מנה חמה לסקי

elsanto

Member
מנה חמה לסקי

כשנסענו לרומניה כולם הביאו מנות חמות ואכלנו אותם לפני החזרה כולם הסתובבו באוטובוס עם מנה חמה .
אתם לוקחים מנה חמה לסקי ?
איזה מנה כדאי לקחת וכמה ?
אנחנו נוסעים בסוף דצמבר לבנסקו.

ברומניה האוכל מעולה וזול, לא חבל?

בבולגריה לא הייתי אבל מספרים גם שהאוכל מעולה וזול.
אולי לצרפת איפה שהמסעדות יקרות, אם הייתי רוצה "להתכלב" כפי שאומרים. אבל בגדול נשמע לי חבל.

נפתלי99

New member
למה לאכול מונוסודיום גלוטומט ועוד המון מלח?

למה לאכול כימיקלים לא ממש בריאים כי בפרסומות אומרים לך שזה אוכל חם ?
&nbsp
זה נכון שבנסיעות משדה התעופה לאתר הסקי לא תמיד עוצרים, ולעיתים עוצרים במקומות מעפנים ביותר שאין בהם מקום לרכוש אוכל נורמלי, אבל אישית כבר הייתי מעדיף לקחת איתי כמה חטיפי אנרגיה או אפילו פיצוחים בשביל הנסיעה מהשדה לאתר הסקי,
ולדרך חזרה לשדה הייתי מנסה להצטייד בפירות או בכל "אוכל חירום" אחר, ובלבד שלא ארד עד לרמה של לאכול זבל כימיקלי כזה.
אגב - מסתבר שגם הגרסאות החדשות שאמורות לא להכיל את הרעל הזה של המונוסודיום, פשוט מכילות זבל אחר ועוד המון מלח לקינוח:
http://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-4834521,00.html

סתם תהיתי פתאום, מאיפה יש להם מים חמים באוטובוס?

ואגב, אני לגמרי מסכים איתך, הדבר הזה רעל טהור.

skiforce

New member
לשומרי כשרות יש פתרונות יותר בריאים

דבר ראשון, כפי שכבר אמרו כאן, מנה חמה זה שיט מרוכז.

אני שומר כשרות ולוקח איתי קצת דברים כשרים לחופשה. הקטע של לאכול חם לא כזה קריטי לי. מי שבא לו יכול לקחת איתו קצת אורז/פסטה ולהכין די בקלות. אורז רגיל לגמרי אפשר גם לקנות בחו"ל לדעתי, אם לא עשו לו שום דבר במפעל. בשביל זה צריך כמובן מטבחון בדירה. או אם הולכים למלון - לדחוף למזוודה כירה חשמלית קטנה.

חוצמזה יש חברות שמוכרות כיום ארוחות מוכנות לטיולים שגם מחממות את עצמן. אפשר למצוא בריקושט וכאלה. אמורות להיות יותר איכותיות ממנה חמה אבל לא בדקתי.

אני אוכל בחופשה שלי לחם (מהארץ), הרבה ירקות ופירות, ביצים שאני מכין (מותר לאכול ביצים של חו"ל, לא צריך להביא מהארץ...), וקצת שוקולד מריר וממרחים לסנדוויצ'ים שאני לוקח בתיק.

יללה תתפללו לשלג!!

Cמן רשום

New member
לא סביר שיותר איכותיות ממנה חמה

אם נמכר בריקושט זה אומר שיש להן חיי מדף של פוחלץ במוזיאון טבע מה שאומר שזה מפוצץ בחומרים משמרים.

foofam

New member
יש לפעמים באוטובוסים באירופה מיחמים...

זכור לי ממסעות לפולין

alien life form

New member
זה נכון כמעט לכל האוכל המעובד

אתה יכול לבחור מה אתה רוצה ליד הכימיקלים שלך, סוכר, שמן, מלח או שלושתם.

alien life form

New member
אני שונא את זה

שונא אפילו את הריח של זה.
מצד שני הייתי בקיץ בטיול ג'יפים בכרתים והיו משפחה שכל הטיול טחנו לוף. שלוש ארוחות ביום לוף. לא ידעתי שבכלל עוד אפשר להשיג את הדבר הזה.
בקיצור, מה זה משנה מה אנחנו עושים? טעים לך? תיקח.

z x 7 r

New member
אחד נסע איתנו, שומר כשרות. לקח איתו מנות חמות לפסח

האריזות עם הפירה נקראו - האדיוט במקום לנער את התיק מחוץ לחודר, במקום שאפשר לטאטא - פיזר את כל הפירה בחדר. תתארו לעצמכם את הריח ואת הפתיתים בכל המקום?
אני לא לוקח שום מנות חמות, לפעמים קצת שוקולד או פירות.

Diagonalization

New member
ניראה לי מיותר

שנה שעברה היינו בבנסקו (עם סנואומן/סקידיל).
הנסיעה לאתר ארכה כשלוש שעות ואת רובה בילינו בשינה (אגב, האוטובוס היה ניראה כמו מה שאני מדמיין שניראה אוטובוס בשנות ה50, הזוי שזה קיים בכלל).
ככה שלדרך לשם בכלל אין טעם לסחוב, מקסימום לאכול בבית כמו שצריך. כשהגענו לבנסקו כשהגענו, התארגנו ויצאנו למסעדה טובה ויקרה (יחסית, המחירים שמה זו בדיחה, אכלנו שמה כמו מלכים ואם אני זוכר נכון יצא לנו משהו כמו 60 שקל כולל בירות, בשר וראשונה...).
אם אתה מתכוון לאוכל באתר עצמו, צהריים בימי גלישה, אז גם כן ניראה לי מיותר. גם בולגריה נורא זולה, ככה שהמחירים המופקעים באתר סקי עצמו הם בעצם מחירים סבירים ביותר לישראל (לא זוכר בדיוק כמה, אבל אכלנו כמה פעמים במסעדות באתר עצמו) וגם כיף ונוח לאכול באתר בלי לסחוב כלום, וגם טעים לא יקר וברור שעדיף ממנה חמה.
בנוסף, בימים הראשונים, כאשר עוד לא היינו מודעים למסעדות באתר, פשוט הכנו סנדויצ'ים במסעדה במלון בארוחת בוקר. זה היה נחמד, והחזיק אותנו עד הערב.
בחזור קנינו אוכל בעיירה עצמה.

אגב, סתם כדי להבין את המחירים באתר, בירה עולה 6 לבה, כלומר משהו כמו 12 שקל...

Cמן רשום

New member
אבל למה מהמקפצה?

מילא שאתם מכינים סנדוויצ'ים במסעדה בארוחת בוקר אבל למה להתפאר בזה? בגלל התנהגות כזאת כל שאר התיירים נאלצים לגמגם בשקט ולהסיט מבט במבוכה כשושאלים אותנו בחו"ל מאיפה אנחנו.

Diagonalization

New member
אכפת לך להסביר מה הבעיה?

אגב, גם הכנו תה בטרמוסים ולקחנו איתנו להר, זה גם לא בסדר?
יום אחד רבנו עם הברמן שלא היה מוכן למלא לנו מים חמים, כאילו מה כבר דרשנו, ואחרי דיבור עם איזו אחראית בקבלה העיניין סודר.
אני לא רואה מה הבעיה בזה, שילמנו על אוכל במלון, אז מה זה משנה איפה נאכל אותו?

זה לא ברור? שילמת על אוכל לארוחת בוקר, לא לכל היום

אחרי זה מתפלאים למה צימרים לא מוכנים לקבל ישראלים.

alien life form

New member
בעיניי זאת שאלה של כמויות

לקחת תפוח או מאפה לדרך נראה לי סביר. לפתוח פס ייצור סנדוויצ'ים לא.
הסיפור עם המים החמים באמת הזוי. נשמע בלתי סביר בעליל לסרב למלא טרמוס.

הבעייה היא שזאת אמורה להיות ארוחת בוקר

ויותר מזה, אם למשל אתה מכין סנדוויצ'ים בשביל חברים שגרים בדירה בלי ארוחות? המלון לא חייב להאכיל את כל ההר.

ואגב, לא ממש קשור אבל הזכיר לי סיפור שקרה לי לפני כמה שנים בגרמניה. הייתי צריך לצאת לנמל התעופה לפני שנפתח חדר האוכל. בדרך כלל במקרים כאלה יש ארוחות מוכנות, לפעמים יותר מושקעות אבל בדרך כלל משהו עלוב. במלון הזה לשמחתי לא היו אז פתחו לנו את חדר האוכל קצת לפני הזמן ובעזרת אחד מהמלצרים הכנתי לנו מהר כמה כריכים מהנקיניקים שהיו שם והוא לקח למטבח שיארזו בניילון. כשחזר הפתיע אותנו גם בשקית מלאה במאפים טריים שעדיין לא הספיקו לסדר בבופה וגם כמה יוגורטים, שחלילה לא נהיה רעבים. אז את המאפים אכלנו לארוחת בוקר והכריכים במקום האוכל של המטוס והאמת שהיינו שבעים עד הערב.

Cמן רשום

New member
נניח שזה לא משנה איפה אתם אוכלים אותו

האם אתם אכלים גם בחדר האוכל? או שהכריכים במקום חדר האוכל?

marceloros

Member
מנהל
מזה כל כך נבהלתם?

כל המי ומי עושים את זה, ולא רק ישראלים.
נכון שמה שמקובל אצלנו, לא מקובל בכל מקום, כמו היער השחור, אבל לא הייתי ממהר להבהיל את מר "מלכסן" בגלל זה.

למעלה