מנועי OUTRUNNRE וסרוואים

מנועי OUTRUNNRE וסרוואים

שלום לכולם רציתי לשאול איך אני יודע איזה מנוע אני צריך לקנות לטיסן במשקל מסויים,למשל אם יש לי טיסן ששוקל 500 גרם,איזה מנוע אני צריך בשבילו? ובקשר לסרוואים(קטנים בשביל חשמליים), מה זה אומר ש הTorque הוא 1.2kg.cm תודה דביר

ytell

New member
תשובה

זה קודם כל תלוי באופי הטיסה המיועד. אין דומה ההספק הנידרש לטיסן סקייל או אפילו אירובטי למתחילים להספק הנידרש מטיסן 3D/ כלל אצבע אומר שלטיסן 3D צריך לפחות 150 וואט לכל ליברה (חצי ק"ג ) משקל. הספק מנוע חשמלי אפשר להעריך בצורה טובה על ידי מכפלת הזרם המקסימאלי במתח הסוללה. לדוגמה, אם הזרם המקסימאלי הוא 20 אמפר ומתח הסוללה (ליפו 3 תאים) הוא 11 וולט אזי ההספק הוא כ-200 וואט. לגבי Kv - עזוב, זה מסובך לשלב זה של הידע הנידרש. יואב

יואב לפי מה שהבנתי מדבריך

אם הטיסן שלי(3D) שוקל בין ה 500 ל 600 גרם ויש לי מנוע שהספק הזרם המקסימלי שלו הוא 20A והסוללה היא 11.1 וולט אז הטיסן צריך לטוס בלי שום בעיה ולבצע את כל התרגילים? , למשל במנוע שנמצא בלינק למטה, האם המתח המקסימלי שלו הוא בין 15-10 A? תקן אותי בבקשה אם אני טועה ועוד משהו קטן, אם הבקר שלי הוא 15A מה זה אומר לגבי איזה מנוע אני יכול לחבר אליו? תודה דביר

ran 15

New member
בסימון - ד"א..

מתח נמדד - V - כוונה לוולט , ואילו זרם נמדד ב-A - אמפר... בכל אופן , רק תיקנתי "טעות" קטנה שעשיתה שם מתח בין 10 -15 A ...אז להבא תידע שזה מתח אז זה- V ..
עזבו חח...פיסיקה רק אתמול עשיתי מבחן
בעעע...חשמל ומגנטיות יכול להרוג בנאדם...

ytell

New member
המנוע שבלינק הינו גבולי

עבור טיסן 3D במשקל שציינת. גם אם לוקחים בחשבון את הזרם המקסימאלי שהוא יכול לצרוך וזה 15A - 15 אמפר, הרי אם כופלים במתח הסוללה שזה 11 וולט מקבלים 150 וואט. אבל החשבון הוא ללא שום רזרבה.למשל הסוללה, בדרך כלל המתח שלה יורד ככל שהיא מתרוקנת ולכן נידרשת כאן סוללה ממש טובה על מנת שלא תמצא את עצמך בריחוף בלי יכולת לצאת (במקרה הטוב) לכן עליך לבחור סוללה שמסוגלת לספק לפחות 20 אמפר לאורך זמן. מצד שני גם הבקר שלך גבולי כי הוא לא מסוגל להעביר יותר מ-15 אמפר. בפעם הבאה כדאי לבחור בקר עם רזרבה של לפחות 5 אמפר וזה לא תוספת משמעותית במחיר. יואב

Kiril rc

New member
יש לי את המנוע הזה.

המנוע מטורף לחלוטין, נותן לי טיסה אנכית לטיסן 600 גרם בחצי מצערת. צורך מעל 20 אמפר. קצת כבד לטיסן שאתה מדבר עליו. באתר שציינת יש מנוע אחר ששוקל 67 גרם והוא יתאים לך יותר.

למעלה