ממ...שלומות לכולם

yaga1

New member
ממ...שלומות לכולם

שבתי לכאן אתמול בלילה. ממליץ בחום לנסוע לגליל העליון. מתחילה שם פריחה מדהימה. אני מקווה לכתוב כאן יותר מאוחר כמה דברים בנוגע לדיון על מדיטציה אמיתית. בינתיים אני אחלוק איתכם דבר שעלה בזכרוני. חיפשתי אותו בין דפי הפורום. הנה ציטוט מדבריו של דרול בעבר - "הייתי בהודו ממש לא מזמן ושם ראיתי כמה פעמים את המהרישי מדבר. שככה יהיה לי טוב , בכל מה שנוגע להסברה , הבנאדם הזה הזה הוא הגדול מכולם לדעתי. הוא מכניס את אושו לכיס וגם את הפאפג´י ואפילו את שרי מהטג´י. אז אני מודה ומתוודה, לו היה לי כסף פנוי והזדמנות , הייתי מוכן להשקיע את הסכום הזה שמבקשים במדיטציה הטרנסטנדלית , אילו היה מוצע לי ללמוד אצלו אישית." דרול ידידי...מה זה בדיוק אומר ??? והאם מלבד מה שזה אומר זה גם אומר שלמעשה ההצהרות שלך כי למדת מ"ט ותרגלת אותה בעבר הן שקר מוחלט ? כי הלא אתה אומר פה שאם היה לך זמן וכסף היית לומד. ואם אכן זהו שקר ולא למדת מ"ט, האם יש לך בכלל זכות לדבר על דבר שלא התנסית בו ??

בחיי,יאגה

אתה השולף הכי מהיר בכל המערב.הן דני גליקר עצמו הודה שדרול למד מדיטציה טנרסצנדנטלית,אז מה עניין לך כאן בחיפוש שלדים לכאורה מתים בארון של דרול? נסיגה רצינית,באמת.רק קפה יפתור את הבעיה! בכל מקרה,לו כבר הייתי מכיר ומבין את דרול,פחות או יותר ולו היית מבין את סגנונו בכתב שהוא דו משמעי פעמים רבות ולו הייתי קורא כמו שבני אדם אמורים לקרוא ולו לא היית פעול בחיפזון,היית עשוי לראות דברים אחרים לחלוטין בקטע שהבאת! דרול,דרך אגב,מעולם לא אמר על המהארישי דבר רע למיטב ידיעתי,אלא על הפרוייקטים השאפתניים שלו באופן כללי. ועל זה בדיוק דברנו,יש מה ללמוד ממנו לפחות בכל העניין של ההסברה. אכן,אושו נכשל כישלון חמור בהסברה ולכן כל הפרוייקט של באמריקה כשל מן הייסוד.המהארישי,לעומת זאת,מצליח שם ובגדול כבר הרבה שנים. זה אומר משהו על שיטת ההסברה שלו.האמת מעולם לא הייתה פופאלרית. אבל התמרונים כמעט תמיד מצליחים. מוטי.

yaga1

New member
מוטי יקירי...

תמוהה בעיני העובדה שאתה מזדנב כל הזמן מאחורי הודעותיו של דרול ומסביר לנו את האיש ואת כוונותיו. יש לי תיאוריה קטנה בקשר לכך אבל נעזוב אותה כרגע. אתה נשמע כמו חסיד פנאטי שמדבר על הרב שלו...הוא ככה והוא ככה והוא דו משמעי ודבריו הם מן המובן ומן הלא מובן וכו... זה בדיוק העניין...דרול מסתתר כל הזמן בין ענני ערפל והאגו המתפתל שלו בשילוב עם האנטלקט המבריק שלו תמיד ימצאו דרך לעוות את הדברים כך או כך. אבל אם אתה יודע קצת יותר ממני אז בוא ותסביר לי אתה למה התכוון הרב שלך במשפט הזה - "אז אני מודה ומתוודה, לו היה לי כסף פנוי והזדמנות , הייתי מוכן להשקיע את הסכום הזה שמבקשים במדיטציה הטרנסטנדלית , אילו היה מוצע לי ללמוד אצלו אישית." יכול להיות שדרול באמת למד מ"ט אבל באותה תקופה בפורום היה לא עניין שלא ידעו על כך ולכן כתב כאילו הוא חפץ ללמוד אותה. כך או כך האם לא כתב כאן שהוא מוכן לשבת אצל מהרישי וללמוד ממנו מ"ט ?? קדימה...תפרש...צא לדרך ואגב...דרול לא אמר כלום על מהרישי ?? האם יש צורך שאני אלך לפורום אחרוה ואמצא עבורך דברים ?? עדיף שתתמקד בעצמך ותסביר לנו מה אתה חושב ולא את מה שדרול חושב ואת זה תעשה מתוך עניין בטובתך כי שמתפתל סביב אוביקט בחשיכה ומוקסם ממנו כל-כך לעולם יתפתל בחשיכה.

כל העולם כולו הוא תמיהה אחת גדולה:)

חלק מן החוכמה יאגה,הוא לתמוה רק על הדברים שמהם והלאה יש דרך. יותר ויותר אני רואה שאתה מרבה לתמוה על הדברים שמעבר להם אין כל דרך. אבל נניח לזה,באמת.זה זמן מה שאני שואל את עצמי כמה זמן יחלוף בטרם תחטוף עלי איזה חרוף קטן ותוריד את כפפות הנחמדות הבודהיסטית. וכיוון שאתה מלא תימהון בקשר למעשי ולדרכי ואף יש לך תיאוריות כאלו או אחרות,ארשה נא לי לעזור לך בעניין זה,כי כבר זמן מה כמעט כל משאבי נתונים בעיקר להסתכלות עצמית ולא למציאת פגמים באחרים. והעניין הזה קשה,הוא דורש מודעות רבה כמעט בכל רגע,מצב שהוא כמובן לא תמיד אפשרי. אבל בסדר,להלן ניתוח פסיכולוגי אפשרי של הודעתי לך למעלה. אני מצטט(את עצמי ולא אף אחד אחר!) "בכל מקרה,לו כבר הייתי מכיר ומבין את דרול,פחות או יותר ולו היית מבין את סגנונו בכתב שהוא דו משמעי פעמים רבות ולו הייתי קורא כמו שבני אדם אמורים לקרוא ולו לא היית פעול בחיפזון,היית עשוי לראות דברים אחרים לחלוטין בקטע שהבאת!" כאן בדברים אלו פניתי אליך,אולם יחד עם זאת,שים לב שנפלו כאן שתי טעויות לא מכוונות לחלוטין שכשראיתי אותן לאחר מכן עוררו בי צחוק בריא למדי. ובכן יאגה,אתה כנראה השתקפות אפשרית שלי,אם כי כמובן לא השתקפות מלאה. כתבתי בדברים אלו אליך אולם כנראה גם חשבתי על עצמי כפי שהייתי בעבר. ואיך הייתי בעבר? ובכן,אם זכור לך יאגה,עוד כשהגעתי לפורום ערכתי על מנהל הפורום דאז,דרול מתקפה גדולה אך ורק בגלל שלפי עניות דעתי אז לא עמד בסטנדרטים שלי לגבי מורה רוחני או מורה למדיטציה בכלל.ולא שלסטנדרטים הללו היה על מה להסתמך בתוך תוכי,אלא שאז,כחלק מהשקפת העולם המוטעית שהייתה לי סברתי שהמציאות חייבת וצריכה להיות מותאמת אלי ולא אני אליה. ההליכה שלי היום אחרי דרול לכן אינה אומרת דבר מלבד דבר אחד.אני מצאתי את דרול,בדיוק כפי שהוא ולפי הגדרתו האישית עצמה מפתח כלים מעולה להתפתחות עצמית.בהולכי אחריו ואחרי בארס אני בסך הכל ממלא יפה מאוד את דברין של הבודהא שאמר,עדיף ללכת לבד בדרך מאשר ללכת אחרי טיפשים,אולם אם מצאת מישהו שהתקדם יותר ממך,לך אחריו,במידה,כמובן וירצה הוא עצמו בחברתך! אז מה שיש למהארישי בקצה זקנו לא מעניין אותי בכלל אפילו כהוא זה! אזהי עניין יש לזה בכלל לכאן?המהארישי נמצא בהודו ודרול שאני מוצא את האינטראקציות שלי איתו מועילות ביותר נמצא כאן בטווח של טלפון ואפילו של שעה נסיעה! יותר ויותר אני מאמין שיש דבר כזה,השראה אנרגטית או השפעה אנרגטית אולם עדיין אין בזה בכדי לומר שאדם הופך להיות חסיד שוטה! חסיד שוטה זה עניין אחר לחלוטין.חסיד שוטה זה אדם שאומר אמן על כל דבר מבלי שהוא עצמו הבין אותו או הפנים אותו.אם זה מה שאתה חושב שאני,אז מן הראוי שתשאל את עצמך על פי עקרון הפיצול הפנימי המפורסם,למה? כך ,למשל,יאגה,בכתוביות הרצות בפורום הזה יש לינק להודעה של מהארישי שאתמול בטרם כתבתי את ההודעה על המדיטציה הטרנסצנדנטלית,עיינתי בו להנאתי.המהארישי אומר דבר מאוד חכם,דבר אפילו אמיתי,ואפשר להבין אותו במונחים רבים אולם באופן כללי הוא אומר אל תדבר רעות על אנשים אחרים, במילים אחרות,יאגה,אל תכנה אנשים אחרים פנאטיים,אל תכנה אותם שקרנים וכדומה,או מילים רבות אחרות החביבות עליך למשל בשעה שאתה מגיע לידי אינטראקציות כאלו או אחרות בפורום עם הזולת.כל זה כמובן,אינו מחייב כהוא זה אדם שהגיע לשלמות פנימית ברמה כזאת או אחרת.אדם שמיוצב אנרגטית עשוי לנקוט בפעולות רבות שיראו לאדם שלא מיוצב אנרגטית בכל מיני צורות ואופנים.(אפילו אוספנסקי הגדול חטא בכך בשופטו את גורדייף!) עכשיו,יאגה,אינני מעוניין להיכנס איתך למשחקי חתול ועכבר.גם אני יכול להביא לך אינספור ציטוטים שלך מהעבר שבהם אמרת דברים כאלו או אחרים. האמן לי שאני זוכר והאמן לי שאני טוב בזה אפילו יותר ממך וממש בדוחק רב כרגע אני נמנע מזה בגלל האיוולת שבכך.(למרות צדדים בי השואפים לכך) אבל רק אזכיר לך שבעבר אתה עצמך כינית את דרול מקור של אור.ייתכן ושינית את דעתך או שלפי דעתך הוא מקור של אור בדבר אחד ומקור של חושך בדבר אחר או גם וגם.אולם בעצם,איזו חשיבות יש בכך שיאגה משנה או לא את דעתו כל כמה זמן?האם המציאות האמיתית(שיאגה עדיין לא סגור עליה כלל וכלל)תשתנה כהוא זה למען יאגה?הרי ברור מאליו שלא,כך שאני או אתה,שנינו ביחד וכל אחד לחוד עשויים עדיין להיות מסוחררים סביב החשכות של הבערות,אלא שאני משתדל לבחון רק את עצמי ואילו אתה כל הזמן בוחן את האחרים,אז אמור לי בבקשה יאגה,שוב,לפי עיקרון הפיצול המפורסם,מה אתה רואה? הנה,סיפרתי לך מה אני רואה בעצמי ומדוע אני נוהג כפי שאני נוהג. :) ולסיום,איך אתה יכוללדבר על הפשטות כל הזמן,כאשר אפילו להצעת קפה פשוטה אתה אינך מוכן להיענות בשום צורה ואפילו לא לשלול אותה או לאשר. בארס,שכה הרבית להוציא עליו את קיטונות זעמך בזמן האחרון בשל "מורכבותו" קיבל את ההצעה שלי בשיא המהירות.הוא הבין יפה מאוד שהמבחן הוא לא המבחן שלי אותו(מי אני בכלל שאבחן אחרים)אלא המבחן שלו עם עצמו וזה בהחלט היה מבחן הפשטות. בריאות ואושר,יאגה וההצעה לקפה עדיין בעינה עומדת! מוטי.

yaga1

New member
מוטי...

טוב...כרגיל כתבת הרבה דברים אבל בסופו של דבר לא התיחסת לשאלה הפשוטה שלי. אין ספק שיש השראה אנרגטית כי בדיוק כך דרול מתנהג. אתה שואל אותו משהוא ואז במקום לענות ישירות מגיעה התרחבות לאלפי מקומות אשר בתוכה נאבדת השאלה והתשובה כמובן לא מגיעה. שאלתי אותך דבר פשוט - איך אתה מבין את המשפט שדרול כתב. יש שתי אפשרויות לענות על זה. 1. הפרוש שלך לדברי דרול כמו שאתה תופס אותו 2. אני לא מסוגל להבין את מה שהוא כתב, שאז יסביר דרול את דבריו (אבל הוא לא יסביר. הוא יתחמק כהרגלו )

yaga1

New member
אגב...

אין לי שמץ של מושג לגבי בודהיזם יותר ממה שבן אדם ממוצע שמה ויודע עליו.

yaga1

New member
ובקשר...

לדבר נוסף שאמרת. מעולם לא שיניתי את דעתי בקשר לדבר זה או אחר. אני מנהל עם דרול מע' יחסים נורמאלית בין בני אדם. יש פעמים שאני מבסוט ממנו ואני טורח להגיד זאת חדשות לבקרים כאן בפורום וגם לא כאן. ויש פעמים שהוא מעצבן אותי. לא הכל פעם שהוא מעצבן אותי אני טורח להגיד זאת, אבל יש פעמים שהוא עובר גבול מסויים, או כמו במילותיו שלו "השתן עולה לו לראש" ואז אני כן טורח להגיב. אני לא עושה זאת כדי להתנגח איתו. אני עושה זאת מפני שבמהלך הזמן הוא התאמץ די הרבה לבסס לעצמו מעמד של גורו ופוסק, בעקיפין וגם ישירות בהכרזתו על עצמו כמואר. אני לא חושב שהוא פוסק ובנקודות מסוימות חשוב לי משום מה שאחרים יבינו זאת.

אני אישית,יאגה

לא מבין למה אתה מוצא את עצמך כל כך מעוצבן ממה שדרול אומר או עושה ולמה אתה צריך להשתמש במילותיו שלו על מנת להצדיק את טיעוניך שלך לגביו("השתן שעולה לראש")ולמה אתה צריך להסביר במילים את מהות יחסיך עמו לאורך זמן? הן לפי אמונתך שלך עצמך,דרול הוא בסך הכל דמות הקיימת על מסך הכרתך וברגע שזאת תקרוס אל עצמה,לא תהיה כל משמעות אם הדמות הזאת משחקת אותה גורו או אם הדמות הזאת היא הצנצנת שבה נמצא המוח של אינשטיין בפורמלין.יתרה מזאת למה יש חשיבות למה שאתה חושב ולמה אתה מוצא את עצמך במעמד של מתריע ומוכיח בשער בכל מה שנוגע לדרול? אתה בטוח שהתנהגותך נובעת ממודעות ומרצון או שמא ממכאניות? אם ממודעות ומרצון,אז בסדר,הבנת משהו בתוך עצמך לגבי אותה דמות שאתה מכיר בשם דרול ואתה ממש לא יכול שלא לשתף את האחרים בתגליות המרעישות שלך(דבר דומה לדוגמא הוא אני שמדבר על המדיטציה הטרנסצנדנטלית),אולם אם כפי שאתה אומר,לדבריך,אתה מתעצבן ממעשיה ודבריה של הדמות פעם אחת ואילו בפעמים אחרות אתה ממש מרוצה מדבריה של הדמות הזאת(שכל כולה נמצאת במוחך על פי טיעוניך שלך-אם כי אינך שולל את קיומה העצמאי בעולם החיצון מעבר להכרתך-ויש לה משמעות אך ורק כקיום בתוכך)אז מה זה בעצם אומר על עצמך?מה שאתה מרוצה ממנו בדמות הוא הדבר שתואם להשקפת עולמך ותפיסתך את המציאות ומה שאתה לא מרוצה ממנו בדמות הזאת הוא זה שבעצם שולל את השקפת עולמך ותפיסתך את המציאות וגורם לך להרגיש לא בנוח ולהתעמת עם צדדים באישותך שאתה עצמך אינך מוכן לקבל! אז שוב ,יאגה,המציאות לעולם לא תתאים את עצמה אליך גפ אם תנסה לכפות עליה הר כגיגית בהכרתך,אולם נראה שתנהג בנבונות אם תשאל את עצמך למה לך קשה להתרגל לחלק מסוים במציאות סביבך או ,שוב,לפי הגדרתך,חלק מסוים במציאות סביבך כפי שהוא משתקף לך בתודעתך ואשר אותו אינך רוצה ואינך מסוגל משום מה לקבל!מעבר לכל הצידוקים הלכאורה רציונאליים שבהם אתה מצדיק את מעשיך ואשר כל כולם נועדו לאפשר לך להרגיש בטוב עם עצמך ועם תפיסת המציאות שעליה אתה מתעקש,לך תדע אילו דברים מעניינים ומאירים לגבי עצמך אתה עשוי לגלות,אשר יאפשרו לך התקדמות נוספת מעבר לנקודה שאליה הגעת עד כה במכלול כל מאמציך האישיים.(ואינני שופט את הנקודה שבה אתה נמצא או מעריך אותה,זאת תהיה יומרה מצדי ואף אינני יכול לעשות זאת מהנקודה שבה אני נמצא) אז שוב,יאגה,בריאות ואושר וסע קצת יותר לאט בדרכים.אם מישהו חותך אותך וגורם לך לפי תפיסתך עוול,אין לך מה להתעצבן ולהתרגש,הוא עצמו,במוקדם או במאוחר,ישא במלוא התוצאות של מעשיו! אבל אם תתעקש שלפניך עבריין ןתחל ליסוע אחריו במהירות בדרכים במטרה לתפוס אותה,במוקדם או במאוחר לא תוכל שלא לשים לב שאתה עצמך הנך העבריין ולמעשה אתה רודף אחר הזנב של עצמך. וכפי שאמר ניטשה הפילוסוף החביב עלי: הנלחם "במפלצות",ייזהר שלא ייהפך הוא עצמו למפלצת.וכשאתה מסתכל לתוך תהום שעה ארוכה,חוזרת התהום ומסתכלת גם לקרבך!" מוטי.

yaga1

New member
ממ...מוטי

תודה על מלותיך היפות. קודם כל כמו שאמרתי אני מנהל עם דרול מע' יחסים בין שני בני אדם. תודה שאתה דואג להמשך ההתפתחות שלי ואתה מזהה את מגרעותיה של הנקודה בה אני נמצא בתור אדם (התודה היא לא בציניות). כמו שאתה מבין גם בנקודה הבאה יהיו מגרעות אחרות שגם מעבר להן צריך אהיה לעבור. זו משמעותה של התפתחות. יכול להיות לדוגמא שכל זה קורה כדי שאתה תבוא ותגיד לי משהוא ובסופו של דבר אני אקלוט משהוא ומשם אמשיך הלאה. מה רע בכך ? האם לא היתה אז דמות בעולמי שהיא דרול שגרמה לי לצאת מכלי ובגלל הדו-שיח ביני לבינה הגעתי בסופו של דבר דרך דמות נוספת שהיא אתה לשקט שמאחורי הקונפליקט שהייתי אחוז בו? האם אין גם אתה עושה זאת בדיוק איתי עכשיו רק בצורה יותר עדינה? האם אין גם אתה מנהל דו-שיח עם הדמות שהיא אני משום שאינה עולה בקנה אחד עם תפיסתך שלך ברגע זה? כך זה עובד. אלו החיים המשתקפים באלף מראות. כך אנו למדים. אי אפשר להתחמק מזה אלא בהדרגה להתרחק מזה ככל שזה נוגע למישור התפקוד היחסי. ויש כמובן את התרגול, שהוא הטריק להתגנב דרך זה. תאמין לי שאחרי התגוששות טובה עם דרול, מה שאני בסך הכל רוצה אחר כך זה לתרגל ולתרגל ולתרגל. דרול הוא חומר עבורי והחיים גורמים לי להשתמש בו ולמצות את המקסימום מכך. דרול אמר פעם שמורה הוא כלי...כלי שאתה משתמש בו. אם אתה מכיר טוב את תפיסת העולם שלי אז אתה יודע שאני רואה בכל דבר ודבר ובכל התנסות ותפיסה דרכה התודעה עוברת חומר...כלי... באמצעותו היא מתפתחת. במובן הזה כל תפיסה והתנסות היא מורה ובמובן הזה אני לומד דברים מסוימים במפגש שלי עם דרול. אל תתרגש שזה לפעמים תופס היבטים כאלו או אחרים. הדברים שונים במראית אך לא במהות. תאמין לי שדרול, שמחשיב את עצמו מורה אוטנטי מקבל בסופו של דבר את כל מה שקורה כמהות ולא כמראית. אני לא מחפש שהמציאות תתאים את עצמה אלי. ההתקטשויות האלו בסופו של דבר דווקא מחזקות בי את ההכרה והצורך להמשיך בעבודה שלי על עצמי ולהגיע להמצאות ולא למציאות ובמובן זה אני מאמץ אותן אל ליבי כחומרים חשובים ככל חומר אחר או אפילו יותר. כן...זה הכל קורה בתוכי...זה חלק ממשא ומתן מתמשך עם מה שמציג את עצמו כעולם מפוצל...אין בכך טוב ואין בכך רע. אחרי מהומה יבוא שקט ואחרי השקט תבוא מהומה ובסופו של דבר בתוך המהומה יהיה שקט ובתוך השקט תהיה מהומה. תודה על ההזמנה שלך לקפה. אני מהסס בקשר לכך כי אני נוטה להשאיר את העולם הוירטואלי מקסים כשם שהוא. אם בכל זאת אשנה את דעתי הודיע לך. בכל מקרה תודה על ההזמנה.

drall

New member
זה ממש יפה

מה שאמר ניטשה. אם תסתכל לתוך תהום היא תסתכל לקרבך. דבר נפלא באמת. זה באופן מסויים מחדד את עוצמתה ואולי גם מנבא במידה מסויימת את המנגנון של טכניקת החושך. כנראה שהיא פותחה אחרי שניטשה כבר מת. בכל מקרה מוטי , אני תמיד עיינתי את ניטשה בגלל הפאטליות שלו ,אבל בזמן האחרון נראה לי שהיה לו את זה. דרול

drall

New member
המחלה שלך יאגה

שכבר הזכרתי כאן קודם היא המנהג שלך לקפוץ למסקנות מרחיקות לכת בלי שיהיה להן איזשהו בסיס. מרוב התאוה שלך "לתפוס אותי על חם" אתה מערב מין בשאינו מינו או שמא זה בגלל הפרחים שהרחת בצפון. בכל מקרה, ראיתי את המהרישי בטלביזיה והוא אכן דמגוג רהוט ומיומן ויש לו את היכולת לאסוף לעצמו הרבה מאוד חסידים שוטים. הייתי שמח ללמוד אצלו מדיטציה טרנסטנדלית באותה מידה שהייתי שמח ללמוד אצלו נהיגה מונעת. זה עיניין של קטע , או במילים יפות יותר עניין של בידור. כל זה לא שייך לעובדה שלמדתי מ"ט אצל ד"ר גליקר אי שם בתחילת שנות ה90 ,ותירגלתי אותה פעמים רבות. מה שיש לי להגיד לך בנושא זה שאם גם אתה תירגלת מ"ט ואם אתה סבור שהאפקט של המ"ט הוא הוא אותה מודעות טהורה שאתה מפנטז עליה ברעמים וברקים... אזי , באמת שאין לנו על מה לדבר. המושגים שלנו שונים לחלוטין והעולמות שלנו נפרדים ואין בינינו שום מכנה משותף סביבו ניתן ליצור תקשורת בונה. קח את המ"ט , תרגל אותה ושמח בה ואל תטרח להתעניין או להגיב לדברים שאני אומר. הם לא שייכים לעולמך. דרול

yaga1

New member
דרול נחמד...

אין לי שום ספק שאתה מעוניין שאני אפרוש מן הדיון ולא אגיב לדבריך ואשאר בעולמי שלי אבל מה לשות...העולמות שלנו נפגשו. אם אתה מאידך מעוניין לפרוש אז עשה זאת. אחת מהדרכים היא שצו פנימי יקרא לך להיאסף אל תוך עצמך. אתה תמצא כל דרך לעוות ולהסביר את דבריך אבל אני מקווה שאנשים כאן לא פתיים ומביטים בדרך ההתנהלות שלך. אתה שם לב שאתה כל הזמן נאלץ להסביר את דבריך ולהרחיב ולהרחיב את הדיון בהם. זה טבעה של המורכבות...היא מסתבכת ומסתבכת. אבל מה שיפה הוא שבכל מקום אליו הולכת המורכבות שם יכולה לפגוש אותה הפשטות. אני שואל אותך בצורה הפשוטה ביותר- האם המשפט שאמרת אינו אומר שההית מוכן ללכת אצל מהרישי וללמוד אצלו מדיטציה בתנאי שהוא היה מלמד אותך אישית. מה עניין בידור לכאן...מה שדיוק פה הקטע ??

yaga1

New member
ועוד דבר...

אם למדת מ"ט ותרגלת אותה ...דבריך שהבאתי מן העבר, שהיית מוכן אם היה לך הכסף והזמן ללמוד אותה אצל מהרישי...דברים אלו.. האם אין משמעותם שבאותה תקופה בפורום לא היית מעוניין שידעו שלמדת אותה ?? איך אתה מסביר את זה אנטלקט צרוף שלי ? לאיזו פינה חשוכה תברח הפעם מהאור שנופל עליך ?

drall

New member
אתה כזה קשה הבנה

מרוב שאתה מסובך בעצמך אתה סבור שכל היתר גם מסובכים כמוך. בוא נחדד את הדברים ונעמיד אותם על דיוקם באור השמש העליז. א.למדתי מדיטציה טרנסטנדלית ב.תרגלתי מדיטציה טרנסטנדלית. ג.גיליתי שמדיטציה טרנסטנדלית אינה טכניקת מדיטציה והיא חסרת ערך לחלוטין בהבאה למצב מדיטטיבי ויש לה גם הרבה תופעות לוואי מזיקות שנובעות מהמנגנון שלה שהוא מוטעה מטעה וכולו בנוי מבערות בכל הנוגע למטבוליזם האנרגטי של האדם. ד. וחשוב מכל בהחלט הייתי שמח ללמוד מ"ט אצל המהרישי אילו עיתותי בידי והכסף הידי באותו מובן שיש אנשים ששמחים לנכוח באולם השידור של דודו טופז בעת הקלטת התוכנית ולצרוח יחד איתו "אחרי הפיר-סו-מות!". אוקי , זה נקרא ללכת בשביל הבידור. וכדי לחדד את הנקודה שלא תהיה לך איזושהי תהיה או בהיה אחרי מה שכתבתי אני אומר במפורש שלעולם לא הייתי מבזבז כסף או זמן לצורך המהרישי ושותפיו אלא אם מאן-דהו היה בא אלי ומעניק לי ולזוגתי כרטיס טיסה לאותו מקום בו המהרישי שורץ והיה מספק לנו אירוח ברמת 5 כוכבים באותו מקום או אז הייתי שמח ללכת אל המהרישי ולעבור אצלו את אותו קורס מבדח ונלעג כיוון שאני בטוח שהדרך בה המהרישי היה מעביר אותו הייתה יותר משעשעת מהאופן שהיה שהעביר אותו דני גליקר. אם אי פעם בכל ימי חלדי אמרתי או כתבתי משהו שעומד בסתירה לארבעת הנקודות הנ"ל הרי אני חוזר בי חזרה גמורה ומצהיר על עצמי כבעל תשובה גמור. זה הכל.

yaga1

New member
ממ...טוב

נניח לזה. אני מודע לעובדה ששום דבר בדרך שמצאת להציג את הדברים לא עומד בסתירה. זו האומנות שלך...כבר אמרתי לא פעם שאתה ראוי להערצה על אומנותך זו. המילים הכתובות תמיד ישאירו פתח אליו אפשר יהיה לשאוב אותן כשצריך ולפלוט אותן באותן אותיות אך בסדר שונה. אני רק בטוח שלאורך הזמן בחלופת ההודעות שבינינו המתבונן מקבל רושם לגבי אורח ההתנהלות שלך וילמד לא לקחת את דברייך הנאמרים מרום מעלת תסביך הגורו שלך כמובנים מאליהם. במיוחד לא כשאתה משמיץ גורם זה או אחר או דבר זה או אחר.

למעלה