מנדבושקס #30.
על חילוף עונות, מזגי אויר ותהיות.
הטור השבוע, קאמבקי ככל שיהיה, מוקדש לשירה'לה שלנו עם המון אהבה. כן, זאת אינה אשלייה אופטית. בצעדים של התגברות על תקופת היובש הכתיבתית ובלוקים מכל הסוגים (עלתה במוחי כרגע מטאפורה משעשעת וקמעה-שימושית, אך אני אוותר עליה לעת-עתה..) - אני חוזר, ובגדול. או משהו כזה. מישהו שאני מאוד מעריך, אמר לי לאחרונה לכתוב ללא מעצורים. לשבת ולכתוב. זאת הכתיבה הכי טובה, לדעתו. אני מסכים. חבל שכל מילה שיוצאת מראשי אל המקלדת מחושבת מאין כמוה, ועולה לי בדם, יזע ודמעות. התקופה הזו נוראית, ואני חווה משבר שבלתי ניתן להסברה. עצובים הם חיינו. לאחר הקדמה חצי-אמפתית-עצמית שכזו, בה אני מנחם את עצמי, אתם מהנהנים - וכולנו מגיעים לידי התרצות פלסטיקית אמיתית למחצה - אני אמשיך, ואגיע לכדי איזו שהיא פואנטה. הכל בשם ההצדקה הקיומית. המוקד התרבותי (אומר ואסתייג מעצמי סינוכרונית) שפיתחנו לנו כאן בארץ אבותינו הוא משונה. מהמון בחינות. חיינו הוקמו על חורבות העבר. מלאי טראומות ומטענים* הקמנו לנו כאן ארץ משונה. ארץ המלקטת והמבססת אושיותיה מן האורנטאליות, מן המערב ובעיקר שואבת מעצמה. (עד כמה שהתוצאה אינה ניכרת בשטח..). מצבי רוחנו משתנים בהתאם למזגי האויר והלחצים הברומטריים. הקיץ הגיע, לאחר כל מיני חששות ונסיגות חורפיות לאחור - והלחות מורגשת. פיזית. המועקה והדרישה לבריזה ים תיכונית קרירה הופכת להיות בעוכרינו, כאשר אין מענה על הצרכים. זה נראה כאילו כל שנה מחדש אנו מופתעים מן האקלים הנוראי הזה שאנו שרויים במרכזו - ופשוט מתעבים את הקיץ מכל הבחינות. בלי להיכנס לכל מיני מחקרים תרבותיים סמי-ביולוגיים-אבולוציוניים, אולי זה המטען המרכזי אותו סחבנו מן הגולה? האם כולנו חופצים באקלים הפולני/הטריפוליטאי/הרומני/הבולגרי/הגרמני/הצרפתי/היווני? ייתכן. כאדם עם קיבולת סבלנות וסובלנות אדירה, קשה לי לקבל את העצבנות הקולקטיבית הזו המושלכת בפניי. איני משלים עמה. אדם חכם אמר פעם בלעז, If you can't beat them - Join them. וכך עשיתי. נהייתי עצבני בפני עצמי, ללא שמץ של סבלנות וסובלנות לאנשים הדורשים אותה. התקיימו כמוני, או התרחקו ממני לאלתר. חכו שהחורף יבוא. עם בוא היורה, הרימו צלצול. ניפגש בארומה, או משהו. והנה אני שוב מאבד מהיכולת שלי להתמקד בנושא בו רציתי לדון. מחקו הכל. הזיכרון הקולקטיבי שלנו ימשיך להתקיים ללא המחדל הזה. מזל טוב לי על החלפת הספרה בפינה קוטפת-הפרסים הזו. 30 כבר.. 30. שבוע טוב לכולנו, חג שמח!
על חילוף עונות, מזגי אויר ותהיות.