מנהרת הזמן - חלק ג'

• פותח הנושא tajci
  • פורסם בתאריך

tajci

New member
מנהרת הזמן - חלק ג'

1997-1999
שנות המפנה בתחרות. בשנים האלה נפרדים מהתחרות הקלאסית וממה שהכרנו ומתחיל המעבר לשיטת הטלווטינג, חוק השפה ניכנס לתוקף ומשנה את כללי המשחק, פרידה מהתזמורת, הצבעות גושיות, "קריסת אימפריות" ועלייה של שחקניות חדשות...

tajci

New member
מנהרת הזמן- שנת 1997

השנה הטובה בתולדות התחרות!!!
למעשה, כשאני חוזר אחורה לנקודת השיא בתולדות התחרות, תמיד השנה הנפלאה הזאת קופצת לי לראש. אחריה האירויזיון השתנה לגמרי.
מה היה כל כך מוצלח בה?
קודם כל הזוכה, בריטניה שלחה להקה סופר מוכרת שהביאה להיט נהדר(אם כי פחות הסגנון שלי). הם חייבים לחזור לקונספציה הזאת. שנית, איכות מטורפת של השירים. מדינות הים התיכון הפציצו עם שירי פולקלור מושלמים, איטליה חזרה לתחרות ושלחה את הזוכה הטרי מסן רמו (עם שיר נהדר), ספרד עם עוד בלדה קורעת לב, הבלקניות בשנת השיא עם המון שירים טובים, רוסיה בשיר הטוב בתולדותיה ועוד...
החסרון הבולט עבורי, הוא כמובן של פינלנד, אחרי השיר האהוב עלי מהשנה שעברה. אה, וגם של ישראל. הטריף אותי שלא השתתפנו, אבל הציפייה השתלמה שנה לאחר מכן...
זהו אחד השרשורים הקשים ביותר לדירוג. כרגיל, מקווה שתתחברו:)

tajci

New member
מקום 15

אירלנד
לא מבין איך השיר החביב הזה כמעט ניצח, אבל אני עדין אוהב אותו. היה ראוי יותר לסיים באמצע/ תחתית הטבלה. מסוג הבלדות שהשופטים מתים עליהם והציחו מאוד לאירים באותה תקופה.

tajci

New member
מקום 14

סלובניה
אחד השירים היפים שהמדינה הכושלת הזאת שלחה. זה רק מראה שיש להם את הפוטנציאל...
בלדה קסומה, קצת נוגה מדי, אבל מרגשת.

tajci

New member
מקום 13

אסטוניה
אחרי ההצלחה שנה קודם לכן, שלחו את אותה הזמרת, בסולו הפעם. זה בדיוק מה שהיו צריכים לעשות בשנה שעברה, ואז אולי היו מצליחים יותר!
שיר קטן, אבל מקסים. השפה האסטונית ממכרת ומכשפת...

tajci

New member
מקום 12

דנמרק עם שיר לא אופייני בעליל. לא לדנמרק וגם לא לתחרות. השיר שנשמע באודיו מאוד עדכני לתקופה, אבל ההופעה קצת הזויה מדי. לפחות עד השיר של איסלנד. החלק של להקת הליווי ממכר.

tajci

New member
מקום 11

מלטה היא מהמדינות השנואות עלי התחרות! זה השיר הכי מוצלח שלהם. היה סוג של פייבוריט (אבל ההופעה האיטית,הכבדה ומיושנת בטירוף פגעו במיקום הסופי המכובד כשלעצמו). מוזר שלא הצליח להגיע לטופ, ושירים זוועתיים שלהם בשנים לפני ואחרי הצליחו יותר. המון השפעה של הזוכים האחרונים ומוזיקת עולם.

Willo the Wisp

New member
אויש אני שונא את זה

מלטה בתחרות שנואה גם עלי, למרות שיש בי אמפתיה למדינה הזאת שכל כך רוצה לנצח באירוויזיון באופן כל כך נואש.
אז כמו היום, המלטזים ניסו להתאים את עצמם למה שהולך בתחרות. ומכיוון שאז זה היה ניו אייג׳ אתני זה מה שהם שלחו לתחרות, וכמו היום שהם מנסים להתחפש לשבדיה גם אז הנסיון שלהם להתחפש לאירלנד היה מגושם ופאתטי.

tajci

New member
מקום 10

הולנד עם להקת בנות (ספייס גירלס בגימלאות) אבל עם אחלה שלאגר ממכר ומענג...
אוסטריה עם שיר כיפי בטירוף, אהבתי את הפזמון והקצב. לא ברור למה ההופעה כל כך תלושה ומה זה כל הכחול הזה? שיר קברט, שמזכיר את הלהיט של מולאן רוז', בלי הסקס אפיל:)

tajci

New member
מקום 9

פולין עם אחלה שיר, אולי מהטובים ששלחה לתחרות. שוב, מעודכן לרוח התחרות ואווירת מוזיקת העולם שאיפיינה את השנים האלה. זמרת מקסימה, השפה הפולנית זורמת ומסקרנת, שיר נפלא.

Willo the Wisp

New member

tajci

New member
מקום 8

שבדיה שלחה את הגרסה המוקדמת של היי פייב...
הם נראים תלושים והזויים, אבל השיר ממכר ומהנה. שלאגר במשקל נוצה...

Willo the Wisp

New member
לא אוהב. אם כבר להקת בנים ב-1997 אני מעדיף את הונגריה

וההערות של טרי באמצע ובסוף השיר אומרות הכל. השלאגר המיושן הזה היה מבחינתו מודרני ועדכני כי שרו אותו שלושה בחורים צעירים.

tajci

New member
מקום 7 חלק א'

איסלנד. קבלו את פול אוסקר. הדיווה הגדולה של התחרות באותה שנה.
אחת ההופעות המטורפות וההזויות בתולדות התחרות, שסימנה את הדרך לעוד המון אחריה...אבל לאיסלנד תמיד תהיה זכות ראשונים מיוחדת. השיר נהדר, דרך אגב. הקצב האלקטרוני סופר עדכני, אם היה מתרכז יותר בשיר ופחות בתנועות המביכות והדוגמניות, יכל להצליח יותר. רגע של עונג!

Willo the Wisp

New member
מעולה, הקדים את זמנו

את כל הנקודות שלה חוץ מ-2 איסלנד קיבלה מהמדינות שהיה בהן טלווט ב-1997 (והיו רק חמש כאלה). מעניין איך זה היה הולך בטלווט מלא.

tajci

New member
מקום 7- חלק ב'

בוסניה בשיר שאני ממש אוהב. הפזמון קצת מפגר, אבל יש בו קצב ומשהוא מהנה בטירוף. באודיו זה מהיר וזורם, ההופעה בתחרות קצת איטית מדי. פספוס. השפה הבוסנית מיד עושה לי את זה.

tajci

New member
מקום 6

את הכבוד חולקות נציגות חצי האי האיברי:
פורטוגל שלחה את אחד השירים היפים שלה, בלדה יפהפיה ומרגשת. אבל את הקהל זה לא הרשים ולצערי היא סיימה אחרונה. ביזיון!!!
ספרד עם בלדה אופיינית וסופר כובשת. הזמר טיפה עיצבן עם הפרצופים והידיים, אבל השיר נהדר. לקראת סוף השיר הזמר כבש אותי והתאהבתי בחזרה בביצוע. סיים במקום השישי המכובד עבור הספרדים. זה ממש לא מובן מאליו עבורם!

tajci

New member
מקום 5

קפריסין
שיר נהדר, קצב יווני נפלא, אולי השיר הכי מהנה שהמדינה הקטנה שלחה. בצדק סיימו בתחרות במקום החמישי. החלק של הטה בדדדדדם קצת מפריע לי, אבל משתלב עם הפיזמון הקליט והכל כך ממכר. אני בטוח השיר היה להיט מטורף ביוון. אני כל כך מקווה שקפריסין תחזור לסגנון הזה ולשפה היוונית שהביאו לה את ההצלחה הנהדרת (למרות שאהבתי גם את שיר הלה לה לה מ2012).

alma velama

New member
הטם-בדה-בדה-בם הזה הוא הברקה

כל הגשר האינסטרומנטלי/קולי הזה בא מהמקום הכי לא צפוי ורק מלחין עם השכלה קלאסית יכול היה לשלב אותו כמחווה לאחת הפרטיטות של באך.
פופ אתני מוצלח מאד והשיר הכי טוב של קפריסין בתחרות ביחד עם MONO I AGAPI ואוורידיקי 92' ו-94'.

tajci

New member
מקום 4

איטליה
השיר הנפלא הזה יכל ובצדק לסיים בראש הרשימה שלי. כל כך הגיע לו לזכות בתחרות. קצב נפלא, פזמון ממכר וחותמת איכות מהזכייה בפסטיבל סן רמו. השיר עדכני, קליט וכל כך יפה, שאני מבין למה האיטלקים נעלבו וסיימו את חלקם בתחרות למשך 14 שנה. גם אני נפגעתי. ומקום 4 זה ממש לא מכובד לכזאת יצירה!
*למרות שגם אצלי הוא זכה למיקום נמוך יחסית, זה רק בגלל שהשירים שלפניו בשרשור קופחו יותר...

למעלה