ממ היי

ממ היי../images/Emo9.gif

יש לי כמה שאלות לגבי ש"ש (ולא מכינות). אשמח לקבל תשובות וסליחה אם אני חוזרת על דברים שכבר דיברו עליהם (קראתי קצת בפורום, אבל לא עשיתי חיפוש מקיף).
מעניין אותי בעיקר הכיוון של נוער בסיכון, ורציתי לשמוע קצת באופן כללי על פנימיות וכפרי נוער. איך החיים והעבודה שם, מה זה בערך. לגבי פנימיות - תהיתי לגבי פנימיות חינוכיות ושיקומיות, אולי טיפוליות ברמה קלה. אני יודעת שזה נורא כללי וקשה לענות, אני מקווה שבכל זאת מישהו יוכל להבין ולענות משהו.
כמה מקומות ספציפים שביררתי עליהם ונראים לי מעניינים הם פנימיית אהבה, בית אפל, בית זינגר, איילים (שונה מהשאר, אני יודעת), קרית יערים, מגדים, קדימה (שפה ספציפית שמתי לב שהכנס האחרון הוא ממש ממש עוד מעט :( ) ושדה בר (גם שונה מהאחרים לפי מה שהבנתי). אם יש אנשים שנמצאים/היו באחד המקומות האלה או יודעים עליהם ממקורות מהימנים, אשמח לקבל קצת פירוט מעבר למה שכתוב באתרים של המקומות ובאתר התק"מ. ופה אני מגיעה לנושא נוסף - התק"מ. אני, כמו רבים אחרים כפי שראיתי משיטוטיי המעטים בפורום, לא קשורה לתק"מ בשום אופן שהוא - לא תנועות ולא מגורים, אני גרה ב"ישוב עירוני". הבנתי שפשוט צריך להציק להם כדי שיתנו לי להירשם למיונים בכל אופן. יש עצות לגבי שיטות ודרכי פעולה?
(בינתיים אני הולכת להתחיל מיונים לש"ש בחברה להגנת הטבע, כבר נרשמתי ליום המיון. הרעיון הוא לנסות להתמיין לכמה שיותר דברים שונים כדי להיחשף כמה שיותר ולראות מה מתאים לי ואיפה ירצו אותי.) תודה מראש על כל התייחסות ומענה, וסליחה שיצא מלא בירבורים.

An at

New member
אני אנסה ....

הי, אני עושה לך "קופי פייסט" מתשובות שעניתי פעם במסרים. מקוה שזה יענה עלחלק משאלותיך. הקטע מתייחס לעלומים, אבל נכון ברובו לעוד פנימיות שיקומיות. (אני כבר לא עובדת בפנימיה, אבל חמש שנים במקום הפכו אותי למעריצה מושבעת :)) פנימיית עלומים היא פנימיה שיקומית- טיפולית ל"ילדים בסיכון". אלה ילדים שהוצאו מהבית ע"י משרד העבודה והרווחה. חלקם בצו בית משפט, אך רובם בהסכמתם של ההורים, שהבינו שהם לא יכולים להמשיך לגדל את הילד. יש סיבות רבות להוצאה מהבית: אלימות, הורים גבוליים - נפשית או מבחינת רמת משכל, אלכהול, סמים ועוד רבים וטובים.... החניכים אינם ילדים שזקוקים לטיפול מיוחד כמו שיש בפנימיות טיפוליות "טהורות" (בעלומים החל מהשנה יש גם קבוצות טיפוליות), אבל אלה כן ילדים עם המון חסכים ריגשיים ומחסור בגבולות ומסגרת, שצריכים הרבה אהבה ודאגה. אני נוהגת לומר שמדובר ב"ילדים טובים מבית רע". אגב, הם לא לומדים בפנימיה, אלא בבתי ספר בכל כפר סבא, על מנת שישתלבו עם בני גילם ולא ילמדו בבית ספר עם תוית - "בית הספר של הפנימיה". הפנימיה היא מגילאי גן ועד יב. הקטנטנים, גן עד כתה ג-ד, נמצאים במשפחתונים. אלה שתי וילות שצמודות לפנימיה (גם שם יש ש"ש מהקומונה). המשפחתונים הם חלק מהפנימיה, אבל בנויים בצורה שתתן עוד יותר מוגנות ותחושה של בית לילדים. שאר הילדים נמצאים בפנימיה, מחולקים לפי שכבות גיל ולפי חטיבות: צעירה (גילאי בית ספר יסודי) ובוגרת. פעילות הש"ש משתנה מקבוצת גיל לקבוצת גיל, אבל בגדול בעלומים הש"ש הם מדריכים לכל דבר. כלומר, יש מדריך שכיר שמוביל את הצוות, אבל כולם עושים הכל. אין מצב, כמו בכפרי נוער מסויימים שש"ש אחראים רק על הפעילות החברתית, ולהבדיל מפנימיות טיפוליות, יש מעט מאד דברים שמעדיפים שש"ש לא יעשו. זו הרבה אחריות כמובן, אבל זו גם שותפות אמיתית בעשיה. המשמעות של זה היא, שאת/ה מעורב/ת למעשה בכל חלק משגרת היום של הילדים החל משעת ההשכמה (יש תורנויות... לא לדאוג) ועד לשעת כיבוי האורות: לימודים, פעילות חברתית, כתף לבכות עליה, בעיות רפואיות... כל אלה הם גם בתחום אחריותו של הש"ש (וגם של המדריך השכיר כמובן. אין כאן "סינג'ור"), כל זה, עם הדרכה צמודה וליווי של הצוות. אני בטח לא אובייקטיבית, אבל לדעתי , בזכות המעורבות המלאה הזאת, זו אחת הדרכים היותר טובות להרגיש שיש משמעות אמיתית לשנת השירות שלך.

תודה על ההסבר :)

באמת הבהרת לי קצת את הרעיון של פנימיה שיקומית-טיפולית, גם אם מדובר רק על מקום ספציפי. אבל גם הכנסת אותי יותר לבעיה, עכשיו יש אפילו עוד מקום שנשמע לי מעניין! P: אשמח לתשובות לשאלות האחרות שלי אם יש פה עוד אנשים שיכולים לענות...

tzlil21

New member
היי לך, אני עושה השנה ש"ש ב"קדימה"

זאת אמנם לא פנימייה, אבל גם עבודה עם נוער בסיכון. אנחנו מגיעים לבית הנוער בסביבות 9 בערך. מארגנים אותו, מסדרים אותו, מכינים פעילויות, בודקים דפים עבודה, מכינים את הארוחת הצהריים לפני בואם של הילדים כו'... הם מגיעים בסביבות 13:30 ישר לארוחת צהריים ואח"כ יש להם שעת למידה בה הם עושים שיעורי בית. אחרי שעת שיעורי הבית יש הפסקה של חצי שעה ואז הם נכנסים לפעילות ערכית שאנחנו מכינות (כל שבוע על נושא אחר שאנחנו מקבלות מהעמותה. השבוע למשל זה אחריות חברתית ותרומה לקהילה), אח"כ ארוחת ערב, חוג העשרה, סיכום יום (איך הם התנהגו במהלך היום) ואז הם הולכים הביתה. אנחנו נשארות אחריהם כמובן לנקות, לסדר, להכין מה שצריך ליום הבא וכו'... היחס לש"שים - העמותה מאוד תומכת בנות ומשתדלת לתמוך בנו ולהעשיר ולתת לנו כמה שיותר כלים לעבודה עם הילדים. העבודה עם הילדים - לא קלה בכלל. אלו ילדים ממשפחות קשות יום, שלא טוב להם בחיים והם "זורקים" עלייך את החרא. ההתחלה הייתה ממש ממש קשה, כי לוקח להם זמן לסמוך ולתת אמון אבל עכשיו כבר מתחיל להיות יותר קל. בכל זאת אני כבר 3 חודשים איתם חיי הקומונה - "קדימה" היא רשת של בתי נוער שפרוסים בכל הארץ ובת"א יש כ-5 בתי נוער, והש"שנים של בתי הנוער של ת"א גרים בבניין אחד ומחולקים ל2 דירות. חיי הקומונה מאוד מאוד כייפים, זו חוויה לגור עם עוד 12 אנשים ובכלל בעיר (אני גרתי בקיבוץ מגיל 0). אני לא ממש יודעת מה עוד לספר, אז אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת. גם לאימייל שלי: [email protected]

תודה :)

את בטח מכירה את מיכל ממבשרת, היא גם בקדימה איפשהו בת"א. אני האמת לא מכירה אותה אבל היא בוגרת של התיכון שלי, והיא ועוד כמה בוגרים באו לספר לנו על ש"ש השבוע אז דיברתי איתה על קדימה.

tzlil21

New member
האמת שאין לנו מיכל ממבשרת...

יש לי בקומונה מישהי בשם מיכל מהר אדר..

זו בטח היא

הר אדרניקים פשוט לומדים במבשרת. יש לי שאלה לגבי הכנסים, אולי את יודעת - לפי אתר התק"מ יש לקדימה רק שני כנסים, והשני ביום חמישי הקרוב. עוד לא נרשמתי בכלל בתק"מ ואם הם יקבלו את ההרשמה שלי (עירונית בכל זאת...), בטח יקח זמן עד שאקבל מיונים אם בכלל. את יודעת אם יש סיכוי שיהיו לקדימה עוד כנסים?

tzlil21

New member
אני יודעת שיש יותר משני כנסים, אני רק לא...

לא זוכרת ספציפית את התאריכים. בכל מקרה, באתר של התק"ם בעמוד של קדימה יש את מספר הפלאפון של רינה (שהיא האחראית על גיוס הש"שנים בעמותה). תתקשרי אליה ואני בטוחה שהיא תוכל להגיד לך בוודאות מתי הכנסים הבאים
בהצלחה!

למעלה