מן המרתף

giloni

New member
מן המרתף

מכיוון שזה עבר לדף אחורי ללא שום התייחסות, אני משער שפשוט התחמק מתשומת לבכם ועל כן אני חוזר עלזה כאן, בנסיון אחרון: בהמשך להבטחה שלי להציג בפניכם מדי פעם להקה עלומה מאלה שפעלו בשנות השבעים ולא נודעו יותר מדי לקהל הרחב, אני גאה להציג היום את Beggars Opera. הלהקה נולדה בסקוטלנד ב 1969 ויצרה מוסיקה שיש בה ניסיון, לרקק את הקלאסיקה. נכון שקית' אמרסון עשה זאת עוד כשהיה ב Nice ופרוקול הארום ומודי בלוז, ובמידה מסוימת גם הסגולים הכהים, עשו זאת. הקבצנים הסקוטים אכן קיבצו מכל הבא ליד. קלאסיקה ורוק. הלהקה השתמשה במלוטרון ובהאמונד ככלים מובילים, קול אופראי של זמר ושירים מלאי קצב, מעברים מהירים וסוחפים ונגינה מהוקצעת. הם הנפיקו 5 אלבומי אולפן בין 1970-1974 כשהשלושה הראשונים הם המוצלחים ביותר, ומתוכם השני Waters of Change הוא המקורי ביותר, כמעט ללא ביצועי קאברים שמאפיינים את שאר האלבומים. זה האלבום בו הם גם שילבו שני נגני מלוטרון כדי לתת לביטוי Rockin the Classics משמעות חדשה. השיר הראשון הפותח את האלבום, Time Machine הוא אחת מפתיחות האלבומים המופלאות ביותר, ונותן את אותה הרגשה שנותן Watcher of the skies של ג'נסיס בFoxtrot. האלבום הראשון, Act One מורכב ברובו מיצירות קלאסיות מעובדות בעיבודי רוק. האלבום השלישי, Pathfinder הוא נסיגה מסוימת מהעוצמה של הראשון אבל גם בו יש כמה שירים שתופסים אותך, כמו הביצוע השמימי שלהם לשיר של Richard Harris' - MacArthur Park, או שיר הפתיחה הקופצני OBO. כשמקשיבים למוסיקה שלהם, שואלים מייד איך הם לא הצליחו לפרוץ קדימה את התודעה הקולקטיבית. המוסיקה שלהם אינה מורכב מדי מכדי להרחיק מאזינים של פעם ראשונה, הלחנים מאד מלודיים והרמוניים, הנגינה איכותית ביותר (בעיקר שני הקלידנים) והשירה של הזמר לא נופלת בפומפוזיות שלה מזו של יאן גילאן או דיויד בירון. אם תצליחו לשים את ידכם על אחד משלושת האלבומים הראשונים מובטחני שתיהנו מאד. המשך יבוא יקי

LadyG

New member
פעם זה היה

תופינים מהמגירה ועכשיו מן המרתף (אולי יין משובח)?. את האמת יקי, כנראה שהם לא הגיעו לתודעה שלי, כי זה אפילו לא מצלצל לי מוכר (מתחבאת עכשיו בפינה) ואני מקווה, שאני לא מפגינה בורות נוראית. בכל מקרה, נהנתי מאוד לקרוא ואפעיל את כל החיפושים במגירות העלומות של חברי, שמחזיקים דברים ממש לא רעים מהתקופה. ואולי תהפוך את מן המרתף לפינה קבועה?

אני בעד!

המרתף של יקי נראה לי כמו אחלה מקום. מעטים הן הפעמים בהן כתבו כאן על דברים שלא נשמעים לי אפילו מוכרים (בד"כ אם אני לא מגיב זה אומר שלא זהיתי על מה מדובר), תמיד כשאני הולך לבדוק את הדברים שיקי כותב עליהם, אני לא מתאכזב, כך שגם אני אעשה חיפוש אצל חברים וחנויות אינטנרט. הרעין של פינה קבועה נשמע לי מצוין, עכשיו אני צריך לחשוב איך לתת לזה ביטוי בדף הקהילה שלנו.

ThePiper

New member
בזכות...

הרדיו האינטרנטי גיליתי המון אמנים מצויינים אחד מהם הוא harry nillson. מוכר למישהו? אשמח אם תגידו כמה מילים עליו. ומה עם traffic? מישהו מוכן להגיד כמה מילים גם עליה?

LadyG

New member
רדיו אינטרנטי זה עונג גדול

הארי נילסון מוכר וידוע. זמר השייך לזאנר ה- Singer/Songwriter (אמריקאי במוצאו), להיט ענק וידוע ואהוב Everybodys Talkin מתוך סרט קלאסי "קאובוי של חצות". וחוצמיזה יש לו אלבום חביב שבו שר וילסון שירים של ניומן (רנדי...רנדי). ועל טראפיק יש פה בטח מומחים גדולים ממני. אבל הצליל המיוחד של סטיב ווינווד בא גם לידי ביטוי בהרכב הזה. נגיעות של פסיכדליה בריטית, בלוז רוק ואולי אפילו קצת פרוג יצרו ביחד מוצר משובח. ואלבום שאני מאוד אוהבת Traffic , נדמה לי מ- 68.

למעלה