מנהלתי

בת ים

New member
מנהלתי../images/Emo32.gif

תזכורת לכולם
לוחות הפורום-המקום שלכם למכירה/קניה פרסום ועוד. תזכורת הסקר-בעד או נגד החובה להוציא רשיון משיט. מה אנחנו רק 10 חברים בפורום
? צילומים מחופשות, מהעבר , של סירות פרטיות ועוד מתקבלים כאן בשמחה ואהבה-לא להסס לשלוח, תנו לנו להנות!! תזכורת, ב27/10 יום ראשון בשעה 18:00 יתארח בפורום אורי רוטשטיין מטים ישראל ויענה על שאלות שאותן נכין מראש כבר ביום חמישי. יום נפלא לכולכם

olahav

New member
תגובה בקשר לסקר

בשאלות הסקר יש התייחסות מאוד אישית לכל מי שעונה עליהן. אני חושב שיש הרבה אנשים שמוציאים כלי שייט ואנשים לים רק בגלל שקיבלו רשיון לכך, שמעו כמה הרצאות, תירגלו טיפה בים את מה שיבחנו עליו ועברו מבחן בו הם נפלו על יום טוב של הבוחן. למי שיש נסיון ימי עשיר זה קצת צורם. לעומת זאת אם אנשים לא יצאו לים הם לא יצברו נסיון וזה מתחיל להיות קצת ביצה ותרנגולת. יש חשיבות רבה, לדעתי, בנסיון רב "ליד" ימאי מנוסה אחד לפחות. מכיוון שיהודים אנחנו - וחוץ מערוץ גביית כספים נוסף יש למשרד התחבורה אחריות מסויימת בכל נושא כלי השייט. הוא חייב במקרה הזה לבחון. חשוב מאוד לא לקחת את זה כמובן מאליו - "עברתי בחינה - אני יכול להוציא ספינה לכל יעד בכל ים". ואני מצטט את אפריים "המזל מעדיף את השכל הישר" אורי

dolphi

New member
תגובה לסקר

תהליך קבלת הרשיון במדינת ישראל הוא לפעמים ארוך ומורכב. הדעות באם הוא נחוץ או לא הן רבות ומגובנות. לאלה שעברו בפעם הראשונה התהליך הוא נחמד עד מהנה. לאלה שנכנסו למערכת הכשלונות מתוסף מימד ה"תרוץ". הבוחן נע בין "ללא מצב רוח ועד למנייק". הנבחן תמיד בסדר. המים מלוחים מדאי הרוח חלשה, חזקה או מכיוונים משתנים או משרד התחבורה רוצה להרויח עלינו עוד כסף(הלואי וזה היה נכון).למיטב ידיעתי רוב הבוחנים מצהירים בסוף הבחינה בפני הנבחנים כי הם עברו את הנדרש להסמכה בנקודת הזמן הנתונה אך שידעו כי הים טומן בחובו הפתעות רבות והלימוד האמיתי רק מתחיל. לא צריך לחכות לאסונות בכדי לשפר. חלק מהעולם מאמץ את תהליך ההסמכה של ישראל ולומד ממנו. ושלא נשתה מי ים

lizard

New member
בתור אחד שעבר את

המבחן הניווט חופי רק בפעם הרביעית וגם רק בטסט הרביעי (תחשבו לבד כמה עוד כסף זה) אני מוכרח לציין שהסיבות לכשלונות הקודמים היו רק בי. אם בוחן היה מעביר אותי בכל אחד מהמבחנים והטסטים הקודמים אז זו הייתה פשלה נוראית שעלולה לעלות בחיים. אני מעדיף להכשל 4 פעמים ולעבור על 100% או 90% מאשר לעבור על 50% אם הבנתם את הכוונה. מה שכן,זה מאוד תלוי גם בבית ספר. בעוד שבבית ספר הראשון לא הרגשתי מוכן,בדרך הים הרגשתי מאוד מוכן ורק עם פרפרים בבטן (שהבוחן תוך שנייה הבחין בהם ואפילו עזר לי להרגע
) בסה"כ המבחני שייט הם שטויות. עכשיו כשהייתי 3 חודשים על אוניה עם אנשי מקצוע רציניים (לא שיכטונרים לא רציניים חס וחלילה,לא לזה התכוונתי) שעובדים בים חודשים ושנים, רק אז הבנתי כמה בדיחה זה מה שנדרש כדי לעבור את המבחני שייט של מנהל הספנות (שלא לדבר בכלל על מבחנים לסירה מהירה) רק בתור דוגמא, החוקי COLREGS הם אותם חוקים בעיקרון,אבל הפרשנויות באוניה הרבה יותר מעמיקות והם הרבה הרבה יותר חיים את זה. היו לנו כמה מקרים שאוניות שציפו מהן להתנהג בצורה מסויימת פשוט לא עשו את זה,ואז עולים מולן בקשר (או שהן מולנו) ופשוט מבהירים את העניינים. חוץ מזה,האוניה עושה 20 קשר,10 מייל מהאונייה האחרת זה עניין של חצי שעה. בערך ב7 מייל מתחילים בתמרון התחמקות (שלנו או שלהם) וב5 מייל בודקים שאכן היא מפנה דרך. באוניות 200 מטר מחרטום לחרטום זה מרחק יריקה. בדר"כ הטווח הנדרש הוא מייל לפחות. בסופו של דבר,לדעתי הרשיון הוא הכרחי,בלי רשיון המצב היה קטסטרופלי ולכל אלו שאומרים שבארצות אחרות לא צריך,אני אומר, אנחנו לא ארצות אחרות. נכון שהרשיון עולה ים של כסף,אבל לפחות ככה אתה יודע שמי שמשיט את הספינה לידך לא אוחז בהגה ללא נסיון כלשהו ושהוא עבר איזה רף מסויים וקבל רשיון. בסה"כ כשחושבים על זה, ספינה הרבה יותר גדולה מכל דבר אחר (כמעט) שתמצאו על הכביש. אני בטוח שלא הייתם רוצים לנהוג ליד נהג משאית כבדה ללא רשיון. מיכה

arik2000

New member
שאלה ממש מיותרת

כמובן שצריך להוציא רשיון כי מי שרוצה להתעסק בתחום מסויים ולא חשוב מהו הוא צריך להיות מקצוען ולא לעבוד בעזרת השם.... אם הדרך של משרד התחבורה או הבוחנים לא בדיוק מתאימה לכל אחד יש מה לשפר כמובן אבל עדיף כך שאשר כלל לא. לדעתי אפילו השטת כלי שייט שלא צריך להם רשיון עדיף שיחוקקו חוק לביטול הענין ויכריחו לעשות רשיון על כל כלי שייט שמסתובב בים. כך זה יהיה יותר בטוח לכולם.

soso_sami

New member
אני דווקא חולק עליך - בחלק מהדברים

כן!!! צריך רשיון לדעתי ולו רק בכדי להבהיר למי שעומד להיכנס לתחביב הזה או העיסוק הזה שיש כאן סכנה מוחשית עד כדי אובדן חיי אדם ואין לזלזל בה. המחלוקת שלי היא איפה עובר הגבול ומה נדרש לאותו רשיון. למשל: האם גלשן גלים מחייב רשיון?! כולם יגידו בודאי שלא! אבל גם הוא מסכן חיי אדם וכבר ראינו תאונות מצערות. אבל נניח שיש קונצנזוס. מה לגבי גלשן רוח? או סירת אופטימיסט של ילדים? או קייק? מה לגבי סירה גדולה יותר כמו סנונית למשל או קרוול או אפילו לוויתנית?? ואם ללוויתנית לא אזל מה לגבי דרגון? קבע המחוקק שאורך כלי השייט הוא הקובע ואני מסכים לכך - מטר לפה מטר לשם לא ישנו הרבה והקביעה לטעמי נכונה. בנוסף עניין המנועים. גם כאן קבע המחוקק נפח מנוע שממנו צריך רשיון וזאת שוב בגלל דרגת הסיכון וגם לכך אני מסכים. לגבי האם הפקת רשיונות לכל כ"ש תשפר את הבטיחות בים - לדעתי לא! בדיוק כמו שהיא לא משפרת את הבטיחות בכביש. זה יעיק יכביד ויהווה מחסום כניסה להמון אנשים לתחביב הנהדר הזה. עכשיו הנושא הכאוב לי ביותר. מה בוחנים איך ולמה. לטעמי הדגש בבחינה ובהכשרה על בטיחות לא מספיק ולא מספק. לא פעם ישבתי בבחינה של תלמיד זה או אחר אחרי שהכשרתי אותו והייתי צריך להתווכח לא מעט עם בוחן זה או אחר (בד"כ ספציפיים) על כך שזה לא נורא חשוב אם התלמיד הגיע לטווח של מטר וחצי מהרציף או שני סנטימטר מהרציף ואין זה ממש משנה שהוא הגיע לרציף בניסיון החמישי שלו בגלל רוח הפנים אלא מה שחשוב שבכל הנסיונות שלו להיכנס ולצאת ולהערך מחדש הוא לא נגע באף כלי שייט אחר, הוא היה מודע למיקום שלו, לסביבה ולכלי שייט אחרים, הוא לא סיכן בשום שלב את הצוות הסירה או כל שייט אחרים וזה מה שקובע. כנ"ל לגבי גישה לאדם בים. כל עוד הגיע מהר ובביטחה ואסף את האדם - צריך שיהיה לזה משקל רב לעומת האיך הגיע ואיך אסף את האדם. לו זה היה תלוי בי הייתי מחייב כל נבחן לעבור את הבחינה או כל תרגיל (מעשי) פעמיים וזאת בכדי לבחון את שליטתו בכלי, את המודעות שלו לסביבה בה הוא נמצא ואת הבטחון והבטיחות שלו בסירה ולא את המקצוענות או המזל שלו בגישה.

arik2000

New member
לא רואה פה חילוקי דעות

לגבי נושא הבחינות בהחלט מסכים איתך מואד. לגבי נושא הרשיון מה שקורה בפועל (וזו הסיבה שאני חושב על רישוי לכל כלי שייט) זה שיש הרבה דוגמאות רעות להתנהגות של אנשים בים כאשר לא חלה עליהם חובת רישוי ,לדוגמא דייג עם סירה של 5 מטר ומנוע קטן יכול לזרוק רשת בכניבה למרינה ללא כל התחשבות. או ילדים של גלשן רוח שגולשים בתוך המרינות ופוגעים בכלי שייט עוגנים,או מדריכי שייט שלא רוצים להגיע רחוק מהמרינה מוציאים ילדים לאימון על אופטימסט בכניסות למרינה דבר שמסכן אותם ואת כלי השייט בשיכנסו למרינות. יכול להיות שחלק מהבעיות יפתרו ע"י פיקוח ים יותר קפדני אבל חלקם יפתרו גם ע"י חובת רישוי.

soso_sami

New member
כן ולא

אני לא חושב שרישוי ישנה את זה כי כל הטיעונים שהצגת הם לא ממש רלוונטיים. הן מאמנים והן דייגים והן גולשים יודעים ואף רובם מבינים את הסכנות של מה שהם עושים אלא שהם בכל זאת עושים זאת ואם תעביר אותם תשעה או עשרים מדורי גיהנום בקבלת הרשיון זה לא ישנה אותם. לעומת זאת אמרת, ואמרת נכון לדעתי - פיקוח, פיקוח, פיקוח!!!! וזה חסר לנו מאוד בעיקר בדוגמאות שנתת. לפחות בארה"ב ובמדינות באירופה שהייתי אחריות לניהול המרינה הוטלה על הנהלת המרינה לרבות סדר, ניקיון ושמירה על החוק במרחב הים והיבשה.

arik2000

New member
במחשבה שניה

במחשבה שניה אתה צודק ,הפיקוח יתן תשובה טובה לכל חוסר היחס של משיטים שלא טעונים רשיון.

למעלה