מנוע חם....

MexMex

New member
מנוע חם....

סוף סוף קצת זמן מסלול עם הSMR600.... אבל המנוע מייצר יותר חום מקודמו, מה שנשמע לי על פניו הגיוני משהו. הבעייה היא לא ברתיחת המים ברדיאטורים אלא רתיחת הדלק
אחרי סשן מאומץ, ניתן להבחין בבועות שיוצאות מצינורית האוורור של מיכל הדלק
חוץ מהחלחלה שאחזה בי למחשבה שיש לי דלק רותח על האופנוע, והיה ואוורור המיכל אינו מושלם, זה יותר לחץ בכוסית קרבוטור (במקום לחץ אטמוספרי), מה שמבלבל את הג'טינג לגמרי ודופק את פעולת המנוע. שמעתי על התופעה הזאת בכמה וכמה מקומות, אבל עד עכשיו לא ניתקלתי בזה בעצמי. אני מניח שזה נוצר עקב חום המנוע בנקודה אחת, והאגזוז מנקודה שנייה. הפתרונות שאני חושב עליהם הם: 1. בידוד מיכל הדלק ע"י מדבקת בידוד מאלומיניום לכל חלקו התחתון של המיכל. 2. בידוד האגזוז ע"י סרט מיוחד לעניין. יש למישהו עוד רעיונות? M. 1.

45degrees

New member
עוד כמה רעיונות:

1. תסתכל בתמונות ראשונות של הדוקאטי דסמוסדיצ'י בתחילת דרכו במוטו GP - הם שמו מעין פח גלי מאלומיניום (פח מאלומיניום...
) במקומות הרגישים. הפח מספיק דק כך שאינו שוקל הרבה, אבל מספיק קשיח כך שאפשר לעצה אותו לצורה המתאימה. 2. מערכת פליטה ממש פתוחה - כך הגזים מתקררים יותר מהר לאורך הסעפת - ייתכן שהאזור שקרוב למיכל הדלק יתקרר מספיק כדי לפתור את הבעיה. 3. רדיאטורים - החום הנפלט עוטף את מיכל הדלק משני צידיו - ייתכן שגם שם כדאי לשים בידוד מיוחד. ייתכן שמאווררים כפולים יעזרו עוד (סיכוי נמוך). 4. אצל חבר'ה שמתעסקים במכוניות שלט עם מנועי בנזין יש מדי מדידת טמפרטורה דיגיטליים מאוד מדויקים ויחסית זולים. תנסה אחרי רכיבה למדוד את הנקודות הכי חמות מסביב למיכל הדלק. כך תדע מה מקור הבעיה ואיך למקד את הפתרון.

45degrees

New member
ואחרון חביב:

מיכל דלק מוקטן כנראה יהיה רחוק יותר בקצותיו ממוקדי החום....

MexMex

New member
זה כל כך אופייני...

מה מיכל דלק מוקטן מה? לסנות משהו מיוחד שיעלה יד ורגל? או לשים את המיכל הכי קטן שיש לק.ט.מ. להציע (בדיוק מה שיש לי אגב)... פוקוס חביבי. פוקוס.
M.

45degrees

New member
מה לא בסדר?

מהתבוננות בתמונה - מיכל הדלק "מחבק" את המנוע בחלקו האחורי-עליון. ב 660 רפליקה יש מיכל קטן שמשאיר המון מרווח בדיוק באזור הזה של המנוע. אולי - יש מיכל באותו סגנון עבור הרייסינג - כזה שמשאיר הרבה יותר מרווח בין המיכל לבין החלק העליון של המנוע. בנוסף - תמיד אפשר לייצר מיכל מאלומיניום אם זה מספיק חשוב. כן - מיכל דלק מוקטן באזור הנכון יפתור את הבעיה. השאלה היא אם קיים כזה או שצריך לייצר כזה. עוד נקודה למחשבה: מההודעה הראשונה שלך עולה ששמעת על הבעיה של דלק רותח עוד קודם. אם כך, אני מניח שיש פתרון קיים. מה הפתרון באופנוע של שמבון? האם אפשר ליישם מה שיש באופנועי המרוץ על בסיס הרייסינג?

MexMex

New member
חלק מהרעיונות פ'סדר...

1. אמרתי מדבקת אלומיניום. אותו הרעיון. זה מדבקה מיוחדת לבידוד... 2. מה אתה בדיוק מציע? שאחליף למשהו יותר פתוח ממה שיש לי עכשיו? לא נראה לי שיש משהו יותר פתוח, חוץ מסתם צינור, בלי שום משתיק... 3. מאווררים? לא נראה לי שבמהירויות של סופרמוטו זה ישנה משהו. מה גם שאין רתיחה של מיים. ממש לא... 4. זה רעיון שמזמן חשבתי עליו, והרגע נזכרתי למה. קניתי עכשיו כמה מדבקות שהן מדי חום. נשים בכמה מקומות אסטרטגיים למען קצת פחות ניחושים, קצת יותר מדע... לילה. M.

Little Max

New member
שניהם

תתחיל מהדברים הזולים והפשוטים. אם זה לא יעבוד - נדבר אז... (קירור מנוע ואולי מיכל דלק וכד') Little Max

מקסי'לה,ממשנתו (חלק ..) של סטאריק

אליך : 1.בדוק טמפ' דלק -איך קבעת שהוא רותח ? דלק רותח ב 150-160 מעלות,ביציאה מהמנוע בסעפת כ 900 מעלות וכבר בקימור מעל למשאבת המים היא 200 מעלות,לדוגמא ביום שישי ב 40 מעלות רכבנו בעליה בהר עוזרר,בטח תנאים פחות אופטימליים ממסלול סופרמוטו,מיכל הדלק אמנם חוסם אוויר לקירור המנוע אך לא בצורה דרסטית שתבעיר לך את הדלק,כמו כן בדוק את הנשמים של מיכל הדלק. 2.צריך לבדוק האם שה"דלק רותח" ואתה פותח את מכסה המיכל יש שחרור לחץ כמו ברדיאטור (בשביל דיאגנוזה של ערן..). 3.בדוק כיוון טימינג האם שסגרת את הראש לא ברחה לך שן. 4.שמגדילים נפח מקטינים ג'טינג,המלצה של ערן -דיזה סרק וראשית לקטים ב 10%. 5.אם היה נגרם לך לחץ בקרב' אז הוא היה פורק אותו דרך צינורות העודפים. אם תהיינה עוד שאלות הוא ישמח לענות דרכי.

MexMex

New member
משהו לא נראה לי...

1. דלק רותח ב150 מעלות? יותר ממים? לדעתי דלק רותח בהרבה פחות. משהו כמו 40-50 מעלות. אולי התכוונת לפרנהייט? בכל מקרה, כל הנשמים חופשיים ונקיים, כמו כן גם הנשם של מיכל הדלק. תחזור לתיאור בהודעה המורית איך ראיתי שזה בכלל רותח... 2. אין שחרור לחץ. הנשם עובד היטב כאמור... 3. כיוון טיימינג פיקס. 110%. 4. תהרוג אותי אם אני מבין את ההגיון של ערן בעניין הזה. למה תערובת יותר ענייה? וחוץ מזה, תערובת יותר ענייה תיצור עוד יותר התחממות. 5. לאו דווקא. בכל מקרה יהייה לחץ יותר גבוה מאטמוספרי מה שידחוף את הדלק דרך הדיזות. הבעייה היא שמנוע יותר גדול יוצר יותר הספק = יותר חום. זה פיסיקה, מה לעשות. כנראה שזה מעט חם מדי... M.

אז ככה :

1.הגדלת נפח מנוע,הבוכנה "שואבת" יותר אויר מהבוכנה המקורית כך שצריך להקטין את הדיזות,וזאת (לדבריו..) תוכל לראות לפי צבע הפלאג. 2.דלק רותח ב 1450 מעלות צלזיוס (אני לא "חי" בפרנהייטS...ולא באינצ'ים...לצערי..). 3.הדלק בהתחממות כן יצא דרך צינורות העודפים. הבעייה הגדולה היא שהאופנוע שלך שם וערן פה,אני מאמין שהוא היה שמח לקבל כרטיס טיסה לבוא לבדוק לך אותו שם. אם תרצה לדבר איתו בפלאפון או דרך המסנג'ר של אלעד איזה ערב או משהו בסגנון אז תגיד לי.

MexMex

New member
פשוט לא נכון.

אתה זוכר משיעורי בית הספר מה היא נקודת הרתיחה נכון? זו הנקודה בה הנוזל מפסיק להיות נוזל והופך לגז. מיים, אנחנו צריכים לחמם ל100 מעלות כדי שיתחילו להתאדות. דלק? שים אותו בחוץ, סתם כך, והוא מתאדה להנאתו. חמם אותו ל30-40 מעלות והוא יעלם בשניות. M.

choochee

New member
mex אתב מפתיע אותי

הדלק לא מתאדה בחוץ כי הוא נהיה חם (כמו שמים לא מתיבשים כי הם מגיעים ל-100 מעלות), אלא בגלל שטח הפנים שגורם לא להתחבר למולקולות באויר שסופחות אותו. באשר לבעייה שציינת, לדעתי שווה לנסות בכ"ז לחבר מאוור של ספק-כוח מחשב באיזור הזה, שמעתי פעם על מישהו שחיבר כזה לרדיאטור של מנוע כדי להוסיף יעילות לקרור.

MexMex

New member
מפתיע?

אולי אני טועה בהגדרה הפיזיקלית. אבל אני לא חושב כך...לדעתי בנזים מתאדה בסביבות ה40 מעלות (ולכן זו גם טמפרטורת הרתיחה שלו). בוא נעשה חיפוש גוגלי, והמפסיד יגיד "טעיתי", וישלם
הולך? קדימה לחיפוש.... בוקר
M.

MexMex

New member
נתחיל ההגדרה הפיזיקלית:

boiling point, temperature at which a substance changes its state from liquid to gas. A stricter definition of boiling point is the temperature at which the liquid and vapor (gas) phases of a substance can exist in equilibrium. When heat is applied to a liquid, the temperature of the liquid rises until the vapor pressure of the liquid equals the pressure of the surrounding gases​
נלקח מהאתר הזה M.

choochee

New member
יש פה טבלאות

http://64.233.167.104/search?q=cache:TYDtA0lS1kMJ:www.chevron.com/prodserv/fuels/bulletin/diesel/L2_4_6_rf.htm+fuel+boiling+point&hl=en

MexMex

New member
להמשיך לחפש....

הקישור שלך מראה דיזל (יעני סולר), שטמפ' הרתיחה ההתחלית שלו היא 120 מעלות. זה ידוע, אבל מה לעשות ולא בדיזל מדובר... ברור לכולנו, אינטואטיבית, שבנזין רותח בטמפרטורה נמוכה בהרבה... M.

MexMex

New member
ו?

אל תתיחס לתנור ההפרדה במתקן הזיקוק, שם זה תהליך בלחץ, ולכן אינו קשור. אני מניח שאתם מסכימים איתי שאם נשאיר בנזין בכלי פתוח בטמפרטורת חדר (20-30 מעלות), הבנזין יתאדה לו, נכון? התאדות = הגעה לנקודת הרתיחה. M.

למעלה