מנהל עסקים?!

Doud13

New member
מנהל עסקים?!

שלום! אחרי שיחה עם כמה סטודנטים להנדסה... עלתה לי שאלה מאוד מטרידה, בקשר לתואר שאני רוצה לעשות בעתיד, תואר במנהל עסקים... כאילו מזה התואר הזה בעצם? מה אני יכול לעשות איתו תכלס?! כאילו סטודנט להנדסת תוכנה מייחל לעצמו תפקיד בתור מתכנן בחברה גדולה אחרי סיום אותו תואר...ומהנדס מכונות כנ"ל ומי שלומד רוקחות כנ"ל.... אבל מה המסלול הזה שכל סטודנט למנהל עסקים יכול לייחל לעצמו?! כאילו זה כל כך לא ברור לי שזה ממש אבסורדי... כאילו השאלה שלי היא בעצם ... מה הוא התפקיד הכי מתאים ומיועד לאותו תחום - מנהל עסקים או לאותו תואר יותר נכון... הרה מנהל צוות קשרי לקוחות יכול גם מי שאין לו תואר במנהל עסקים... ומנהל בנק הוא למישהו שיש לו תואר בכלכלה... ומנהל חשבונות או תיק השקעות מיועד לרואי חשבון... וגם משהו נוסף.. מה כבר תואר מנהל עסקים בהתמחות מימון יכול לתת לי?!.. (שבואו נודה שהוא הכי נורמטיבי מכל ההתמחויות שיש במנהל עסקים)...להיות טלר בבנק?! אשמח לקבל תשובות הגונות לשאלותיי

אפשר לנגב איתו...

תואר במנהל עסקים נותן תואר ולא מקצוע. הוא מאפשר להראות שאתה מסוגל לעמוד בדרישות של תואר ראשון, אך כפי שאמרתי הוא לא מקצוע כמו רופא,מהנדס,הנדסאי,רואה חשבון,אגרונום.

MyTaoWay

New member
אממ...

תואר במנהל עסקים , בסוף יוצאים מנהל אדמנסטרטיבי, או מנהל של חנות כלשהי, עם הרבה מזל מנהל של חברה גדולה... <זה רק לאחר סיום תואר שני> בכללי לומדים אותו אנשים שרוצים להיות אנשי עסקים, <ולדעתי זה לא ממש נכון לעשות... > או שרוצים להיות מנהלים שכירים בחברות שבבעלות אנשי עסקים. קצת מידע http://community.walla.co.il/?w=/309/2502/13001207 http://community.walla.co.il/?w=/309/2502/////10&id=553022 וכמו תמיד ממליצה על המבדק, כי הוא חינם ! כשתגיע לסוף המבחן, תראה את המקצועות ואת האפשרות התעסוקה. בהצלחה!

Doud13

New member
תגובה

קודם כל תודה על התייחסותך היסודית בואי נגיד לשאלותי... שאלתי הנוספת היא ככה... אני מכיר את עצמי טוב מאווד (לפי דעתי:) ) אם אני אלך ללמוד מנהל עסקים מימון אני כמעט בטוח שאני עושה גם תואר שני בתחום כאילו עד כדי כך שאם זה לא יתאפשר(תואר שני) אני אלמד משהו אחר... עכשיו האם זה נאיבי מצידי לחשוב שאחרי תואר מנה"ס מימון או אחרי שנה שלישית בתואר אמצא כבר עבודה שתתן לי ניסיון ניהולי?! כאילו בכיוון של מנהל צוות או משהו כזה...לא משהו בכיר כמובן אבל משהו שיתן לי ניסיון ניהולי תכלס לא יותר מזה...?! ממה ששאלתי וביררתי זה ממש לא מה שקורה בשוק והרבה יותר קשה מבעבר למצוא ניסיון ניהולי כמו מה שאני מתאר... ושאלה אחרונה האם תואר שני במנהל עסקים מבטיח משהו?! כמובן למי שיש לו תואר ראשון במנהל עסקים... תודה מראש :)

MyTaoWay

New member
אממ... אני לא מומחית...

אך בימנו, <ובמיוחד בארץ שלנו, כשהאוכלוסייה גדלה, והמשרות לא.> זאת באמת מחשבה נאיבית.. אבל השאלה היא מה הוא בשבילך ניסיון ניהולי? בימנו לשבת במשרד ולענות לטלפונים נקרא ניסיון ניהולי... למנהל צוות וכו' לא צריך תואר... למשל תקנה ידיועות אחרונות של יום שישי ותראה בלוח מודעות דרושים, איזו דרישות צריך למנהלים... בדכ'' כתוב שם שדרוש ניסיון... אך איך לאדם יהיה ניסיון , אם הוא רק עכשיו סיים ללמוד?! או במילים אחרות, בקטן, <אם לכלול את הארץ> זה נאיבי, בגדול <חו''ל> השמיים הם לא הגבול... לסיכום, אם אתה באמת רוצה לעשות ת'תואר הזה, בארץ, תדאג שיהיו לך פרוטקציות וקשרים... כי בלעדיהם יהיה קשה למצוא משהו טוב ,,, או שתלמד בחו''ל,,, שם יהיו לך יותר אפשרויות תעסוקה לאחר התואר... רק צריך הרבה רצון, ואנגלית טובה... בכללי ממליצה לכל אדם,,, להיות עצמאי !!! תקרא את הספר של רוברט קיוסאקי, ''רביעי תזרים מזומנים'' וממליצה לקרוא את כל הספרים שלו ! אפילו להשאיל בסיפרייה ציבורית ולא לקנות...

Doud13

New member
תגובה

אני מוכרח להגיד שחידשת לי במיקצת... כן בחו"ל אני מניח שיש הרבה יותר אפשרויות.... אבל זה לא פשוט ללמוד באמריקה למשל כמו שפשוט בישראל וכשאני אומר לא פשוט אני מדבר על כסף משפחה הסתגלות ומן הסתם סביבה ועולם אחר אך לא חדש... תמיד קל להגיד שבחו"ל יש יותר ... אך לא קל ליישם את זה... כאילו לא שאני מתנגד חס וחלילה אני דווקא משאיר את כל האופציות פתוחות.. אך אני אומר שזה לא כמו שאומרים שזה...

MyTaoWay

New member
על כל פנים...

מאחלת לך בהצלחה!
וממליצה על האתר הזה: http://www.hook.co.il/ חג שמח

למעלה