מנגינה

ZGala

New member
מנגינה

זה המנגינה של שתי שורות בפיזמון בשירים "התמונות שבאלבום" ו"בלעדייך" 0 --------------------------------------------------| 0 | -------0----0-------------------------------------| | --------------------------------------------------| | -------------------------0----0----0----0----0----| | --------------------------------------------------| sol sol' re mi a - ni zo - her ma - she iv - tah - ta ne - ha - ke ba - fe - tah az lo ho - shev ve ze ko - ev זה מאוד יפה: קפיצה לאוקטבה למעלה וסיום באמצע בגלל הדימוי חשבתי אולי שני שירים נכתבו באותה תקופה אולי מצאו נושא יפה ובשביל שיר אחר קצת שינו אותו ועוד זוג של שירים: "יפה שלי" ו"רק אהבה תנצח" ---------------------------------------------------------------| | ---------------------------------------------------------------| 0 | --------------------------0----0-------------------------------| 0 0 0 | --0------------------------------------------------------------| 0 | -----------------0-----------------------------0----0----------| mi mi la la si si do mi fa la sol im tir - tci le da - ber lu be - hi - keh ha - i - ti be - gay tco - nen הנושא מוזיקלי מאוד עדין

ZGala

New member
חבל ש-

חבל שמקומות של תוים קצת השתנו מאשר שכתבתי

poisener

New member
הערה

נכון שהקטע הספציפי שעליו דיברת קיים בשני השירים, אבל הנושאים שונים לגמרי וגם הקצב. בין כתיבת השירים יש הפרש של שנה בערך. הסיבה לדמיון, לדעתי, היא פשוט שבשנים האלה שאתניקס כתבו כל כך הרבה שירים בגוון יותר ים תיכוני, גם להם, גם לאייל גולן ולאמנים נוספים, והשירים הללו מתבססים פחות או יותר על אותם סולמות, שנמצאים בהרבה שירים "מזרחיים". מאוד הגיוני וטבעי שתהיה חזרה על קטעים, גם אם זה בתת מודע. אני יכול לתת דוגמה נוספת - הפזמון של צאי אל החלון ושל על סל סלים (שלומי שבת) בנויים על אותו יחס של אקורדים (אני לא בטוח אם בשניהם זה אותו סולם, אבל אם תנסי לשיר על אחד מהשירים האלה את השיר השני, תראי שזה זהה). ויש עוד הרבה דוגמאות, לא רק של אתניקס אגב, גם אם תקשיבי לשלמה ארצי, רמי קליינשטיין, אביב גפן, משינה, כוורת, פוליקר, ברי סחרוף וכו', או אפילו לביטלס או למוסיקה קלאסית תגיעי לאותן מסקנות. לכל מוסיקאי יש סגנון מסויים ודרך מסויימת להלחין, וקורה הרבה פעמים שיש תבנית שחוזרת על עצמה בשינויים קלים.

ZGala

New member
../images/Emo42.gifשבת שלום ובוקר טוב../images/Emo70.gif

תודה לך על הערה. אני לא מוזיקאית במקצוע רק מנסה ללמוד דברים פשוטים במוזיקה וכמובן חומר לימוד שלי זה שירי אתניקס. לא מצאתי בשירים שלהם עוד חזרות בסולמי צלילים, כי הם כותבים כ''כ רבגוני ומשתנים כל הזמן. אני חושבת שלא כתבו רק אופרות. נדמה לי שסיגנון של שיר נקבע לא בסולם צלילים אלא בעיבוד ובליווי כלי-נגינה וגם בבניה של טקסטים. בטקסטים מיזרחיים שורות יותר ארוכות וכוללות כמה קבוצות של מלודיה. בנוגע לדימוי ביחסי אקורדים זה הגיוני מפני שליווי באקורדים כפוף בחוק של חוג "קוינטה" של אקורדים (אולי בעברית זה נקרא משהו אחר).יש הרבה אנשים (בן שלי למשל) שלומדים לנגן בגיטרה כמה אקורדים(20-30) ובשבילם זה נשמע very well.אבל החוג הזה תמיד נשמר פחות או יותר.

למעלה