מנאלי - קלגה

noait

New member
מנאלי - קלגה

שלום לכולם ! ! ! הי, אני מהמחזור העתיק של הנוסעים למזרח (1995- 1994) ובחודשים האחרונים נורא בא לי לנסוע שוב (גם אני נורא מתגעגעת להודו וגם קראתי לא מזמן את ספרו של צור שיזף.) ואפילו הצלחתי לשכנע את החבר שלי שכדאי לנו מאוד מאוד לנסוע לתקופה . עכשיו, יש לי כמה שאלות, הבנתי שדברים השתנו קצת בעשר השנים האחרונות , כמו למשל שיש כביש לקלגה ????? האם יכול להיות שכבר לא צריך ללכת חצי יום ?!? זה אומר שיש חשמל ומים זורמים ??? ובמנאלי ? האם יש אפשרות לדעת על בתים להשכרה שם ? לפי הסיפורים ששמעתי יש אפילו קליטה לפלאפונים ?? זה נכון ? ומאה רופי=10 ש"ח ?? כיוון שאני כבר קשישה חשוב לי לבצע הפעם טיול שהוא מתאים לפנסיונרים אז מבחינה כספית , עברתי קצת בפורום ובעיקר בכתבות, ראיתי שרשום שהוצאות מחיה בהודו הן בין 500 ל300 $ הכוונה לחודש ???? ודבר נוסף יש לנו שני כלבים ף בזמני זכור לי שלטייל עם כלב היה מאוד פשוט, האם עדיין ההודים DOG פרנדלי ??? אנא עיזרו לי להגיע שוב להודו
מצטערת על הבלאגן ....

motyka

New member
הכביש מגיע לורשאני

לפחות הגיע רק לורשאני לפני חצי שנה ויתכן והמשיכו אותו. מוורשאני - מעט הליכה לקלגה/פולגה וההליכה לקירגנגה נשארה 4 שעות (ויש פורטירים). שער הרופי באמת 1:10 לשקל, ואנחנו (בני 50+) הוצאנו ב 32 יום כ 1000 דולר כולל לינה בחדרים עם מקלחת ושרותים צמודים, בחלקם עם מיזוג, ארוחות מסודרות, קצת קניות, טלפונים לארץ, אינטרנט ונסיעות במחלקה ממוזגת אוויר (הוצאה לזוג, בלי כרטיסי הטיסה כמובן). לשאר השאלות אין לי תשובה.

motyka

New member
בקשר לפלאפונים

יש קליטה ברגאסטן, בדלהי, במקלאוד גנג', בקולו, לפעמים במניקאראן וכנראה שבהרבה מקומות נוספים.

noait

New member
wow

תודה רבה, נחתתם בדלהי ?? איפה כדאי לישון ? עדיין במיין בזאר? נראה לי שהמחירים לא השתנו בהרבה בעשור האחרון אבל האינטרנט הפלאפונים זה חידוש עבורי האם גם בקלגה יש היום חדרים עם מקלחות ושרותים צמודים - בזמן שאני ההיתי התקלחתנו בנהר והתפננו ביער והיו בוודאות רק שלוש בקתות להשכרה פלוס אוהל טיפי שהיה שייך לאיטלקי אני חושבת, וזה. לטיול הפעם אני מקווה שיש עוד מקומות לישון.

איזה כיף לך

שזכית בחוויה כזאת. לפעמים התבאסתי מיתר תיירות ופיתוח שפוגמים בצורה כל כך מכוערת בחלק מהמקומות היפים שיש בהודו. נראה לי שאת תהייה קצת בשוק מאיך שדברים השתנו יחסית כל כך מהר, אולי אפילו (אמירה קשה) תתאכזבי, אם זה מהרס הנוף הפראי ואם זה over התחכום שיכול לשגע פילים שחלק מהסוחרים ההודים התמקצעו בו מפאת ישראלים רבים מידיי אבל בסך הכל קחי דברים בפרספקטיבה. לקידמה יש שתי פנים, ואת זאת שבוחרת אם זה מתאים לך או לא.

motyka

New member
לינה בדלהי

לנו בפרינס פולוניה - 1050 רופי לחדר ממוזג לזוג לליה, והיה שווה את הכסף. חברים היו ב star wiew והתאכזבו, עברו למלון yes please (לא בית ההארחה) והיו מרוצים יותר. שילמו 850 וזוג אחר היו בשלטון, לא היו מרוצים מהשירות, עברו לשיינה (שליד הפרינס פולוניה) ואמרו שחוץ מהנקיון הכל בסדר. שילמו 700 אנחנו לא ישנו בקלגה, אלא במלון נהדר וזול במניקאראן, יצאנו השכם בבוקר וחזרנו באותו ערב.

קלגה

נכון להיום, בקלגה אין גסט האוסים עם שירותים ומקלחת צמודים. למעשה, אין שם עדיין צנרת, ככה שכל השירותים הם הודים(בול פגיעה). מקלחת? "הוט באקט". והכביש מגיע למרחק של 10 דקות הליכה בעליה מקלגה(קצת אחרי ברשאני). חשמל יש , לפעמים יש הפסקות חשמל. מים עדיין מביאים מהנחלים שבאיזור(בצינור באמצעות ההמצאה הגאונית - גרביטציה). אם היית בקלגה לפני כמעט 10 שנים, סביר להניח שבקושי תזהי את המקום. קמו שם המון גסט האוסים בשנים האחרונות. בכל אופן, אני לא יודע מתי את מתכננת לנסוע, אבל אם לא תגיעי לשם ממש בימים הקרובים, לא יהיה לך מה לחפש שם עד בערך אפריל... עכשיו בדיוק מתחילה הנהירה דרומה, ותוך חודש מרבית הגסט האוסים באיזור יהיו סגורים, לא רק ריקים. בברכה.

עמית22

New member
אין ביוב, ואין מים זורמים...

אבל כבר יש אינטרנט
, ובעתיד אמור להיות כבר כביש (לפני שנה הוא כבר היה בבנייה - ובניגוד למע"צ, ההודים יעילים...). אבל קשה לי להאמין שהם הצליחו להעלים את השקיעה בקאלגה, כשהשמש צונחת בדיוק לכל אורך העמק
אני רוצה

למעלה