מנהיגות...

SadClown

New member
מנהיגות...

איך אתם חושבים שאפשר לירכוש יכולת הנהגה, כרזימטיות... מכל כיתה המורה בחרה מספר תלמידים שנראו לה מתאימים כדי שיהיו במין פרויקט כזה לגבש את השכבה. משהו בסגנון של מועצת תלמידים אבל שונה, יהיו לנו כלים מקצועיים, הרצאות וכל מיני דברים. בין הילדים בכיתה שלי המורה בחרה גם אותי. קצת היה מוזר לי. כי אני לא מבינה למה. אין לי ממש יכולת הנהגה, אני די מתביישת לדבר מול רבים, נעשית אדומה וכאלה... אבל בפגישה של כל מי שהמורות בחרה מהשכבה זה גרם לי דווקא נורא לרצות ללכת לזה. ואולי אני אפילו אצליח לתרום אבל אני לא מרגישה שאני מתאימה מספיק מבחינה של בטחון עצמי, יכולת הנהגה... איך אתם חושבים שאפשר לרכוש את היכולות האלה? וכדאי לי ללכת על זה?

yossi iv

New member
מזל טוב על בחירתך..

נתבשל קצת עם ה"מנהיגות" סביב רעיונותיהם שלנכבדי הפורום וגם אני אחשוף קצת ממשנתי.

lady polegra

New member
../images/Emo108.gif מתייצבת למפקד.

לדעתי בקבוצות שכאלה לא כולם חייבים לדעת לדבר מול קהל! כל אחד אמור לעשות את מה שהוא הכי טוב בו. הכי חשוב זה לעבוד בצוות. לחלק את המשימות בין כולם.

חלמית

New member
ליטל..

נתחיל בזה שברור שכדאי לך ללכת לזה! אני בטוחה שזה יהיה מאוד נחמד. תראי, אף-פעם לא קרה לי מקרה של בטחון עצמי נמוך/חוסר יכולת הנהגה -להיפך.. אבל אני מניחה שאם את תאהבי את מה שתעשו שם ותתכונני קצת לפני שתדברי מול אנשים יהיה טוב. זאת אפילו הזדמנות טובה לתרגל את היכולות האלה שלך.. בהצלחה במה שתחליטי, נוי.

ליטל יקרתי...

לכי על זה! יש לך כושר מנהיגות וכריזמה וכאן הוכחת את זה. בקשר לזה שאת מתביישת לדבר מול רבים: הם אנשים, כמוך וכמוני, פשוטים ורגילים. אין מה להתבייש. את זו מי שאת ומה שיש לך להגיד תגידי, זו זכותך ולפי הבחנתי קשה להגיב בשלילה לדברים שאת אומרת! לכי על זה בלי הרבה עירועורים!

SadClown

New member
תודה לכם:)

תאמת, שבזמן האחרון אני מנסה לעבוד קצת על הבטחון עצמי:) אז זו בהחלט יכולה להיות אפשרות לבחון את עצמי.

עצות? פה...

ביטחון עצמי מול קהל, לדבר מול אנשים, זה משו שנרכש כמה שעושים את זה יותר. לדעתי, הכלי שישרת אותך הכי טוב, הוא לחשוב על כמה שיותר רעיונות יצירתיים, בכדי לעורר את הערכתם של המורים ושאר החברים שאיתך בפרוייקט, כשתקבלי פידבקים חיוביים על הרעיונות שלך על איך לתרום לגיבוש, זה כבר ייתן לך יותר ביטחון מול אנשים. כשאת צריכה כבר לעמוד ולדבר מול קהל, חשוב שתכיני ותחשבי מה את מתכוונת לומר אם את נלחצת. כשאת כבר ניצבת מולם חשוב שתזכרי לדבר ברור לאט ובקול רם, לא בקול חלוש וחסר ביטחון, ולהפגין אדישות למרות מה שאת מרגישה מבפנים. :) בהצלחה, אם את מרגישה שזה לא השטח שלך ואין לך את התכונות הנידרשות, אבל את מאוד רוצה לעזור ובא לך בכל זאת, אל תשימי, לכי על זה.. תעשי מה שאת רוצה ומה שמתאים לך לא מה שאת חושבת שאחרים חושבים שמתאים לך. כי כשאת אומרת לא מתאים לי, את מסתכלת על הדימוי שלך בעיני אנשים.

תודה (:)

לי יש קצת ניסיון מול קהל, אבל נראה לי הבנאדם שיענה לך הכי טוב פה, זה יוסי, שהרי הוא מדריך במקצועו ותמיד מדבר מול אנשים..

yossi iv

New member
אתם יודעים מהו הדבר שאנשים

מפחדים ממנו הכי הרבה (לפי סדר) הפחד הראשון- עמידה מול קהל הפחד השני- מוות...... זה לא מדהים, אנשים יעדיפו למות ולא לעמוד מול קהל...

SadClown

New member
באמת?

אני דווקא מפחדת יותר מהמוות. זה הדבר הכי מפחיד בשבילי. מוזר לי שאנשים יעדיפו למות מאשר לעמוד מול קהל. זה אומנם מפדח אם לא יודעים לעשות את זה. אבל עדיין... מוות? זה יותר מידי.

למעלה