מנהל רשתות

לנה 3

New member
מנהל רשתות

אני הייתי בצבא אחראית מיחשוב ( אולי מישהו מכיר את התפקיד) ו סיימתי בממר"ם קורס מפעיל מחשב. איזה מקצוע דומה יש באזרחות? אולי מנהל מחשב? האם קורס במכללה מספיק כדי להתקבל לעבודה? מה הדרישות? האם יש ביקוש בשוק העבודה?

abcdudi

New member
איזה קורס?..

מפעילת מחשב או מפעילת מערכות? כמה זמן היה הקורס? מה עשית בצבא? אחראית מחשוב זה מושג גדול..

לנה 3

New member
מפעילת מחשב

זה היה קורס של חודש, אבל אחרי שהגעתי לבסיס התברר שמה שלמדנו בקורס זה שום דבר, ככה ידע בסיסי. עשיתי כל מיני דברים. פירמוט מחשבים, התקנת תוכנות, שיתוף מדפסות, הדפסה ממערכות, הכנת מצגות לישיבות, פיטור תקלות ( לא היה לי אישור להחליף חלקי מחשב וגם לפתוח אותו אז בשביל זה קראתי לטכנאי. ) התקנת ציוד היקפי. בצבא אסור להכניס למחשב תמונות, תוכנות מהבית, אז עשיתי ביקורות, הגדרתי משתמשים בactive directory, עשיתי לעצמי כל מיני תיקים כדי שהכל יהיה מסודר, הכנתי תיק עם נוהל התקנה והסרה של כל תוכנה ומערכת, הכנתי רשימת ציוד עם מק"טים, לפי פלוגות וככה ידעתי בדיוק מה אצל מי נמצא (לפעמים אנשים החליפו ביניהם מחשבים - זה גם אסור) וגם לפעמים ביקשה את זה רמ"דית מחשב. סה"כ היו לי בין 90 ל100 מחשבים והייתי לבד בבסיס.

® רן

New member
יש מקצוע כזה באזרחות

והוא נקרא איש סיסטם, או סיסטם PC, או איש IT או ווריאציה דומה על השמות האלה. אין הרבה היצע של עבודה בתחום הזה, להערכתי. בסה"כ חברות צריכות מעט אנשים כאלה (את עצמך העדת שבצבא היית אחת על 100 מחשבים), והמון המון אנשים יודעים לתחזק PC ולהתקין עליו תוכנות, זו לא מומחיות כזו מסובכת. אבל לא תדעי אם לא תנסי - הרקע והנסיון שלך כן תורם פה.

לנה 3

New member
אני יודעת שהמון

אנשים יודעים להתקין תוכנות אבל לכל אחד יש את העבודה שלו, שהוא צריך לעשות. מה הוא יתחול גם להתקין תוכנות ולבזבז את הזמן? מה זה מנהל רשת? זה לא אותו דבר?

® רן

New member
לא הבנת אותי

לא התכוונתי שהעובד בארגון יתחיל להתקין בעצמו את המחשב שלו. התכוונתי שלמעסיק קל לאייש משרה של סיסטם PC כי הרבה אנשים מכירים את התחום. זה לא כמו (למשל) משרה של מהנדס חומרה RF שצריך לימודים ומומחיות של שנים והאנשים החזקים בתחום הזה הם נדירים ומבוקשים. מנהל רשת זה דומה אבל יותר בדגש של ראוטרים, סוויצ'ים, פיירוול וכו'. בדרך כלל אותו גוף IT מתחזק גם את הרשת וגם את התחנות שמחוברות אליה.

לנה 3

New member
אז לא צריך

השכלה גבוהה בשביל להיות מנהל רשת. בפורום תכנון קריירה אמרו לי שמעסיק מעדיף לקחת מישהו עם השכלה גבוהה ( מדעי מחשב) לתפקיד הזה מה בעינייני עבודה? יש או קשה למצוא? מעסיק לא יכול לקחת לאיזה שבועיים נגיד אפילו ללא משכורת כדי לראות איך אני עובדת?

motior

Member
בפורום תכנון קרירה התבלבלו

קשה לי לראות מישהו שיחפש בעל תואר לתפקיד מנהל רשת. בד"כ מחפשים נסיון + קורס רלונטי. יש עבודה, אבל קשה למצוא כי יש גם הרבה מועמדים. בד"כ מעסיק לא יקח מישהו לנסיון ללא שכר. צריך: 1) קו"ח טובים 2) לפנות להרבה מקומות - אפשר דרך חברת השמה 3) לעשות רושם טוב בראיון בהצלחה

® רן

New member
מעסיק לא יקח לשבועיים ללא שכר

קודם כל, זה לא חוקי. ודבר שני, במילא בשבועיים הראשונים את בעיקר תלמדי את הארגון והצרכים שלו ועוד לא תייצרי שום תועלת - תמיד זה ככה בהתחלה. מעסיק לא יבזבז עליך שבועיים אם אין לו כוונה אמיתית להעסיק אותך. קל או קשה למצוא עבודה? זה מאוד אינדיבידואלי. האמת היא שעד שלא תנסי לא תדעי. אגב, ראיתי את התשובה שנתנו לך בפורום אחר. לאנשים שלא מתחום המחשבים, כל מקצועות המחשב נשמעים אותו דבר - סיסטם יוניקס, מנתח מערכות, תוכניתן GUI ואיש אלגוריתמים כולם מקובצים תחת ההגדרה הכללית של "מתעסק במחשבים" (שזה כל מה שאמא שלי למשל יודעת על מה שאני עושה). ובשביל "להתעסק במחשבים" צריך תואר במחשבים - הגיוני, לא? אז האמת שלא כל כך. בוגרי מסלול של 3-4 שנים מדמ"ח או הנדסה מחפשים בד"כ לעבוד בפיתוח ולא בסיסטם. לדעתי מעסיק אפילו יירתע מלקחת בוגר מדמ"ח לתפקיד כזה מחשש שהוא "over-qualified" ותמיד יפזול החוצה ויחפש משהו אחר.

abcdudi

New member
מנסיון כמעט אישי..

אין יותר מדי מבחר של עבודות.. ורובן מסתכמות באיזה שהוא HelpDesk טלפוני.. או אולי התקנת מחשבים.. איש סיסטם/מנהל רשת ברוב החברות צריך להבין בתחומים רבים נוספים.. שלצערי קורס מפעיל מחשב וגם שרות צבאי של כמה שנים.. לא מספיקים עבורו.. בהצלחה בכל מקרה..

אניטה007

New member
נשמע שמה שעשית בצבא מקביל

לתפקיד "מפעיל מחשב" באזרחות. זה לא מנהל רשת, מנהל רשת מתחזק בדרך כלל שרתים (שרתי אפליקציות, IIS, SQL וכו'), פיירוול, תקשורת ובדרך כלל לא מתרוצץ בין המשתמשים לעשות התקנות ולתקן להם בעיות באופיס. זה כמובן תלוי בחברה, אבל ככה זה בחברות בינוניות וגדולות. בכל מקרה את יכולה להעיף מבט באתרים כמו ג'ובנט, לבדוק תחת "מפעיל מחשב" איזה הצעות עבודה יש.

לנה 3

New member
לא ידעתי שזה לא חוקי

אחותי עבדה איזה חודש וחצי בשביל ניסיון כמנהלת חשבונות, אחר כך הוא לקח אותה לעבודה כי היה צריך עוד מישהו בגלל עומס בעבודה. קורות חיים טוב אין לי, צבא זה דברהיחיד שאני יכולה לכתוב שם וקולג' לאחיות ברוסיה שזה לא רלוונתי בכלל. אז אין סיכוי למצוא עבודה? איך לעשות רושם טוב? אף פעם לא הייתי בראיון

motior

Member
2 עיצות

1. בקו"ח - תפרטי מה למדת בצבא ומה עשית שם. אפשר לפרסם את קורות החיים פה בפורום (ללא פרטים מזהים) ולקבל עיצות לשיפור 2.לגבי ראיונות - תמצאי חברים, קרובי משפחה, חברים של ההורים וכו' שיש להם קצת נסיון בלראיין ותבקשי שיערכו לך סימולצית ראיון (משחק תפקידים שבו הם כאילו מראיינים אותך לעבודה אצלם). כך תביני יותר למה מצופה. אם הם יכולים גם לתת לך פידבק - מעולה.

למעלה