מנועי הדיזל של DAIMOND

Oron E

New member
מנועי הדיזל של DAIMOND

דאימונד החלו לייצר מנועי דיזל.
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=zHlFyxLbOYk[/URL]

לפי הכתבה הנ"ל נראה שהמנועים האלה מאד מבטיחים. מעניין מדוע לא רואים אותם יותר בשוק.
במידה והם יגיעו ל TBO של 2400 שעות מדובר בהורדה דרסתית של עלות שעת טיסה.
בנוסף, יש הורדת עומס עבודה לטייס עקב שלא צריך לדלל ולדאוג לפסיעה.

אם אני לא טועה

ל- DAIMOND היה מנוע של חברת Thielert שבצורה זו או אחרת, מדובר על מנועים מבוססי מרצדס. כשחברת Thielert פשטה את הרגל, ל-DAIMOND לא הייתה ברירה, אלא להשתלט בצורה זו או אחרת גם על יצור המנוע.
לידיעתך, מנוע הדיזל, לא רק שהתחזוקה שלו פשוטה יותר, הוא נותן כ-30% יותר תפוקה לליטר שפירושו, בהשוואה למנוע בנזין, בהספק שווה, תוספת כ-30% בטווח ופירושו שאפשר לשאת פחות דלק ויותר מטען לאותה משימה.
למה אין כאלו בארץ, אתה מוזמן לרכוש מטוס מתוצרת DAIMOND עם מנוע כזה, כולנו נעמוד מהצד ונקנא.
יש עוד מנועי דיזל בתעופה, עלות קיט להחלפת מנוע בצסנה 172 לדוגמא, יכול להגיע עם כל המשמעויות לכ-100000 יורו, אז אם יש לך צסנה אתה יכול להשקיע את הסכום ויהיה לך מדוס דיזל, שגם בטיחותית (בנזין/סולר) הוא הרבה יותר בטוח.

Oron E

New member
תודה יאיר

אין ספק שהייתי מאד מעוניין לרכוש מטוס מהם. אני כרגע מסתפק לטוס במועדון כרמל על ה DA40.
אני תוהה מדוע בעולם לא רואים יותר מטוסי DIAMOND עם המנועים הנ"ל? לפי הכתבה השניה מדובר במנוע משמעותית טוב יותר!
אני מודע שישנה אופציה להחליף בססנה למנוע דיזל של CONTINENTAL אך זה הגיע רק ממש בשנים האחרונות ולא ע"י ססנה עצמה.

לא דבר חדש - אך יקר מאד ברכישה

בזמנו, בדקתי את האפשרות לצייד את מטוסי במנוע דיזל (שאגב, הוא לא בדיוק "מנוע דיזל" במובן הקלאסי של המילה). בדקתי מספר אופציות, ביניהן את המנוע שיוצר במשותף ע"י חברת רנו ועוד כמה חברות, ואם אני לא טועה, גם קונטיננטל הייתה מעורבת.
בין השיקולים לטובת הדיזל היו החיסכון בדלק (לדלק "כבד" - קרוסין (נפט) או דיזל (סולר) - המנוע פועל על שניהם - יש אנרגיה סגולית (יחס קלוריות לנפח) גבוהה בשלושים אחוז, בערך, מאשר לדלק תעופתי (AvGaz)) ושיקול נוסף היא הבטיחות. הסיכון של התלקחות דלק כבד, נמוך משמעותית מזה של הבנזין.
אולם, כאשר בדקתי את מחיר הרכישה, כאן כבר הגעתי למכשול בלתי עביר. מחיר מנוע דיזל בעל אותו הספק כשל הלייקומינג היה כפול.
נכון שלאורך שנות השימוש ההבדל מצטמצם, אך עדין מחיר הרכישה לאדם פרטי, גבוה ומאד לא אטרקטיבי.
לכן, בסופו של דבר, לא בטוח כי, אפילו אם נכניס את ה- TBO היותר גדול של הדיזל, מחיר שעת הטיסה יוזל משמעותית.
אריאל אריאלי

בקיץ שעבר פגשתי כזה ברודוס

מטוס דיאמונד דו מושבי, מצויד במנוע דיזל, שהגיע בטיסת הדרכה מקפריסין.

דוד.

Oron E

New member
עד כמה שאני יודע

רק ה DA40 שהוא כמובן 4 מושבים הותאם למנוע דיזל.
עם עובדות לא מתווכחים. אבל אם ראית אז כנראה שיש....

תמונה "טרייה" של המטוס בקפריסין פאפוס

בחוה"מ האחרון (כשכולם היו בנגב או בטיול אחר) יצאנו עם הסיירה, לפאפוס לגיחה של יומיים.
היום כבר לא "חדשותי" לטוס ב-LSA לחו"ל, הפך לנורמה.
פגשנו שם כמה וכמה 4X.
עם הנחיתה, יצא מטוס הדיאמונד הדו מנועי לטיסת אימון, הוא שייך לביה"ס, יש להם עוד מספר מטוסים מעניינים שם.

אכן נראה כדיזל, ולפי האתר שלהם כך הוא.

באתר של החברה רשום שהוא דיזל, וגם התמונה מראה שכך הוא כנראה.
The DA42NG "New Generation" is powered by Diamond's 3rd Generation Austro Turbo Diesel Engine

רמי, זה רק בצילום, כנראה השתקפות.

משום מה רואים כתם לבן עגול מדוייק על הקצה של הספינר (יש גם על הקאולינג, אם תביט טוב יש עוד 2 כתמים כאלו, קטנים יותר משמאל).
במציאות לא קיימים, לא יודע מדוע בתמונה יש, זה צולם בסלולארי שלי ומול השמש, אז כנראה השתקפות.

עירא10

New member
בטחון או בטיחות???

מזכיר לי שמישהו אמר שכאשר שומעים סירנות בישראל אז או שרצים למקלט או שעומדים דום...

למעלה