מנוף חדש ל ת"א

fireman

New member
יש לי כל כך הרבה לכתוב על זה

קודם כל זה הטמטום של מי שהחליט לקנות מנופים של 42 מטר בעלות של קרוב ל3 מיליון שקלים כאשר יכלו לרכוש את ה72 מטר בזמנו בעלות של כ5 מיליון שקלים...השאלה הזו נשאלת כמובן במידה והמחיר 5.5 מיליון שקל למנוף 88 מטר הוא אמיתי למרות שנראה לי שמדובר בטעות. אני חושב שטחנו כאן היטב את עניין המנופים בעניין של חילוץ בגובה, כאמור מנוף 88 מטר יגיע לקומה 29 בתנאים אופטימליים ולא לקומה 31 כפי שמצויין בכתבה בוואלה לא שזה כל כך משנה בבניין בגובה של 245 או 190 מטר. האסטרטגיה של חילוץ מבניין בגובה כזה נעשית מתוך הבניין, ולא משנה אם יש מנוף שמגיע או לא מגיע לגובה הזה. שאלה מתבקשת...מנוף ה88 מטר יצוייד גם הוא בסולם צד כפי שמורכב על צידו של הברונטו 42 מטר, אני שואל את עצמי את השאלה מי מהכבאים יהיה מוכן להלך על כזה סולם בגובה של 70-80 מטר ועוד יותר מעניין אותי לדעת מי יסכים להיות מחולץ ע"י מנוף בגובה כזה, מדובר בגובה אסטרונומי, מעבר ללחצים שיש לאנשים שלכודים בתוך בניין בוער הלחץ של להיות מחולץ ע"י דבר כזה שנראה ממרחק כמו ערימת מקלות מחוברים אחד לשני לא יתקבל באופטימיות רבה ע"י המחולצים. במידה והחילוץ ייעשה באמצעות ה"סל" ולא באמצעות הסולם, מה שיראה הגיוני יותר יצריך זמן רב משום שיוכלו להוריד באמצעות המנוף 4 אנשים בלבד בכל פעם, זמן ההורדה וההזקפה של הדבר הזה תיקח לא מעט זמן. איני מכיר את המפרט הטכני של הברונטו 88 אבל אני מכיר דיי טוב את המפרט הטכני של ה72 מטר, מנופים אלו הנשלחים לגובה רב כאשר לא מדובר בנוף מאסיבי אם נשווה אותו למנוף הרמה בגומה למנופים שקיימים אצל חברת מנופי אבי ודומיה מנוף הברונטו מושפע קשות מרוחות אפילו קלות שהולכות ומתגברות ככל שמגביהים ואת זה גם צריך לקחת בחשבון. בהזכירכם אירוע החילוץ בחולון, הכבאי שחילץ באמצעות הברונטו 42 תיאר שהמנוף התנדנד בצורה מפחידה בגלל הרוחות ששררו באיזור והפכו את משימת החילוץ לקשה ומסוכנת הרבה יותר. אם בעיריית תל אביב ובמחלקה לכיבוי אש חושבים שזה הפתרון לשריפה בגורד שחקים באיזור אין לי בעיה עם אז אבל לי אישית הקניה הזאת מיותרת לחלוטין אם הייעוד שלו הוא אכן לגורדי שחקים ולא לשאר המגדלים הגבוהים באיזור שמתאימים לטווח ההגעה של מנוף כזה. עיריית תל אביב צריכה לקחת בחשבון שמנוף כזה בתל אביב ייצא לכל כך הרבה אירועים בכל איזור גוש דן ואף דרומה וצפונה מעבר לגוש דן, לא נראה לי שבש"כ תל אביב יסרבו לשלוח את המנוף הזה לסיוע ברמת גן, הרצליה, חולון וכל הערים בסביבה במידה ותפרוץ שריפה במבנה גבוה בו המנוף הזה יוכל לתת מענה שיכול להציל חיים. ונסיים על משפט חכמים...בישראל בונים לגובה באופן חופשי וכשמסיימים את הבניה נזכרים ששכחו לבנות את המדרגות נ.ב תקראו את התגובות שם בוואלה אני נשפכתי מצחוק יום טוב

fireman

New member
חכמי חלם

עוד שאלה עכשיו קפצה לי בראש. למה קנו ברונטו 42 בתל אביב לפני כמה חודשים? לפני שבועיים קיבלו 42 מטר חדש. לא חבל על הכסף?

Ram 20

New member
וואי...... ../images/Emo12.gif

וואי איזה רכב !!!!! איזה מסה יש עליו... הוא ממש ענק! חבל על הזמן...!

fireman

New member
קצת מספרים על הרכב

אורך כולל סגור קרוב ל 24 מטרים משקל 41 טון שלדת הרכב מרצדס בנץ מסדרת המשאיות הכבדות actros בעל הספק מנוע 480 כוחות סוס ונוסע על לא פחות מ14 גלגלים כאשר הזוג האחורי מופעל כהיגוי אחורי מה אתם חושבים? שזה יכול להסתובב ברחובות של גוש דן?

TAFD

New member
ערן אתה צודק

כולם נכנסו לפאניקה אחרי מה שקרה בתאומים, ודרך אגב, שם מנוף של 88 מטר לא היה עוזר וגם לא של 800 מטר, עד שהיו מעלים אותו הבניין היה קורס במילא ולוקח איתו את המנוף. לדעתי זה טוב שיהיה מנוף כזה, אפילו לא דווקא לגובה של 88 מטר, אבל לפעמים מגיעים לשריפה והברונטו 42 מטר לא מספיק, הוא בקושי 14 קומות ויש הרבה בנייני מגורים שהם יותר מזה, ואני לא מדבר על שער העיר ברמת גן או עזריאלי. ונכון שקשה לחלץ בגובה גדול כל כך (אני בחיים לא ישכח שבאחד התרגילים שהיו בת"א הייתי צריך להיות מחולץ מגובה 40 מטר ורק לעמוד על שפת החלון שמתחתי מלא אנשים קטנים זה כבר עושה רע.....) אבל לעתים אין ברירה ורצוי שיהיה מנוף בעל גובה מקסימלי, וגם למטרות כיבוי בגובה ולא רק חילוץ. ולדעתי אם יהיה מנוף כזה, הוא יהיה איזורי, כמו החפ"קים ורכבי האלמוג, שיהיה מנוף בת"א והוא יתן מענה לכל איזורי הסביבה. ובקשר למנוף החדש שת"א קיבלו (השבוע, ודרך אגב אני כבר מחכה ללכת לבקר בתחנה כדי לראות וללמוד אותו), הוא נקנה לפני כחודשיים והתכנון של הקניה היה כבר מקודם לדעתי, ועכשיו התעורר העניין של התאומים וחושבים על דברים אחרים פתאום, התזמון אמנם אומלל אבל מה לעשות...

מנופי גבהים

באשר הסוגיה למנופי גבהים: ידידי הצעיר כאשר מעוניינים ברכישת מנופים יש להביא בחשבון האם ישנה אפשרות של דרכי גישה וכד" עם מנופים/ סולמות מעבר ל42 מטר הקיים כיום , בעולם כיום ובפרט בארה"ב או טוקיו קיימים גורדי שחקים ואין למערך הכבאות שם את הסולמות לגובה שכזה , והתפיסה היא לסידורי מניעה נאותים , כולל דרכי הימלטות הגנה ובטיחות לאזרחים , והיום יותר מאיי פעם יש צורך בתיקנון תקנות וחוקים לסדרי מניעת דליקות ולעבות את מערך המניעה בכוח אדם והכשרתו ליישום החוקים והתקנות שהן חלק מתוך המטלות שלנו בחוק שרותי כבאות . בברכה גרשון

TAleader

New member
בזבוז תקציב...

המנוף נראה נחמד והכל, קצת דומה למנוף החדש שקיבלנו - רק גדול יותר... לפי דעתי זה ממש לא נחוץ... כמו שערן אמר - יש כמה דרכים לחלץ אנשים מבניין רב קומות, ומנוף שכזה הוא הפחות נוח מכולן... יש לו יתרונות, אבל בואו נסתכל בפעילות המנוף מחוץ לפעמים בהן הוא ימלא את מטרתו, כגון שריפה בעזריאלי או פיגוע במגדל שלום... סך-הכל, כמה פעמים כבר יש שריפות בכאלה מקומות? בין לבין מה יעשה המנוף שיעלה 3 מליון שקלים?!? ונכון, צריך להיות מוכנים על כל צרה שלא תבוא, אבל למי שלא ידע - קיימת פקודת קבע במבצעים שהיא חוזה שנחתם בין הכבאות לחברת "אבי מנופים" ועל-פי החוזה מתחייבת החברה להעמיד לרשות הכבאים במות הידראוליות ומנופים המגיעים עד לגובה שבין 60-90 מטר! זמן ההגעה הוא, על פי החוזה, שעתיים, אך ערן אייל אמר לי שבאירוע בבאר שבע בו קראו להם הם הגיעו תוך שעה. לפי דעתי חבל לזרוק לפח כל כך הרבה כסף על מוף שלא יהיה שמיש, כשבעת הצורך ניתן להביא מנופים יעילים לטיפול בארועים. בנוסף, למה שעזריאלי לא יקנו את המנוף לעצמם? למה שאנחנו נשלם כדי לאבטח אותם ואת הבניין ברמת גן בלבד?!? בתודה, עומר.

ram9

New member
אני חייב להסכים אם עומר..

המנוף הזה בהחלט מיותר מכיוון שכמו שערן ציין אני לא רואה אף אחד עובר לסל של מנוף בגובה של 80 מטר (בגלל הרוחות והגובה 9 חוץ מזה חשבתי שכול החלונות אמורים להיות ממוגנים כנגד שבירה (נגד מתאבדים למינהם) אז גם ככה אי אפשר לחלץ מחלונות חוץ מזה גם ככה הכבאות מגיעים לכול אירועים ראשונים אז שביל שהמנוף החדש יוכל לנסוע צריך משטרה שתפנה לו דרך ומקום לפצוח מייצבים אז מה נכחה להם ונבזבז זמן תגובה יקר??? בקימור המנוף ההזה הוא ביזבוז כסף שיכול ללכת לציוד ולמיליון דברים אחרים שהכבאות שגוססת מבחינה פיננסית צריכה יתר מאשר מנוף של 88 מטר

Amitg

New member
88 מטר?! ענק!! ../images/Emo12.gif

לדעתי זה רעיון די מטומטם.. למרות שהייתי רוצה לעלות על המנוף הכי גבוהה בעולם ושתל אביב תהיה בעלת מנוף משיאי גינס 1. בגלל תנאי מזג האויר ותל אביב קרובה לים הרוחות יהיו חזקות מידי ולכן חצי מהזמן לא יהיה אפשרות לפתוח את המנוף למקסימום שלו וכשסופסוף יהיה בו צורך לא יהיה אפשר לפתוח אותו בגלל מזג האויר והציבור שוב יתעצבן ובצדק שבוזבזו כספי ציבור לחינם "והם פשוט עמדו ולא עשו כלום"... 2. אני מתאר לעצמי את הביקורות בוקר... נניח שישימו את המנוף בתחנת "שי" (אני לא חושב שיש מקום לשים דבר כזה בתחנת הסינרמה) בבוקר יצטרכו להפסיק את תנועת המטוסים (תחנת שי נמצאת שתי מטר משדה דב) בשביל לבדוק את המנוף שלא נדבר על הזמן שזה יקח... הביקורות יתחילו ב 7 בבוקר ויסתיימו ב 1 בצהריים במקרה הטוב נק´ למחשבה...
(משקפי שמש נגד השמש בגובה 88 מטר!)

fireman

New member
תראה עמית

אני חייב לציין שהרגת אותי מצחוק עכשיו אבל 88 מטר זה בהחלט גבוה....אולי באמת תצטרכו אישור מרשות שדות התעופה בשביל להפעיל אותו בתחנה..... סתם
הארובה של רידינג מכסה אתכם מבחינת הגובה אז אין לכם מה לדאוג
ד"א ידעת שחברת חשמל מחזיקה עשרות מנופי ברונטו כאשר ביניהם גם מנופים לגובה של 72 מטר?

המנוף 72 מטר

יצא לכם לצאת למשחקי
כדור רגל ?יש מנוף של חברה פרטית שמצלם את המשחק מגובה בערך 72 מטר בקיצור המנוף הזה שהוא נכנס למגרש צריך רווח אז תארו לעצמכם שמנוף של 88 מטר נוסעה לארוע הוא יעשה יותר רעש מאשר יסע. בגלל כמה בניינים גבוהים צריך לבזבז כסף שנגיד בשער העיר רמת גן יש שרפה בקומה 100 איך המנוף הזה יכול להועיל יש דרכי חילוץ, חוץ ממנופים וחוץ מזה היום הבנינים הם מאובטחים בציוד גילוי וכיבוי אש והאנשים מיומנים לזה. לפי דעתי ביזבוז כסף.

fireman

New member
בשער העיר

יש 67 קומות אם אני לא טועה אבל גובהו במטרים הוא 245 בין 245 ל 88 יש מרחק רב

אלברטרג

New member
איך מאה מטר זה שבעים קומות?

אבנר לא נמאס לך לכתוב שטויות? אני בטוח שלכיבוי תל אביב יש סיבות טובות לקנות את המנוף החדש ואם הם היו חושבים אחרת הם היו קונים מנוף אחר,כל מנוף גבוה שמגיע לאזור גוש דן נותן מענה טוב יותר לתושבי האזור כולו ולא רק לתל אביב.

למעלה