כל העולם כולו הוא תמיהה אחת גדולה
חלק מן החוכמה יאגה,הוא לתמוה רק על הדברים שמהם והלאה יש דרך. יותר ויותר אני רואה שאתה מרבה לתמוה על הדברים שמעבר להם אין כל דרך. אבל נניח לזה,באמת.זה זמן מה שאני שואל את עצמי כמה זמן יחלוף בטרם תחטוף עלי איזה חרוף קטן ותוריד את כפפות הנחמדות הבודהיסטית. וכיוון שאתה מלא תימהון בקשר למעשי ולדרכי ואף יש לך תיאוריות כאלו או אחרות,ארשה נא לי לעזור לך בעניין זה,כי כבר זמן מה כמעט כל משאבי נתונים בעיקר להסתכלות עצמית ולא למציאת פגמים באחרים. והעניין הזה קשה,הוא דורש מודעות רבה כמעט בכל רגע,מצב שהוא כמובן לא תמיד אפשרי. אבל בסדר,להלן ניתוח פסיכולוגי אפשרי של הודעתי לך למעלה. אני מצטט(את עצמי ולא אף אחד אחר!) "בכל מקרה,לו כבר הייתי מכיר ומבין את דרול,פחות או יותר ולו היית מבין את סגנונו בכתב שהוא דו משמעי פעמים רבות ולו הייתי קורא כמו שבני אדם אמורים לקרוא ולו לא היית פעול בחיפזון,היית עשוי לראות דברים אחרים לחלוטין בקטע שהבאת!" כאן בדברים אלו פניתי אליך,אולם יחד עם זאת,שים לב שנפלו כאן שתי טעויות לא מכוונות לחלוטין שכשראיתי אותן לאחר מכן עוררו בי צחוק בריא למדי. ובכן יאגה,אתה כנראה השתקפות אפשרית שלי,אם כי כמובן לא השתקפות מלאה. כתבתי בדברים אלו אליך אולם כנראה גם חשבתי על עצמי כפי שהייתי בעבר. ואיך הייתי בעבר? ובכן,אם זכור לך יאגה,עוד כשהגעתי לפורום ערכתי על מנהל הפורום דאז,דרול מתקפה גדולה אך ורק בגלל שלפי עניות דעתי אז לא עמד בסטנדרטים שלי לגבי מורה רוחני או מורה למדיטציה בכלל.ולא שלסטנדרטים הללו היה על מה להסתמך בתוך תוכי,אלא שאז,כחלק מהשקפת העולם המוטעית שהייתה לי סברתי שהמציאות חייבת וצריכה להיות מותאמת אלי ולא אני אליה. ההליכה שלי היום אחרי דרול לכן אינה אומרת דבר מלבד דבר אחד.אני מצאתי את דרול,בדיוק כפי שהוא ולפי הגדרתו האישית עצמה מפתח כלים מעולה להתפתחות עצמית.בהולכי אחריו ואחרי בארס אני בסך הכל ממלא יפה מאוד את דברין של הבודהא שאמר,עדיף ללכת לבד בדרך מאשר ללכת אחרי טיפשים,אולם אם מצאת מישהו שהתקדם יותר ממך,לך אחריו,במידה,כמובן וירצה הוא עצמו בחברתך! אז מה שיש למהארישי בקצה זקנו לא מעניין אותי בכלל אפילו כהוא זה! אזהי עניין יש לזה בכלל לכאן?המהארישי נמצא בהודו ודרול שאני מוצא את האינטראקציות שלי איתו מועילות ביותר נמצא כאן בטווח של טלפון ואפילו של שעה נסיעה! יותר ויותר אני מאמין שיש דבר כזה,השראה אנרגטית או השפעה אנרגטית אולם עדיין אין בזה בכדי לומר שאדם הופך להיות חסיד שוטה! חסיד שוטה זה עניין אחר לחלוטין.חסיד שוטה זה אדם שאומר אמן על כל דבר מבלי שהוא עצמו הבין אותו או הפנים אותו.אם זה מה שאתה חושב שאני,אז מן הראוי שתשאל את עצמך על פי עקרון הפיצול הפנימי המפורסם,למה? כך ,למשל,יאגה,בכתוביות הרצות בפורום הזה יש לינק להודעה של מהארישי שאתמול בטרם כתבתי את ההודעה על המדיטציה הטרנסצנדנטלית,עיינתי בו להנאתי.המהארישי אומר דבר מאוד חכם,דבר אפילו אמיתי,ואפשר להבין אותו במונחים רבים אולם באופן כללי הוא אומר אל תדבר רעות על אנשים אחרים, במילים אחרות,יאגה,אל תכנה אנשים אחרים פנאטיים,אל תכנה אותם שקרנים וכדומה,או מילים רבות אחרות החביבות עליך למשל בשעה שאתה מגיע לידי אינטראקציות כאלו או אחרות בפורום עם הזולת.כל זה כמובן,אינו מחייב כהוא זה אדם שהגיע לשלמות פנימית ברמה כזאת או אחרת.אדם שמיוצב אנרגטית עשוי לנקוט בפעולות רבות שיראו לאדם שלא מיוצב אנרגטית בכל מיני צורות ואופנים.(אפילו אוספנסקי הגדול חטא בכך בשופטו את גורדייף!) עכשיו,יאגה,אינני מעוניין להיכנס איתך למשחקי חתול ועכבר.גם אני יכול להביא לך אינספור ציטוטים שלך מהעבר שבהם אמרת דברים כאלו או אחרים. האמן לי שאני זוכר והאמן לי שאני טוב בזה אפילו יותר ממך וממש בדוחק רב כרגע אני נמנע מזה בגלל האיוולת שבכך.(למרות צדדים בי השואפים לכך) אבל רק אזכיר לך שבעבר אתה עצמך כינית את דרול מקור של אור.ייתכן ושינית את דעתך או שלפי דעתך הוא מקור של אור בדבר אחד ומקור של חושך בדבר אחר או גם וגם.אולם בעצם,איזו חשיבות יש בכך שיאגה משנה או לא את דעתו כל כמה זמן?האם המציאות האמיתית(שיאגה עדיין לא סגור עליה כלל וכלל)תשתנה כהוא זה למען יאגה?הרי ברור מאליו שלא,כך שאני או אתה,שנינו ביחד וכל אחד לחוד עשויים עדיין להיות מסוחררים סביב החשכות של הבערות,אלא שאני משתדל לבחון רק את עצמי ואילו אתה כל הזמן בוחן את האחרים,אז אמור לי בבקשה יאגה,שוב,לפי עיקרון הפיצול המפורסם,מה אתה רואה? הנה,סיפרתי לך מה אני רואה בעצמי ומדוע אני נוהג כפי שאני נוהג.

ולסיום,איך אתה יכוללדבר על הפשטות כל הזמן,כאשר אפילו להצעת קפה פשוטה אתה אינך מוכן להיענות בשום צורה ואפילו לא לשלול אותה או לאשר. בארס,שכה הרבית להוציא עליו את קיטונות זעמך בזמן האחרון בשל "מורכבותו" קיבל את ההצעה שלי בשיא המהירות.הוא הבין יפה מאוד שהמבחן הוא לא המבחן שלי אותו(מי אני בכלל שאבחן אחרים)אלא המבחן שלו עם עצמו וזה בהחלט היה מבחן הפשטות. בריאות ואושר,יאגה וההצעה לקפה עדיין בעינה עומדת! מוטי.