מנוע rossi

renault

New member
מנוע rossi

למעלה מ-14 שנה נימצא ברשותי מנוע rossi 40 ספיד ועדיין מתפקד מצוין. האם יש סיבה למה אני לא רואה כאלה בשטח. Noam - תודה על העצה בנושא מד סלד.

noam weissman

New member
מנועי ROSSI, PICO...

אני חושב שמיעוט המנועים האלו בשטח הוא משני סיבות. אחת המחיר, המנועים האלו יקרים בהרבה ממנועים סדרתיים ורוב החובבים לא רוצים לשלם כל כך הרבה. סיבה נוספת שהמנועים התחרותיים חזקים מאוד ודורשים הבנה שחסרה כל כך. לשים מנוע 40 עם 1 כוח סוס על טיסן זה דבר אחד אבל לשים מנוע 40 עם 2.5 כוח סוס או יותר על טיסן זה סיפור אחר לגמרי. יש חשיבות רבה מאוד לתושבת המנוע, סוג המדחף ואיזונו... התקנת מנוע שכזה בתושבת פלסטיק מצויה ומדחף (מאוורר) MASTER יכול להסתים באסון. לפני כ 25 שנה התחלתי להטיס טיסני מנוע חופשי. המנועים הראשונים שלי היו ROSSI. המנועים האלו בנפח 2.5 סמ"ק מסתובבים 28000-25000 סל"ד. למדתי על בשרי ויש לצין מהר מאוד מה קורה שהמדחף לא מאוזן או שתושבת המנוע לא ישרה לחלוטין. ברגים התחילו להתפרק, נוצרו סדקים בטיסן... על מנת לנצל את המנועים האלו רצוי לשים מדחף מחומר מרוכב. מדחפים אלו יקרים ורוב בטיסנאים מנסים לשים מדחף פשוט. המינימום שהיתי מנסה זה APC. אחת הבעיות המסוכנות ביותר עם מנועים כאלו שההספק שלהם גבוה ובדרך כלל הם מסתובבים בסל"ד גבוה, רוב המדחפים הסטנדרטיים פשוט מתעיפים מהעומס ויכולים להתפרק. גם APC לא בנוי לסל"ד גבוהה. יש להם כמה מדחפים מיוחדים אבל אלו יקרים בהרבה. לא נעים לראות להב של מדחף רודף אחריך. בעיה אחרת שלא כל כך מובנת למתחילים, המנועים "המיוחדים" מיוצרים ע"י הקפדה על איכות חומר וירידה לפרטים קטנים. במידה והמנוע לא מתוחזק כיאות תוך זמן קצר הוא מתבלה ולא עובד טוב. יש לא מעט שיגידו שמנועי ROSSI או אחרים יש להם בלאי גבוהה. בולשיט, מנוע פשוט (OS, TUNDER...) שהבוכנה שלו עוברת חופשי את השרוול ימשיך לעבוד אולי קצת יותר חלש אבל לא הבדל דרמטי לעומת זאת מנוע איכותי פשוט לא יעבוד. על מנת להגיע לביצועים טובים יותר המנוע מתוכנן גבולי יותר ומי שלא יודע לשמור על מנועו יפסיד.

הסיבה מאוד פשוטה

היי, מי הפרייר שיביא לארץ מנועים שלא מרוויחים עליהם הרבה (כי הם יקרים) ואחר כך יפרד מהלקוח למשך 15 שנה כי המנוע פשוט לא נגמר. התשובה היא, אני! המחיר עדיין יקר, האיכות אף גבוהה יותר, אבל הצרכן הישראלי נשאר "דן חסכן" ולא מוכן לשלם פרוטה נוספת בעבור איכות. That´s life בברכה אבי ורטהיימר

noam weissman

New member
מנועי ROSSI

היי אבי, קודם כל אני לא חושב שהמנועים שלהם כל כך יקרים. על איכות משלמים. לפי מה שאני זוכר יש להם מנועי "ספורט" שמחירם נמוך מהמנועים "הכבדים" שלהם. נכון שהמנועים הזולים עדיין יותר יקרים מ OS אבל ממש לא נורא. רוצים מנוע חזק משלמים. בקשר להפרדות מהלקוח ל 15 שנה אני חושב שזאת הגזמה. בהודעות קודמות כתבתי שיש לי מנועים בני 25 שנה. נכון אלו המנועים שקניתי בבר מצוה (תעשו חשבון) ושימשו אותי במשך שנים. אחד מהם עובד עד היום וחברי יורי מטיס איתו. אבל !!!!!! חוץ מגוף המנוע כמעט לא נשאר כלום. החלפתי לפחות פעמיים שרוול ובוכנה. לפחות תלתל אחד לא זוכר כמה מיסבים הוחלפו שלא נדבר על הרבה ברגים. המנועים שלי גם אחרי עשר שנים ויותר נראים חדשים. ברגע שאני רואה שהבורג נחרש או נמתח אני מחליף אותו. אז אולי לא מוכרים הרבה מנועים אבל חלפים והם לא זולים. בשביל לשמור על מנוע כזה במשך 15 שנה צריך או לא להטיס או לתחזק ותחזוקה גם עולה כסף. אני חושב שברגע שיהיו יותר אנשים שמבינים במנועים תמכור יותר. בהצלחה.

אנשים פחות מתעניינם בטכנולוגיה היום

היי, אשר לחלק הראשון של תגובתך, זה באמת מהלך העניינים הרגיל. אבל לעניין המשאלה שאנשים יבינו יותר במנועים, יש לי הרושם שהדור הנועחי מחפש כמה שפחות הסתבך בהתעסקות ורוצה להסיר את העטיפה ולעלות לאויר. ראה את המגמה: פעם תכננו לבד. אחר כך בנו מתכנית ואחר כך מקיט ואז בא הARC וה ARF וה RTF ועכשיו נכנסים הג´ירו לטיסנים, הטייסים האוטומטיים וכבר קיים מכשיר שמתקשר עם לווינים (1800$) שניתן בעזרתו לשלוח טיסן לטיול של עשרות קילומטרים באופן עצמאי ושיחזור לנחיתה לבד. לא שזה קשור לעניין אבל חשבתי שזה מעניין להזכיר עובדה זו בברכה אבי ורטהיימר

noam weissman

New member
אני לא חושב שזה בדיוק המצב

לצערינו אין עדיין חומר מקצועי ברמה, בעברית. הרבה אנשים או מתקשים עם שפות זרות או שפשוט לא רוצים לקרא. המצב הזה ביחד עם מנטליות ישראלית טיפוסית, לא קוראים !. חבר שלי אמר פעם שאנחנו עם הספר !!! יש לנו ספר אחד התנ"ך. כמה מהחברים פה בפורום קרא את המדריך של מערכת הרדיו שלו, או את המדריך שהגיע עם המנוע שלו... אנשים (בארץ) עצלנים ורוצים מיד אקשן. זה לא המצב ביתר העולם. נכון שיש יותר ARF, נכון שגם במחלקות מסורתיות יותר, היום לא מעט קונים טיסנים מוכנים. אבל ההבדל הוא שאנשים מבינים כי הם רוצים להבין. הם קוראים ומחפשים תשובות לשאלות. אלו שבעבר בנו והיום קונים לא עושים זאת מעצלות פשוט אורך החיים שלנו מאוד מגביל ואין זמן. אז זה או לקנות ולהיות פעיל או לחדול. יש גם את המצב ההפוך, פעילים שפרשו בגלל שהם לא מסוגלים להתחרות בטובים ולא מוכנים לקנות ... אין לי בעיה עם מישהוא שקנה ARF ורוצה להטיס, יופי. אבל אם רוצים להתקדם אז צריכים להבין. צריך להבין כיצד מטפלים במנוע, כיצד שומרים על הסוללות שלא ינזקו ויאריכו ימים. אני חוזר למה שאמרתי כבר לא פעם מי שיתחיל להתחרות ירצה או לא ירצה יתחיל ללמוד. זה יקרה אם מחוסר ברירה או מסקרנות. בברכה.

שיפור ידע ועניין בעזרת תחרויות

היי, לא הצלחתי הבין איפה הקונפליקט ביננו שביטאת בנושא הודעתך אך בהתייחס לחלק האחרון של הודעתך אני רוצה לחזק את דבריך ולומר שאם לא הייתי נכנס לתחום הספורטיבי, אני מניח שלא הייתי צובר את הידע הרב שהספורט התחרותי מחייב אותך לדעת. בברכה אבי ורטהיימר

noam weissman

New member
קונפליקט או לא

היי, התכוונתי שאני לא לגמרי מסכים אתך שאנשים מתענינים פחות בטכנולוגיה היום. כאשר אני קורא ולא מעט איך אנשים עושים בבית ציפוי אנודיז לאלומיניום, מצפים כרום על שרוול אלומיניום. מחפשים חומרים מיוחדים... אולי זה לא בדיוק המצב ברדיו אבל במחלקות אחרות יש התענינות ואפילו רבה מאוד. בקשר להקשר הספורטיבי אני מקווה ששרון יוכל להרים את קיום תחרויות ה FUN. ברגע שיהיו 5-3 תחרויות בשנה מאורגנות במיני ליגה זה ימשוך אנשים לתחרויות לא ברמה גבוהה פשוט סתם בשביל הכיף. ואוליייייי יקבלו תאבון ויעברו למחלקות FAI.... בברכה.

למעלה