מן פחד

galhhh1

New member
מן פחד

אני בחורה בת 19. התחלתי השנה שירות לאומי בתחילת השנה והפסקתי אחרי חודשיים מאז חיפשתי שירות או הייתי בבית במשך חודשיים. מתחילת השנה לא היתה לי שיגרה יותר מחודש גם במשך החודשיים שההיתי בשירות החלפתי מקום והמשכתי למקום חדש בדיור . כרגע מצאתי מקום שירות חדש למרות שבכלל לא התכוונתי להמשיך אלא ללכת לחפש עבודה ומתחילת שנה לא מפסיקות לבוא הדילמות לגבי השאלה מה אני רוצה לעשות. אני מרגישה כאילו אין לי משהו יציב בחיים מרגע לרגע הם לא מפסיקים להשתנות ונמאס לי להתרגל למצב החדש בכל פעם. בנוסף קשה לי עם זה שאני צריכה להתחייב למקום שנה מ8 עד 4 ואני פשוט לא רגילה לשגרה. ברגע שאני מחליטה משהו למשל החלטה כמו מה לעשות אני מתחרטת לאחר כמה זמן. אני פשוט לא רגילה לחיים שיש לי כמו כן נראה לי שאני מוצאת נחמה בבית כי במשך חודשיים ישבתי בבית ולא עשיתי כלום וכל הזמן דחיתי את היום שבו אני אלך לחפש עבודה. תודה

אולי תנסי בהתחלה משרה חלקית

שתעזור לך להכנס לשגרה? זה טבעי שיהיו חששות ופחדים, אחרי הכל את כבר לא במסגרת בית ספר שבו החליטו בשבילך החלטות לגבי מה צריך לעשות ומתי. עכשיו את עצמאית, זה מצב חדש ומפחיד. לכן אני אומרת, א', תני לעצמך את הזמן, בלי לחץ. זו תקופה טובה לנסות כל מיני עבודות, לראות מה מתאים לך. אולי לקחת קורסים בנושאים שמעניינים אותך. וכן, נסי למצוא חצי משרה שתעזור לך להכנס לשגרה בצורה יותר הדרגתית. כך אולי יהיה לך יותר קל אח"כ להשתלב ולהתמיד במשרה מלאה.

גרא.

New member
galhhh1,סיימת לא מכבר מסגרת לימודים וחיים מאד

מאורגנים,שנמשכו מן הסתם,עוד מתחילת גן הילדים.במסגרות כאלה ,זרמת,יש אומרים הובלת בדרכים מאד ברורות,ומכוונות,בלא צורך בדרך כלל להתלבט ולחפש מה לעשות עם עצמך.כיום,בגיל 19,לכאורה את נמצאת ברשות עצמך.אמנם כנראה מתגוררת בבית ההורים,אבל במציאות,כששערי החיים נפתחו לפנייך,את כנראה נמצאת במצב של חוזר וודאות,כפי שבעצם אמרת,כאשר אינך יודעת מה תהיי כשתהיי גדולה.ההתנסויות החוזרות ונשנות שלך בכל מיני עיסוקים,אם שירות לאומי,או עבודה(?) וחוסר שביעות רצונך ממה שאת עושה או מנסה לגעת,משקפים את הצורך שלך לבחון בצורה מקצועית,את הכיוון שלך בחיים,לפי היכולות ,הכשרים,הנטיות ורמת השאיפות שלך.ומכאן הדרך קצרה לפנייה למכון להכוונה למקצוע, אחד מרבים שיש במרכז,ובמקומות נוספים,בכדי להבחן ולקבל הערכה מקצועית של ממש.כזו שתעזור לך לבחור ולכוון את עצמך ללימוד או עיסוק בתחום בו תמצאי עניין,תוכלי להצליח ולהתקדם.

MyTaoWay

New member
../images/Emo243.gif

אני מאוד ממליצה לך לעשות שירות לאומי של לפחות שנה !!! כן מבינה אותך בקשר למחויייבות אבל אל תשכחי ששירות לאומי מכין אותך לעולם העבודה ! שגם שם מתחייבים ללכת בכל יום, אם תמצאי שירות לאומי במקום טוב עם אנשים נחמדים - לא תהייה לך בעיה לעשות אותו במשך שנה ! בהצלחה ! ואל תשכחי אם לא תעשי שירות לאומי של שנתיים לא יהיו לך כל הזכויות שמגיעות לך למשל בקשה למילגות מיוחדות שרק מי שעשה שירות לאומי מלא של שנתיים יכול להגיש עליהן בקשה ...

למעלה