מנהגי יהודי בולגריה

ב ק ה

New member
מנהגי יהודי בולגריה

שלום הבת שלי מכינה עבודת שורשים לבי"ס ( היא בת 12) ואימי וסבתי ובעצם כל המשפחה כבר ז"ל ומלבד הזיכרון שלי כילדה לגבי מנהגים אין לי שום דבר לתרום לה והזיכרון שלי די מוגבל זקוקה לעזרה משפחתי שייכת ליהודי סופיה שעלו בשנת 1947 לארץ והתיישבו ביפו בשד' ירושלים ואני מאוד רוצה לגרום לבת שלי להכיר את המנהגים תודה על עזרה

faridi

New member
מנהגים? הרי מדובר בצאצאי מגורשי ספרד!

כך שאפשר להעתיק זאת משאר יהודי טורקיה והבלקן. השבוע כתבתי שיש לי סידור תפילה בולגרי. גם אפשר להתעזר בחזן יצחק צפון שיח', שאמנם הוא יליד טורקיה אך חניך של הרב אברמיקו זצ"ל. אני בקשר איתו. כמו כן, ישנו בבת-ים מועדון גימלאים בולגרים, מדי פעם אני שר להם בלדינו. בלי נדר אתעניין בקרב אנשים אלו. את יכולה להשאיר לי הודעה פרטית. אפרופו שורשים, רב רבני בולגריה היגרו בעצם מטורקיה כדגמת הרב ניסים ארזה ע"ה. יש לי גם מאמר על הרב שבתאי ג'אֶן ז"ל מאת הסופרת ז'ני לבל.

רותי ב.

New member
קודם כל תספרי לה את מה

ש
את
זוכרת מילדותך ... לפעמים תוך כדי הסיפורים המעטים שזוכרים זה מוביל לעוד ועוד זכרונות. ואגב, אני אשמח גם לשמוע. גם אני ממשפחה שמצד אחד שורשיה בבולגריה (עם עוד כל מיני תחנות בדרך) ותקופה מסויימת וקצרה גרנו גם כן ביפו. המנהגים הם אותם מנהגים, כמו שפארידי הסביר לפני. גם במאמרי הפורום הזה ובין דפיו יש לא מעט (ועדיין המון שאפשר להוסיף ) על מנהגים בנוגע לנושאים שונים שהועלו פה. מאחלת לך בהצלחה במסע הזכרונות, ולביתך בהצלחה בעבודת השורשים, וגם לנו קצת מאחלת שעוד נקרא גם ממך עוד דברים. ברוך בואך לפה

למעלה