מנהגי ימי הולדת

perhay

New member
מנהגי ימי הולדת

מה מיחד את ימי ההולדת במשפחתכם הן לילדים והן למבוגרים? איך מדגישים את הייחודיות של היום הזה, אם בכלל?
אני זוכרת מהילדות שבימי הולדת נתנו לנו את הזכות לבחור מנה אהובה וזה מה שהגישו לכולם. זה היה אכן מיוחד כי בבית הורי היה תפריט קבוע לכל יום בשבוע.
בדרך כלל, אני הייתי מבקשת מרק בורטש (חמיצה).
בימי ההולדת שלי, היו גם מזמינים ליצנים או קוסמים.
לבנותי תמיד דאגתי לחגוג. לגדולות עשיתי זאת באותו תאריך בגלל הפרש קטן בתאריכים שלהם. הצעירה זכתה ליום הולדת נפרד לכבודה.
בתור מבוגרת אין ציון מיוחד. טרם עידן הפייסבוק הייתי מקבלת הרבה טלפונים משמחים. לא אשכח בשנה שעברה שאפילו אמי התקשרה לברך אותי. זה היה שבועיים לפני פטירתה.
. בדרך כלל יש מפגש משפחתי ותו לא, או הליכה למסעדה. הייתה תקופה שבתי למדה קונדיטוריה וזכיתי לעוגות נהדרות פרי ידיה
תרצו לשתף?

ady18

Well-known member
עונה

שהייתי ילדה היה צנוע , מביאים ליצן\ סתם משפחה
ארוחה כלשהי,עוגה זה הכי חשוב
פותחים מתנות
לא הייתי ילדה של 80 חברים.
לכן המשפחה היה השמחה וסבא וסבתא...
ואז השתנה בגיל 12
סבתא לא הייתה בקו הבריאות לבת מצווה לא הגיעה , וסבא נפטר נתן לי כסף שהשאיר ועל זה טיילנו בארה"ב טיול בת מצווה....
ואז קצת לא היה אירועים....
לא משהו מיוחד הייתי חוגגת משפחה , מתנות ולפעמים מסעדה\ עוגה שוב...ארוחה בבית ...
ולפני כמה שנים חזרתי לזה חברים מסעדה בלאגן....
והשנה גם מתכוננת חגיגה כי בכול זאת 30!!! לפחות שני חגיגות.... :)
ומתנות שזה הכי הכי מחכה לו מזה לא נגמלתי.

מרים 73

New member
מתה על יום הולדת

תמיד חגגו וציינו כשהייתי קטנה
מתנות שוות,ארוחה גדולה ,מסיבה עם חברות וכמובן לא היה בית
ספר באותו יום.
אצל רוסים יום הולדת זה ממש חגיגה כי לארוחה בערב מוזמנים החברים של ההורים.
כשבגרתי ועזבתי את בית הורי עדיין חגגתי עם ההורים ובנוסף עם בעלי
במסעדה ותמיד היו מתנות שוות
תכשיטים יקרים מבעלי ,מעטפה יפה מהורי ואיזה גיפט כארד שווה מאחיותי.
אני לא נוהגת לעבוד ביום ההולדת שלי.
גם לבעלי וילדי אנחנו חוגגים.
מתנות,מסעדה.
קונה לילדים מתנות יקרות.
לבת שלי יש כבר אוסף תכשיטי זהב מכובד ביותר.

אצלנו-

כל אחד בוחר איך הוא רוצה לבלות את היום...
הילד בחר יום כיף בירושלים- בגיל 9
הקטן רק בן שנה- הכנו לו עוגה ובלונים ושירים
והקטנה - עוד לא היתה לה אף יום הולדת, אבל יחגג במתכונת דומה.
בעלי בחר- ארוחת בוקר בבית קפה מיוחד שלא הולכים בד"כ
ואני בחרתי בראנץ ורכיבה על סוסים :)

לא משקיעים במתנות, אלא בבילויים...

לעיתים אני ובעלי חוגגים ביחד- בצימר או בילוי זוגי (יש שבועיים הפרש בין הימי הולדת שלנו) אבל לילדים אנחנו מקפידים לחגוג בנפרד, כי לכל ילד מגיע את התשומת לב שלו :)

dify

New member
כילדה

אמא שלי היתה מארגנת מסיבות ענק, כל ילדי בית הספר והשכונה היו מוזמנים, היא היתה מקשטת את המקלט של הבניין, עוטה על עצמה כל מיני קישקושים, מכינה מאגר ענק של משחקי חברה תחרותיים, הייתי מציירת במו ידי הזמנות לכולם (כמה אהבתי אנגינה כשהייתי קטנה, כל שנה לפני יום ההולדת הייתי חולה ונשארת בבית לצייר את ההזמנות
) והיינו נוסעות יחד לכפר גלעדי לקנות פרסים, המון המון פרסים, אף אחד לא יצא ללא פרס מימי ההולדת שלי :)))
היא היתה מכינה עוגת שכבות עמוסה בקרם ומקושטת (היום אני מבינה שזה היה ממש פשוט להכנה אבל כילדה זה נראה לי מפוצץ) ובשלב כלשהו קיבלתי עוגה בצורת לב

חוץ מזה בשנה שאחי נולד הביאו לי הופעה של קוסם (רק לפני איזה שנתיים גיליתי שקיבלתי את זה בתור פיצוי
), עשינו מסיבת פיג'מות כיתתית, חברות ישנו אצלנו בבית, עשינו מסיבת תחפושות ומה לא.. באמת שהיו לי ימי הולדת סופר מושקעים

לעומת זאת כמבוגרת..
אני טוענת שלא צריך סיבה למסיבה

במשפחות המוצא שלנו נהוג ארוחה במסעדה, מבחינתי זה גם מיותר, אני לא מתחברת לחגיגות ימי הולדת בכלל. אם אני רוצה לארגן לעצמנו מסיבה, אני אארגן, למה צריך יום הולדת בשביל זה?

אז כמבוגרת אני לא חוגגת ולא מצפה למתנות בכלל. בניגוד לילדה שהייתי, היום אני לא תלויה כלכלית בזה שיביאו לי מתנות, לכן אני קונה כשאני רוצה, כששואלים אותי מה ארצה ליום ההולדת אין לי אף פעם תשובה כי לא חסר לי דבר, זה נגמר בסוף בעוד משהו שמעלה אבק, חבל על המאמץ והכסף.

שני אירועים יוצאי דופן בעניין היו לפני כמה שנים,
האחד, הפקתי מסיבה ענקית ביום הולדת 29, הגיעו 150 איש, רקדו כאילו אין מחר, הייתי הדיג'יי, הכנתי מראש מוסיקה, מצגת עם מילים, מיקרופונים, סגרתי מקום במרכז ת"א, היה כל כך מדהים, בעלי המקום הציעו לי אח"כ ברצינות לפתוח אצלם ליין קבוע :)
(איך לא הבאנו מצלמה?? איך?)

השני, מסיבת כיתה ד', הזמנו חברים טובים, והכנו משחקי חברה של כיתה ד', זה היה פצצה :))))

ונראה לי שבזאת נסגרה הבאסטה שלי לענייני יום הולדת

אולי לזוגה נחגוג שלושים ושלוש ושליש במסיבה גדולה בפארק, נראה

ady18

Well-known member
מענין

פחות מתחברת לשמחה המטורפת עושה בקטן....
אבל מתנות אני אוהבת תשומת לב...
אצלי אין מתנות שמעלות אבק ממשפחה....
מתנות סבירות לא הייתי מהזולות ביוקר באמצע ולפי דרישה...
חברים לפי מה שיש ובחיים לא אזרוק... אולי אחליף לא לזרוק.... העיקר תשומת לב...

אוצה

New member
אצלנו יש טקס קבוע

מי שיש לו יום הולדת יודע שמעירים אותו בבוקר... עם עוגה, בלונים ונר. שירים לו שירי יום הולדת והוא מקבל תשומת לב מיוחדת בבוקר.
הילדים ממש מחכים לזה.

אני חוגגת לילדים במסיבות מושקעות. לאחרונה בלי מפעילים- אני עושה ימי הולדת בעצמי ועם החצי, עם הפעלות מושקעות, אוכל נהדר והרבה כיף ויחוד. אופה עוגות לפי בקשת הילד (לא קונה ומכינה מה שמבקשים, כולל את המכונית מקארס- לייטנינג מקווין וכו') ומפיקה יום הולדת לפי בקשת ילד יום ההולדת.

לחצי חגגנו הוא ואני בפריז.
ולי בגלל יום ההולדת המיוחד- חגגו בהפקה משפחתית מושקעת, כולל הבלחה של אחי, בלי ידיעת איש מבני המשפחה, מארה"ב לארץ, ככה בהפתעה. מצד שני כשהוא חגג 40 גם אנחנו (כל המשפחה כולל בני זוג וילדים) הופענו אצלו לארוחת בוקר בארה"ב....
בד"כ מעדיפים אצלנו ארוחות משפחתיות על פנ מסעדות ולכן רוב ימי ההולדת נחגגים בבית.

משקיענים...

kriz

New member
אין אצלנו משהו מיוחד

לילדים חוגגים עם המשפחה ומצרפים כמה חברים קרובים.
לגדולים (20+) לא תמיד חוגגים. לפעמים יוצאים למסעדה או עושים על האש ביחד.

דנה אז

New member
מנהגי יום הולדת

אצלנו מתחלק במשפחה של בן הזוג למי שיש יום הולדת מארח את כולם אצלו.
אצלי במשפחה לילדים עושים הרמת כוסית אצל הסבתא.
ולנשים (אנחנו יוצאות אמא שלי, האחיות והגיסות) לארוחה ביחד בבית קפה.
אמא שלי עשתה לעצמה מנהג ליום הולדת שלי לקנות את המתנה יחד עם הילדה שלי וחייבת להודות שיש לה טעם טוב לקטנה שלי.

המנהג שלנו לא להתקטנן על אותו היום בדיוק

בד"כ חוגגים יומולדת שבוע, ובמיוחד לאחר שכל אחד מאיתנו הקים משפחה ולא תמיד יכולים להפגש. אתמול חגגנו עם ההורים שלי, ההורים שלו יגיעו מתישהוא בהמשך השבוע, היום רק אני והוא חוגגים :)

hila218

New member
או הנושא האהוב עלי

או לפחות אחד מהנושאים האהובים עלי. אני חושבת שיום הולדת זה אירוע מיוחד שצריך לתת עליו את הטון ובגדול.
לכל ילד שלי אני עושה חגיגה מההתחלה עד הסוף שירגיש שהוא במרכז. למשל לבני אריאל שיהיה בשבוע הבא בן 7
אנחנו חוגגים באותו יום גם עם בלונים וקישוטים בבית ובערב במסעדה (שוקולולו מי שמכירה זה נורא מקסים לילדים)
אחר כך בשבת אני עושה לו חגיגה עם המשפחה ואחר כך חגיגה לילדי הכיתה עם מפעיל שעושה ניסויים מדעיים.

כך בעצם בכל יום הולדת עושים חגיגה גם לקטן עשינו פסטיבל בגיל 3 לפני חודשיים ולבעלי שהיה בן 35 לפני 4 חודשים
עשינו אני והילדים מסיבת הפתעה רק לנו בבית עם ממתקים בלונים ועוגה, אחר כך חגגנו עם המשפחה בפארק וגם רק בזוג..
כזו אני מתה על ימי הולדת.

מורטלש

New member
יום הולדת

אני באופן אישי דיי צנועה בימי ההולדת - מספיקה ארוחה משפחתית עם בן זוגי והילדה ומתנה צנועה
לילדה כמובן חוגגת גם בגן , ובחיק המשפחה והשנה עשיתי לה מסיבה בבית עם הבנות של הגן בלי מפעילה אלא אנחנו הפעלנו וזו הייתה מסיבה מאוד מוצלחת עם המון הפתעות.

כמובן בכל יום הולדת אני אופה עוגה ומקשטים את הבית.

למעלה