מנוע וי לרוחב...

mendev

New member
מנוע וי לרוחב...

אני לא זוכר איזה אופנועים חוץ ממוטוגוצי היקרים יש להם מנוע וי לרוחב ? מי זוכר ?

C O L T

New member
האופנוע הרוסי יש לו מנוע בוקסר

שנלקח ממפעלי BMW כפיצוי על נזקי המלחמה, יחד עם המכונות.

alfred

New member
ואלפרד חוזר לרגע לוויכוח ישן...

מהו מנוע "רוחבי"? האם כיוונם של הצילינדרים החוצה, או שמא מיקומו של גל הארכובה?

mendev

New member
הכוונה שלי הייתה לצילינדרים לרוחב..

לכן הבאתי את המוטו גוצי כדוגמא

TShavit

New member
...ולכן דווקא מוצא חן בעיני הניסוח

של מנדב, כשהוא מתאר למה הוא מתכוון - מנוע V לרוחב. וזה בהחלט לא V רוחבי (וגם לא רוכבי, במחשבה נוספת...) וכן, להונדה היו כאלו. משפחת ה-CX הזכורה. או לא. (וכן, היה לי אחד כזה. פעם פעם.) ויש להונדה גם עכשיו כזה אחד. ST1300, לשעבר ST1100. והיה פעם לברדה V6 מ-ד-א-י-ם, אבל לא בייצור סדרתי. (היה גם מוטוגוצי V7. נו, תשאלו איך) טל

Le Duke

New member
cafesito from the forum own a

cx 500 at riding condition (from time to time) . a massive engine block and excellent sound a must hear and see

cafesito

New member
במצב רכיבה כל הזמן. ועכשיו אפילו שק

האופנוע עבר שיפור ישור וצביעה אחרי התאונה ומחכה שאסיים את הפיזיוטרפיה. אופנוע נהדר מנוע מגניב.

dmx_must_fly

New member
ומה עם???

גולד ווינג? ותואמיו? ואני עמדתי ליד הV6 של לוורדה הזלתי ריר וסתמתי את האוזניים כשהניעו אותו והתחילו להריץ את המנוע. אפילו יש תמונה שלו באיטליה שלי - יוצאים לרכב בבולשיט (ז"ל) פול גז. ויש גם תמונות של המנוע V7 של גוצי. אמנם לא אני צילמתי אבל יש תמונות תקריב.

C O L T

New member
אלפרד, שביטל, ה-../images/Emo163.gif רוצה הבהרות

יתקבלו דעות מכולם, אבל אני רוצה להבין כמה דברים: מה ההבדל בין מנוע V לרוחב למנוע V רוחבי (או "רוכבי"
)? נראה לי כמו עניין "קפה בחלב" השנוא עליי למדי. והאם יש מנועים עם צילינדרים לצדדים והקרנק לרוחב? במוטוגוצי אולי? לתומי חשבתי שברגע שהצילינדרים פונים החוצה, ב-V או בוקסר, מתחייב מיקום הקרנק לאורך האופנוע. אל תחסכו, אני רוצה לדעת.

TShavit

New member
מאד פשוט.

בדרך-כלל, ההגדרה "רוחבי" או "אורכי" נקבעת לפי כיוון גל הארכובה. לכן, מנועי הבוקסר או סדרת ה-K של ב.מ.וו, וגם מנוע הגולדווינג וה-ST שהוזכרו בשרשור, מוגדרים כמנועים אורכיים (בלי קשר, מנועים מסוג זה מתאימים מאד לשימוש בגל-הינע וזו מן הסתם אחת הסיבות שאפשר למצוא אותם בדגמים הנ"ל). העסק טיפה מסתבך במנועי V-טווין. על פי ההגדרה הטכנית, הרוב המכריע של מנועי V-טווין הם רוחביים, דהיינו כיוון גל הארכובה שלהם הוא לרוחב האופנוע - כמו בכל CBR ממוצע, למעשה. אלא שבגלל צורת ה-V, הצילינדרים שלהם "מתפרסים" לאורך האופנוע. ואילו V-טוויינים אורכיים (מבחינת כיוון גל הארכובה), הצילינדרים בולטים דווקא הצידה, לרוחב האופנוע... זה מקור הבלבול. טל

mendev

New member
האם היה קאסטום שכזה ??

ופה אני כותב כדי להקפיץ...

barakhalla

New member
בטח טל יודע..

ואם אתה כבר מזכיר אופנועים ישנים לא יודע למה אבל... כל האופנועים משנות ה 70 ומטה נראים לי כקסטומים...

למעלה