מנהל רת"א

mayafit

New member
מנהל רת"א

גיורא רום סיים תפקיד לאחר שש שנים.
עם כניסתו לתפקיד ניבאו לו רבים בפורום זה כישלון, לא פחות רבים השמיצו אותו במהלך התפקיד.
ועכשיו, לאור סיום תפקידו והיכולת לסכם את ביצועיו, האם יש מישהו שמוכן לאכול את הכובע?

לא הייתי מהנביאים וגם לא מהמשמיצים,

אבל ממה שאני קורא כאן , מצבם של אנשי התעופה הקלה, על הפנים, בלשון המעטה.
אתה יכול למנות עבורי את רשימת השגיו בששת השנים ?

רמי בר1

New member
ההישג העיקרי החזרת התעופה האזרחית לקטגוריה 1

בתחום האז'מ הייתה התקדמות,מפות גובה נמוך,בועות,מנחת ראשון מוסדר,שטח הפעלה, ועוד כמה דברים שאני לא זוכר.ברור שלא הוא ממש עשה את הדברים ,היה לנו שם את רן בג שדחף וקידם,ואחריו ברדנוב עד שהתפטר,אבל בסוף ררת'א צריך לחתום.הוא דיבר על העברת אחריות לטייס,אבל הפקידים שלו מבינים את המשפט אחרת ממה שאני מבין שהוא התכוון.
הייתי רוצה עוד כמובן,אבל אני לא שוכח היכן אני חי,ואני רק יכול לקוות שהבא אחריו ,אחרי שיסיים ללמוד את הבעיות של חברות התעופה הגדולות,ימצא קצת זמן ללמוד את תחום האז'מ ולהמשיך לשפר בו.
לתעופה הכללית אני לא דואג,יש שם מספיק אנשים טובים שדוחפים...

טל ר

New member
התפיסה

אני לא חושב שהיה ראש רת"א (או ראש מנהל) קודם שהמשפט הבא היה יוצא ממקלדתו:
"רת"א הגדירה שמטרתה בתחומים אלה היא לאפשר חופש פעולה מרבי לעוסקים בה, אפילו במחיר אירועי בטיחות פה ושם."
&nbsp
שמע לאגודת התעופה, המדברת על שיתוף הפעולה מרת"א, אלא שרת"א אינה כל-יכולה. סגירת שדה הרצליה, למשל, מגיעה הישר מלשכת השר, ומשם לרש"ת.

כהןדרור

New member
אני מעוניין להחמיא לראש רת"א היוצא:

אני מעוניין להחמיא לגיורא רום על הדברים הבאים:
1. אני מלווה את הכנסים בבית חיל האוויר מיום היווסדם לפני כשבע שמונה שנים. אחד מיחידי הסגולה שהצליח להזיז משהו במערכת התעופתית ולקחת את מסקנות הכנסים ולשפר אותן - זה גיורא.
&nbsp
2.גיורא ממש הקים את רת"א די מאפס. הוא לקח אחריות גדולה מאוד על הכתפיים והמריא את התעופה הישראלית גבוה לאחר שנים על גבי שנים של דשדוש ומלחמות פנימיות. לא הרבה אנשים בכלל מדינת ישראל הגיעו למחצית הישגיו.
&nbsp
3. יפה מאוד שמצא זמן לתרום לזולת במנחת ראשון.
&nbsp
4. משהו אישי: אני מאוד מאוד אוהב לשמוע אותו נואם ומדבר ומסביר את דעותיו. תמיד רואים שהוא איש תעופה בכל רמ"ח איבריו. תמיד יש בו שנינות והמון חן (לדוגמא מהיום אח"צ - "העיתונאים האלה.....הם ממש.... אולי אתם מכירים במקרה את רחל המרכלת?!).
ובקיצור תמיד שאני חוזר הביתה זוגתי שואלת אותי "נו, מה היה?"
ואני תמיד אומר לה "גיורא רום דיבר, וכרגיל ריתק אותי".
&nbsp

אין לי שום דבר נגד גיורא,

אני זוכר שביקר אותי בעסק ביחד עם אשתו,לפני שנסע לשליחות בארה"ב לקראת סוף שרותו הצבאי,
והשאיר עלי רושם של אדם מאד מאד נחמד! אבל, כאחד שלא הכיר מקרוב את פעילותו
כמקים רת"א, בשורה התחתונה , מה טוב יכול להיות מכל החוקים תקנות וכו. אם שדות לטוס מהם איין?
אבל זו דעתי הפרטית בלבד.

ZeevRozenek

New member
נו, ואף מילה על פלדשו ?

מישהוא מכיר אותו (אישית) ? איש חיל האווחר ואח"כ אל-על .מה אפשר לצפות ממנו?

לאחר שנים של דישדוש במקום בא גיורא והרים את רת"א מאפס,

כמו שכבר נאמר.
אני מלווה את רת"א שנים רבות, החל מתחילת שנות השישים של המאה הקודמת, ובעיקר משנות השמונים המקדמות ועד 2010 (כן, 30 שנה...), בתפקידי השונים באגודת התעופה. גיורא רום היה ראש רת"א הראשון שהפך את הגוף המאובן והכמעט לא רלבנטי הזה לאירגון מקצועי לעילא, העובד על פי סטנדרטים גבוהים כמו שצריך שיהיה, ועשה ממנו אירגון שילטוני שיכול לשמש דוגמא לגופים ממשלתיים אחרים כיצד יש לעבוד כדי לתת שירות לציבור.
חבל שעזב. נקווה שיורשו ידע לשמור על הירושה...
נאחל לגיורא הצלחה רבה בהמשך דרכו, כפי שהוכיח עד עכשיו בכל מה שעשה.
אשר נחמיאס

בלוץ

New member
רום לא בד'וק היה צריך את הגיוב.תזכרו את תפקידיו הקודמים.

הוא הובא לרת"א ע"י מי שהכיר את יכולותיו לצורך משימה אחת עיקרית,אותה הוא ביצע.כל שאר הדברים הטובים : שינה את רת"א?בגדול. עזר לתעופה הספורטיבית?גם בגדול.בעיקר גמר את הברדק שהיה לפני בואו,המפות החדשות,חופש כמעט מוחלט בסופ"שים.האפשרות לטוס לחו"ל באולראלייט ללא תסבוכת מיוחדת.לסגירת שדות התעופה אין לא שום נגיעה.הזובור הגיעה מהמלך כץ.שמעתם על הון-שילטון?הוא אלוף בזה.עם עזרה רצינית של שרת הבריאות.לדעתי מאחורי ההקלות הרבות שגיורא עשה בספורטיבית מסתתר הרצון לתת תחליף לטייסי הכללית שחלקם הגדול כבר אימץ את זה.

לפי ההתלהבות שלך, נראה כאילו שהוא עשה את עבודתו בהתנדבות...

שש שנים וכמה מפות וכמה הוא עלה לי?
אתה כנראה הורגלת לאכול ח...... אז כשמגיע מישהו שגם פה ושם עשה משהו אתה מתלהב.
אם אני מבין משהו , אז כל הקרדיט בעניין האולטרלייט מגיע לאחד משלכם שעובד שם. לי זה דווקא מעורר הרהורים לגבי הון שלטון....., ובסה"כ רתא לא הפריע לו, כי היה עסוק בלעשות סדר בבן גוריון.מעשה שנותן לו נקודות אצל מי שעשוי לסדר לו את הג'וב הבא.
ראש רשות התעופה האזרחית אמור לדאוג גם לתעופה הפנימית,ואולי גם ללחוץ להקמת כמה נוספים. לעומת זאת שדות קיימים שהוקמו בכלל ע"י הבריטים, מועמדים לסגירה מאד קרובה,ועל חדשים אין על מה לדבר בכלל. סליחה , אילת- נדלן.
ועדיין לא חוזר בי , לדעתי אדם נחמד מאד וגם חכם מאד. לא אתפלא אם תפקידו הבא יהיה במנהלת שתעסוק בפרוק הרצליה ושדה דב.........
אבל אתה מ'כפת'ך , האולטראלייטים פורחים.

בלוץ

New member
כולנו כולל אותך הורגלנו לאכול אותו ח......אם זה לא היה כך

הינו מזמן יוצאם לרחובות ודורשים כמה דברים קטנים ולא חשובים כגון: החלפת שיטת הבחירות,חוקה לישראל,גבולות ברורים בטוחים ומוסכמים שנוכל לקרוא לעצמנו מדינה.בהקשר לגיורא רום:גיובניק זה מי שעושה 8-0-5 ומקבל על זה תשלום.בדוק את הרזומה שלו ותחזור לקרוא לו גיובניק. הגיוב הבא? גילו הביולוגי מקדים בהרבה את הקרונולוגי.ואם בכל זאת יקבל "גיוב" נוסף,תהיה בטוח שימלא אותו כפי שמילא את כל תפקידיו בחה"א ובאזרחות.

אתה טועה בגדול לגבי המזון שלי.

לא מתכוון לנהל איתך ויכוח על מהות החיים. אם טוב לך , תהנה.
הדעות שלי מבוססות על אינפורמציה שונה משלך.

ZeevRozenek

New member
בתור קיביצער שגר בחו"ל

הפתרון היחיד לגבי ת"כ ואזמ"ים הוא להקים את רת"ק : רשות תעופה קלה, שתהיה נפרדת לחלוטין מרת"א, כולה על בסיס עובדים חדשים שלא יבואו מרת"א כי שם לרובם דעות קדומות !
רת"א תתעסק בתעופה המסחרית ה"גדולה" ואילו כל מה שנוגע לתעופה פרטית, כולל מסחרית "קלה" כמו טיסות רומנטיות, צילום, רשיונות, כושר אווירי, יהיה ת"פ של רת"ק , ומקום המפגש היחיד בין הרשויות יהיה חדר האוכל .

I FIRST SET MY EYES ON SWEET .....

אתה רוצה לסדר לכמה חברים ג'וב?

למעלה