עצה, מתוך ניסיון, (הגיעו ימים טובים, שני מייעצת לך).. כשחיפשתי מיטה לבעלי, דרך יד שה, הייתי בתור שנמשך תקופה ארוכה, וראיתי שזה לאזז, אז התחלתי להתקשר לכל הסניפים של יד שרה, ומצאתי בכרמיאל, בלי שום קשר לתור שהייתי בו, וקבלתי מיטה תוך 24 שעות, אולי במקרה ואולי לא, אבל תנסי להרים טל' לכמה סניפים, הם עובדים בצורה עצמונית כל סניף ולא מודעים למה יש בסניף אחר, גם בירושלים לא יודעים, אז כדאי הניסיון הזה. בשורות טובות, ניצה.

רגינה9

New member
דרורה, במוסד אצל אמא

אמא היא כבדת משקל והצוות נעזר במנוף באופן קבוע. יש להם 2 סוגים: חשמלי ומכני (מנוף של שבת
) לצורך ההרמה הם נעזרים בסדין מיוחד, אשר נקשר למנוף. ליד שרה יש אולם תצוגה למכשירים העזר השונים, באתר שלהם ניתן לבדוק את מיקומו. פרט לכך בידקי גם ב"עזר מציון". אולי גם הם יכולים להשאיל לכם. בהצלחה. טובה.

אירילה

New member
בן דודי נעזר במנוף עבור אישתו

דרורה ,אם את רוצה אוכל להעביר לך במסר את הנייד של בן דודי ,אשתו לא עליכם חולה בניוון שרירים ושוקלת הרבה ולאחרונה קנה מנוף או השאיל ,לא יודע בדיוק אך אשמח להעביר לך את מספר הנייד שלו. גרשון

אירילה

New member
למה הבן דוד??? אחי.... ../images/Emo8.gif

מסתבר שאחי ובן דודי מתנדבים ביד שרה ואני הוא הסנדלר שהולך יחף..... אז ככה דרורה..... ביד שרה ניתן להשאיל מנוף לתקופה של עד 3 חודשים , ישנם מספר מקומות מצומצם בהם אפשר לראות את התצוגה ואחד מהם הוא בראשון לציון שם אחי מתנדב. לפני שמשאילים בכלל מנוף צריך ללכת לאחות הסיעודית בקופ"ח ע"מ שתלמד את המטפלת ואת בני המשפחה כיצד רותמים את החולה לכסא המנוף - חשוב מאוד!!!! שעות הפתיחה ביד שרה בראשון - א' - ה' מהשעה 09:00 עד השעה 19:00 וביום ה' עד השעה 21:00 , ביום ו' פתוח מהשעה 09:00 עד השעה 12:00 כתובת יד שרה בראשל"צ : ר"ח גבעתי 22 . בהצלחה. גרשון

ענתי44

New member
בקשר למנוף

אחותי ראתה כזה בשימוש ביתי והציעה גם לי לרכוש. אמא אומנם לא גדולה כמוני אבל המצב של הגב שלי לא משהו. אני מבינה שאפשר להשאיל עד שלושה חודשים במקרה של פציעה אבל מה עם חולים שלא יחלימו? מה אחרי שלושה חודשים? האם צריך להחזיר או שניתן להאריך לכמה שצריך כמו המיטה ביד שרה?

אירילה

New member
לא ניתן להשאיל למעלה מ 3 חודשים

אחרי תקופת ההשאלה אפשר רק לקנות את המנוף.

ronnyw

New member
קודם כל תודה על כל התשובות הזריזות !!

אעשה, כנראה, כדברי אירילה ואלך לראות במו עיני. אני תוהה איך העניין (ההנפה) יתקבל על ידי אימא שלי, האם תיבהל, האם תבין, האם תתחיל להשתולל (במגבלותיה)... . ענתי, התקשרתי ובררתי עלויות קניה. עמוק מעבר ל- 6,500 ש"ח ועד כמעט 9,000. נורא נורא יקר. חיפשתי ברשתות יד שניה מכשיר משומש. אין. (כנראה שזה נרכש רק על ידי מוסדות ולא ע"י אנשים פרטיים). אגב, על פי הבנתי את הקורה בביתך - את ממש חייבת לנסות להשיג אחד כזה לעצמך, הרבה הרבה לפני... אם יזדמן לי משהו בחיפושי - אודיעך.

ענתי44

New member
זה סכום סביר

ועוד מעט כשאסיים לשלם על מזגנים אוכל להזמין. אבל גם לי המחשבות והתהיות כמו שלך איך אמא תגיב. היא מאוד מפחדת גם ככה ומשתוללת. וגם אני אצטרך לראות ולבדוק ואולי לפני רכישה להתנסות. בזמנו כשביקרתי את דודתי וראיתי את המכשיר הזה או בבית חולים הגריאטרי לא התמקדתי בו.

קורנית

New member
אני מתנדבת ביד שרה

ואין שם מנופים בכלל. לא חשוב באיזה סניף. יש חוסר של יותר ממאה, ומחכים לתרומה. גם אני בתור שם..... יש ב"יד שניה" מישהו שמשכיר מנופים באופן פרטי... יצרתי איתו קשר, לא ראיתי את מה שיש אצלו. אשלח טלפון במסר פרטי, אם לא תגיעי אליו דרך האתר.

אירילה

New member
יש בראשון לציון - אחי מתנדב שם

הוא מתנדב במחסן ציוד כך ששם יש , את צודקת שלא בכל המקומות יש , אבל בראשון יש.

ronnyw

New member
לא התעצלתי, התקשרתי לחמישה

סניפים, כולל ראשון לציון. אין במלאי. בראשון אמרו שמקווים שיהיה להם בסוף השבוע . אני מתלבטת. אמשיך לספר...

ענתי44

New member
ובעזר מציון?

דרורה אפשר גם לברר במילבת שבתל השומר. בטוח שיש מנופים כאלה במדינה מוכית נכים ורתוקים למיטה.

pisikusha

New member
ניסית ביד שרה רעננה?בפעם האחרונה שפניתי

אליהם היה.בסוף לא לקחתי כי הסביר לי מנהל הסניף שזה לא יעזור/מסוכן.שווה להתייעץ איתו.

ronnyw

New member
ניסיתי ב"יד שרה" ברעננה כאפשרות ראשונה

אני מרעננה וכבר לקחתי מהם כמה אביזרים, ותמיד היו נחמדים ומשתדלים, כך ששם היה הנסיון הראשון... פחות או יותר כל סניפי "יד שרה" המליצו לי לדבר עם הסניף המרכזי שלהם בירושליים שאמון על הדברים המיוחדים (כך היה גם עם המיטה של אימא שלי. גם אז המתנתי עד שהתפנתה מיטה, והיא אצלנו כבר שנתיים). רק בראשון לציון אמרו לי להתקשר שוב ביום חמישי, וזה מה שאעשה מחר. בעזר מציון לא ענו. זה סניפים קטנים יחסית ל"יד שרה" , לא בטוח שמחזיקים ציוד כזה יקר ועם כל כך הרבה סיבוכי תחזוקה. בנתיים התקדמתי במחקרי לגבי קניה. מסתבר שיש המוני מכשירים, רובם מיוצרים בארופה (הסינים עוד לא השתלטו על התחום הזה). טווח המחירים בין 6,200 (הזול ביותר שמצאתי) ועד 20,000 (!!) שנראה נחמד בתמונות... לא הצלחתי להבין את הפער (פי שלוש !!), כי כולם עושים את אותו הדבר, וכולם בשוק מכירים אחד את השני. ראיתי במו עיני רק אחד מהם, שעלותו 9,900 ומיוצר בשבדיה. נראה נחמד ומרשים באולם התצוגה, אבל לך תדע... אגב, דווקא היקר מבניהם מאפשר שכירות חודשית ב- 1,000 ש"ח לחודש (מה זה 1,000 לעומת מחיר של 20,000...) על מנת להתרשם. אם לא רוצים - מחזירים. אם רוצים - מתקזזים על תקופת השכירות... בקיצור, אני מתלבטת. אבל קודם כל מחכה למחר לסניף בראשון. כולם מציעים את המכשיר + הדגמה בבית על החולה עצמו בלי שום התחייבות ,

אירילה

New member
דרורה , אחי יהיה שם ביום חמישי (מחר) אחה"צ

תבקשי את דוד ,תגידי לו שגרשון אחיו הפנה אותך - הוא מיודע!! בהצלחה גרשון

למעלה