ממ...

ממ...

שלום לכולם, יש לכם מושג? אם רטלין פוגע בסקס בצורה כול שהיא? תודה!!!

zivadina

New member
ריטלין ויחסי מין

בדיוק הייתה כאן התייחסות לנושא. הנה הפנייה של הגולש, ומתחתיה תגובתה של ד"ר מנור. מן השיחה ביניהם משתמע שריטלין משפר את יחסי המין, בדיוק ההיפך מתרופות פסיכיאטריות שונות.

טבעלי

New member
יחסי מין תחת השפעת ריטלין

יש לי חברה שיש לה ילד בן 17 שנוטל ריטלין כבר שנה. בחודשים האחרונים יש לו בעיה בקיום יחסי מין מה שלא היה לו לפני נטילת הרטלין. ובימים שאינו נוטל ריטלין אין לו בעיה (בבעיה אני מתכוונת לזיקפה). זה מאוד מביך אותו והוא לא מעוניין יותר בריטלין, וזה מעורר בעיות בלמודים והוא די בדילמה.

במחקרים שאני ראיתי, לא נראה קשור

אבל, הואיל וזה גורם מצוקה שווה לפנות לעזרה. והייתי מתחיל דווקה מסקסולוג או פסיכולוג מוכר בתחום ולא רופא ל ADD, וזו דעתי בלבד צריך גם לזכור שמספיק בגיל הזה, חוויה אחת של שפיכה מוקדמת או של תקלה באשר היא, ובגיל הזה בלהט ההתרגשות קיימות הרבה תקלות, וזה לא משהו שרצים לספר לחברה, וללא טיפול ובמקרה של הישנות הבעיה היא מתחילה ליצור מצוקה אמיתית ומתמשכת, ובעקבות זאת מתפתחת צפיה, חרדה ממין, ואגב.. למרבית עברייני המין קיימת חוויה כזו בעברם. גיל

ריטלין ויחי מין

בימים אלו אני בוחן תופעה זו באמצעות ראיונות שאני מבצע עם מבוגרים נוטלי ריטלין שהסכימו לשתף פעולה. מעיון בספרות המקצועית, מבחינת המנגנון הפסיכו-כימי של הריטלין הוא גורם לעוררות מינית גבוהה יותר. אולם יש כאלה שמדווחים על עונג מיני גבוהה יותר ויש אלה המדווחים על ירידה בעונג המיני. החוקרים מציעים שאלות הכעשט קשה לבדוק אותן, האם הירידה בעונג נובעת מירידה אובייקטיבית או שמע היא נמוכה ביחס לציפיות בעקבות העוררות הגבוהה. קיימים לכך גם תמיכה נוירוכימי, שדר העצב ממשפחת הדופמין קשור לעונג מיני(DR2) בעוד שהפרעות קשב קשורות לדופמין DRD4 . והריטלין הוא מחכה דופמין ומעקב בליאה חוזרת. ולמרות זאת, דיווח מידת החשק המיני של לקוי קשב נמצא גבוהה יותר הן אצל בנים והם אצל בנות מאשר קבוצת הביקורת, החוקרים ניסו לקשור זאת גם לפעילות אנדקרינית של הורמני המין (בעיקר טסטרון אצל הגבר ופרוגרסטרון ואסטרוגן אצל נשיםץ אבל.. חשוב להדגיש כי עדיין לא ידוע מדעית האם חריגות בהורמוני המין אופיינית ללקויי קשב אגב, ואל תנסו את זה בבית !! קבוצת ביקורת ללא הפרעות קשב שקיבלה ריטלין 10 מ"ג גילה גם עוררות מינית גבוהה יותר וגם דיווחה על עונג מיני גבוה יותר
הבהרה,

אם משהו שלא לקוי קשב עושה שימוש בריטלין להשר מיני זהו שימוש לרעה (Abuse) והוא אינו שונה משימוש בכל סם לא חוקי אחר. הריטלין היא תרופה ויש לה מטרות מוצהרות לשפר את איכות החיים של לקוי הקשב. כל שימוש אחר שלא רפואי ולא מחויב, מהווה שימוש לרעה. גיל

למעלה