ממ.

afon

New member
הבחור צודק לחלוטין

למרות שהייתי מוסיף עוד כמה משתנים... אחד הדברים הכי מעניינים זה לעשות עבודה סוציולוגית רצינית ומקיפה על "חברת בני נוער בישראל"

AeroTom

New member
מעניין...

אני בעד שכמה שיותר באמת ובגילאים כמה שיותר צעירים, ישמעו את המוזיקה הנהדרת של פעם. דווקא המושג "פריקים" לא כזה מתאים לי. לא נראה לי זה כזה קשור. יש המון בני נוער נורמלים לחלוטין ולא "שונים" מהחברה הנורמלית וכדומה, ששומעים את המוזיקה הנהדרת מפעם. מה שכן--כל הכבוד לכל מי שגם בגיל די צעיר מבין מה זאת מוזיקה מובחרות ומתחבר לאמנים הנהדרים של שנות ה-60\70.

afon

New member
למה להשלות את עצמינו?

הרי זה ידוע שגם לך וגם לי יקראו פריקים, והרי לא באמת מתכוונים לאנשים מוזרים, זה סתם שם של קבוצה חברתית. השאלה היא לא השם של הקבוצה (זה חסר ערך) אלא למה היא קיימת? מה מייחד אותה? איך היא נוצרה?

RakTsarot001

New member
...

אני חושבת ש"פריקיות" נחשבת יותר למן דרך חיים. אם מישהו מסתכל מבחוץ הוא יראה מישהו שמתלבש קצת אחרת, מדבר קצת אחרת, יש לו אופי שונה, וכאלה. והוא כל הזמן כזה, זה לא משתנה... איך היא נוצרה?.. זה כמו לשאול "מי היה הראשון שאמר שהוא יאכל את הדבר הראשון שיוצא לתרנגולת מהת**", לדעתי. אין לזה ממש תשובה..

afon

New member
אני הסתכלתי על זה קצת אחרת

התכוונתי שהשאלות האלו יכולות לקדם אותנו מחשבתית, אין בזה שום צורך, זה סתם מעניין ויכול להראות הרבה צדדים בחברה שלנו, וללמד אותנו על עצמינו. השאלה היא מה זה שונה? אין פה צורה אובייקטיבית, עקב כך גם אין דבר כזה שונה, אני אסביר את זה בדוגמא קטנה. תקח מישהו שיכול להיות כמה שיותר ניטרלי, לדוגמא אסקימואי שלעולם לא עזב את שטח מגוריו, הוא בתאוריה הכי קרוב לניטרלי שיש. עכשיו תכניס אותו לחדר ותכניס לאותו חדר אנשים שונים, תשים את הסטראוטיפ של הפריק, את הסטראוטיפ של הערס, הסטראוטיפ של הפאקצה, הסטראוטיפ של הפרחה, הסטראוטיפ של החננה (כל זה כמובן בחברה ישראלית לחלוטין) החלוקה שלו לקבוצות ושוני תהיה ככה: 1- כל אלה שונים ממני ולכן כולם באותה קבוצה ואני בקבוצה שונה 2- עכשיו אין בעיניו שוני בין הפריק לבין הערס, אף אחד מהם הוא לא המיין סטרים, שניהם שונים באותה מידה, הוא לא יודע שזה "פריק פווזר". הנקודה בכל זה היא שאין פה שונה ולא שונה, יש זרמים חברתיים מסוימים ודיי ברורים (בתוך כל זרם תמצא את המקבילה הנשית-גברית ועוד תתי זרמים) יש את הזרם הגדול והמרכזי ויש את הזרמים היותר קטנים, מה עוד שגודל הזרמים משתנים בין בית ספר לבית ספר ובין עיר לעיר. ואז אתה צריך להתחיל לעשות את ההבדלים, להגדיר כל זרם ולמצוא את המאפיינים שלו. בקיצור אני לא אוהב את אלא שאומרים שאין טעם לעשות הכללות, כי הם מתכחשים לאופי האנושי. אני לא אוהב את אלא שמדברים במושגים של "פריק אמיתי ולא אמיתי" (לטעמי אין בכלל דבר כזה) אני מסכים אם אלו שבאים לכל העניין הזה בנסיון להבין ולנתח ולראות באמת את האמת.

Gezunthait

New member
הוא השתמש במילה פריק

רק כדי למשוך אנשים לקרוא את הכתבה, זה נורא בולט לעין. אני מסתכל על התגובות ואני חושב כמה שהאנשים בארץ שלנו מפגרים, משני הצדדים של הכתבה הזאת. השארתי תגובה ארוכה למטה, תחת השם "יובל-מוזיקאי". אני אשמח אם תקראו אותה ותפנימו. דרך אגב, קטלוגים הם באמת שטויות, אבל הם יכולים להיות נורא מצחיקים לפעמים. בגלל זה אני היפי :)

afon

New member
לא מצאתי את התגובה שלך

אני אשמח אם תעלה אותה לפה. קטלוגים אינם שטויות, אם לוקחים אותם במידה הנוכנה ובדרך הנכונה הן יכולות להיות כלי מצוין. כולנו עושים קטלוגים ואין בכך שום רע, אפילו גופים ממלכתיים עושים זאת וזה מחויב המציאות. הבעיה מתחילה שאנחנו נותנים לאותם קטלוגים להשפיע על הדרך שבו אנו רואים בן אדם אינדוידואלי, לכן צריך לדעת לשים גבולות.

jimorrison

New member
חח כן..גם לי קוראים היפי..או סטלן

החברים קוראים לי היפי וה"ערסים" קוראים לי סטלן.. זה ממש לא מפריע לי..להפך זה מצחיק אותי. אני גם סבבה איתם לגמריי..כיף לצחוק עליהם מדיי פעם

ShikS

New member
פייי...

איזה סטייל זה לבוא עם זה לתיחון חחח... מצד שני, אני לא בטוח שתחזור הביתה

למעלה