מנוע עשר יש לי

erezb1

New member
מנוע עשר יש לי

או לפחות ככה הוא הולך לעלות לי.

כתבתי כאן לפני שבועיים בערך על בימר 650 ועל בעיות המנוע שלו.
לאחר פתיחת המנוע התגלתה הבעיה, עלות החלקים אצל קמור !
השוואת מחירים בין ישראל לאנגליה משאיר בערך הפרש של 10K ולא לטובת קמור, וזה עוד לפני עבודה.

השאלה שלי היא האם יש מיסים על חלקים (לא מנוע שלם) שאני מכניס לארץ ? אם כן, כמה (באחוזים)?
האם יש טעם שהמוכר יכתוב על הקופסא "חלקים למכסחת דשא" ? (כי זה מה שהאופנוע שלי כרגע).
האם בטיסה לאנגליה וחזרה עם החלקים אני יכול לחסוך עלויות מיסים ?
האם יש כאן מישהו שמכיר חנויות חלקים לב.מ.וו ביוון ? יש לי מישהו שטס לשם אבל כל האתרים שלהם ביוונית ואני לא מבין כלום.

תדה
ארז

biker34

New member
יש מיסים - לפי עלות החלק ומזלך

רכשתי המון חלקים לשיפוץ מנוע - כמעט כל חלק נעצר במכס וכמעט על כל חלק הייתי צריך לשלם את המסים הרלוונטיים.

מעבר לניג'וס של ללכת ולקבל אישור ייבוא ממשרד התחבורה העלות למרות המשלוח והמיסים הייתה בפער של כ 25K לרעת היבואן - מטרו.

erezb1

New member
הבעיה היא שיש מספר בעיות

העיקרית היא צילינדר ובוכנה, אין אפשרות לחרוט, לפחות לא בארץ, באנגליה 2700₪ ובארץ 7000₪, כל,השאר זה אטמים, צינורות וגומיות, לא משהו שלא נכנס לתיק צד, בגלל זה הטיסה יכולה לחסוך לא מעט כאב ראש

biker34

New member
אין בעיה אמיתית

אלו חלקים שמותר להכניס ארצה.
אתה תתבקש להמציא אישור מוסך שמתאימים לאופנוע שלך ולמלא את הטפסים של משרד התחבורה ולהתאזר בסבלנות.

מדובר בבוכנה יחידה וצילינדר יחיד - 2700 ש"ח במידה ומדובר בחלקים חדשים יכול להצטמצם אם תאתר חלקים משומשים.
ד"א בדקת מצאי חלקים משומשים בארץ?

אטמים צינורות וגומיות יכול לעלות לא מעט (מנסיון) בארץ - מחירי איביי יוזילו מאד מה גם שמדובר בעלות שילוח נמוכה מאד לסט אטמים לדוגמא.

בכל מקרה לא מצדיק טיסה לחו"ל...אלא אם ממש בא לך בלי קשר :)

בהצלחה!

gray

New member
לא יודע בקשר לBMW

אבל טיסה הלוך ושוב לאירופה (חזרה עם רדיאטורים) יצאה הרבה הרבה יותר משתלמת מקניית רדיאטורים בארץ.
(יש לציין שבאירופה ניקנו משומשים במצב חדש-ובארץ היו רק חדשים).

SLARTIFARTFAST

New member
חכה רק רגע

ראשית, בבקשה פרט והסבר למען יחכימו יושבי הפרדס, מה הדיאגנוזה שפלטו מחשבי המוסכים אליהם פנית? על פי מה הם מבססים את הצעות המחיר ומה הן כוללות?
תן רשימת חלקים.

שנית, הידעת

חלקים רבים במנועו של הבימר משותפים גם לטרקטורון של בומברדיה

ואותם ניתן להשיג ממחסן החלקים של עופר אבניר.
בהצלחה.

דרך אגב.
מנסיוני עדיף להשאיר עבודות מסוג זה למקצוענים!

למעלה