בתור אחד שעבר את
המבחן הניווט חופי רק בפעם הרביעית וגם רק בטסט הרביעי (תחשבו לבד כמה עוד כסף זה) אני מוכרח לציין שהסיבות לכשלונות הקודמים היו רק בי. אם בוחן היה מעביר אותי בכל אחד מהמבחנים והטסטים הקודמים אז זו הייתה פשלה נוראית שעלולה לעלות בחיים. אני מעדיף להכשל 4 פעמים ולעבור על 100% או 90% מאשר לעבור על 50% אם הבנתם את הכוונה. מה שכן,זה מאוד תלוי גם בבית ספר. בעוד שבבית ספר הראשון לא הרגשתי מוכן,בדרך הים הרגשתי מאוד מוכן ורק עם פרפרים בבטן (שהבוחן תוך שנייה הבחין בהם ואפילו עזר לי להרגע
) בסה"כ המבחני שייט הם שטויות. עכשיו כשהייתי 3 חודשים על אוניה עם אנשי מקצוע רציניים (לא שיכטונרים לא רציניים חס וחלילה,לא לזה התכוונתי) שעובדים בים חודשים ושנים, רק אז הבנתי כמה בדיחה זה מה שנדרש כדי לעבור את המבחני שייט של מנהל הספנות (שלא לדבר בכלל על מבחנים לסירה מהירה) רק בתור דוגמא, החוקי COLREGS הם אותם חוקים בעיקרון,אבל הפרשנויות באוניה הרבה יותר מעמיקות והם הרבה הרבה יותר חיים את זה. היו לנו כמה מקרים שאוניות שציפו מהן להתנהג בצורה מסויימת פשוט לא עשו את זה,ואז עולים מולן בקשר (או שהן מולנו) ופשוט מבהירים את העניינים. חוץ מזה,האוניה עושה 20 קשר,10 מייל מהאונייה האחרת זה עניין של חצי שעה. בערך ב7 מייל מתחילים בתמרון התחמקות (שלנו או שלהם) וב5 מייל בודקים שאכן היא מפנה דרך. באוניות 200 מטר מחרטום לחרטום זה מרחק יריקה. בדר"כ הטווח הנדרש הוא מייל לפחות. בסופו של דבר,לדעתי הרשיון הוא הכרחי,בלי רשיון המצב היה קטסטרופלי ולכל אלו שאומרים שבארצות אחרות לא צריך,אני אומר, אנחנו לא ארצות אחרות. נכון שהרשיון עולה ים של כסף,אבל לפחות ככה אתה יודע שמי שמשיט את הספינה לידך לא אוחז בהגה ללא נסיון כלשהו ושהוא עבר איזה רף מסויים וקבל רשיון. בסה"כ כשחושבים על זה, ספינה הרבה יותר גדולה מכל דבר אחר (כמעט) שתמצאו על הכביש. אני בטוח שלא הייתם רוצים לנהוג ליד נהג משאית כבדה ללא רשיון. מיכה