ערן אתה צודק
כולם נכנסו לפאניקה אחרי מה שקרה בתאומים, ודרך אגב, שם מנוף של 88 מטר לא היה עוזר וגם לא של 800 מטר, עד שהיו מעלים אותו הבניין היה קורס במילא ולוקח איתו את המנוף. לדעתי זה טוב שיהיה מנוף כזה, אפילו לא דווקא לגובה של 88 מטר, אבל לפעמים מגיעים לשריפה והברונטו 42 מטר לא מספיק, הוא בקושי 14 קומות ויש הרבה בנייני מגורים שהם יותר מזה, ואני לא מדבר על שער העיר ברמת גן או עזריאלי. ונכון שקשה לחלץ בגובה גדול כל כך (אני בחיים לא ישכח שבאחד התרגילים שהיו בת"א הייתי צריך להיות מחולץ מגובה 40 מטר ורק לעמוד על שפת החלון שמתחתי מלא אנשים קטנים זה כבר עושה רע.....) אבל לעתים אין ברירה ורצוי שיהיה מנוף בעל גובה מקסימלי, וגם למטרות כיבוי בגובה ולא רק חילוץ. ולדעתי אם יהיה מנוף כזה, הוא יהיה איזורי, כמו החפ"קים ורכבי האלמוג, שיהיה מנוף בת"א והוא יתן מענה לכל איזורי הסביבה. ובקשר למנוף החדש שת"א קיבלו (השבוע, ודרך אגב אני כבר מחכה ללכת לבקר בתחנה כדי לראות וללמוד אותו), הוא נקנה לפני כחודשיים והתכנון של הקניה היה כבר מקודם לדעתי, ועכשיו התעורר העניין של התאומים וחושבים על דברים אחרים פתאום, התזמון אמנם אומלל אבל מה לעשות...