מנהגי אבלות

מנהגי אבלות

מחר אני צריכה ללכת ל"שבעה". צריכה תזכורת (לשמחתי לא יוצא לי ללכת הרבה לאירועים כאלה): ל"שבעה" באים בבגדים רגילים, לא בשחור כמו ללוויה, נכון?

גנגי

New member
גם ללוויה אין צורך לבוא בשחור.

לפחות אם זו לוויה יהודית.

masorti

New member
אין חובה לבוא בשחור...

ללוויה או לשבעה. אבל מקובל לבוא בבגדים שאינם בצבעים רועשים אלא בבגד שמתאים לאופי האירוע. (קצת לא לענין להגיע לנחם אבלים בחולצה פרחונית ומכנסיים ורודים)

גנגי

New member
מה, באמת? ../images/Emo12.gif

אבל שזה לא יפריע לך לחשוב שאם חילונים אומרים את זה זה לא נשמע אמין וכשאתה אומר את זה זה נשמע אמין לאללה. סליחה, לקב"ה.

masorti

New member
סליחה שאני נותן גיבוי לדברייך.

להבא אזכור שרק מי שמכנה את האל בכינוי נקבי כדי להכעיס את הדוסים רשאית לענות על שאלות הלכתיות.

סוריאל

New member
נימוס

עקרונית, כל אדם מוזמן להיכנס ולנחם את האבלים ואין תורך לבקש רשות. הרבה פעמים גם משאירים את הדלת פתוחה.

יוסי ר1

Active member
וגם נהוג שלא לפנות בדברים אל האבל

עד שהוא פותח בשיחה, אם הוא מעוניין בשיחה. וגם לא לוחצים לו ידיים. אבל כל אילו מנהגים, ומה שהכי חשוב הוא לחוש במקום את מה הכי יכול לעודד את המתאבל, ולנהוג על פי אותה תחושה ורגישות.

וגם: לא לומר שלום

אבל מנהגי האבלות מאוד שונים בין עדה לעדה, ובין מקום למקום. לפעמים עד כדי קיצוניות. למשל יש עדות שבהן האכילה היא חלק בלתי נפרד מן השבעה. לא רק כוס מיץ וביסקויטים, המוגשים למנחמים, אלא סעוודת ממש, ופעם אמר לי מישהו בזמן שבעה שאצלם נוהגים שלא לאכול בבית האבלים. כלום!

eliUSA

New member
יש כאלו שעושים חפלה

ממש עם קלפים אוכל בירות ושתיה חריפה הם נקראים אירים ולחפלה קוראים wake

יוסי ר1

Active member
האמת, אם היו מפרסמים את

מודעות האבל של האירים כאן בארץ, גם אני הייתי עושה חפלה עם אוכל ובירות ושתיה חריפה. בלי קלפים, סתם כי אני לא יודע. אבל בעצם אפשר חפלות גם בלי שימות איזה אירי, אז שישאירו את המודעות לעצמם.

eliUSA

New member
אה. אבל אתה יודע למה קלפים?

משחקים גם עבור המת משאירים לו מקום ומחלקים לו קלפים

למעלה