ממ"ד

ממ"ד

היי, לצערי בבית שקניתי היה עלי למגן חדר ואין אפשרות שהממ"ד לא יהיה חדר שינה - או שלי או של הבת שלי בת הארבע. אני אשים חומר אוטם רדון על הקירות, אך אני מרגישה שחדר כזה אטום מבחינה אנרגטית. חברה הציעה לי לחפות את הקירות בחומר אורגאני לפי משנתם של וילהלם רייך ותלמידיו (רפי רוזן למשל) בנוגע לאורגון ולמחוללי אנרגיה המורכבים משילוב של חומר אורגאני ולא אורגאני. האם יש לפנג שואי משהו לתרום לשיפור האנרגיה בחדר שיהיה חדר ילדים? בתודה ענקית לכל עזרה שהיא רעיה

דנה A

New member
ממ"ד כחדר ילדים

הי רעיה, כיום ממ"ד הכרחי בכל בית חדש, למעט הבתים הותיקים מאוד, לכל הבתים התקניים כיום קיים ממ"ד, המשמשים בסופו של דבר גם כחדר שינה. רדון נפלט גם מן האדמה, ובעצם הדרך היעילה שלנו להתמודד עם כך הנו אוורור קבוע, יומיומי של החדר, על כך הקפידי לאוורר את החדר בכל בוקר ובמהלך היום, ישנם כפי ששמעת צבעים המיועדים לחדר הממ"ד, וישנם גם מכשירים המודדים את רמת גז הרדון בחדר, כך שאם את מוטרדת מכך, את יכולה לבדוק גם זאת. המון הצלחה ושבוע נפלא דנה

תודה

כל כך פשוט - אני מתכננת לעשות דלת נוספת מעץ עם פתח איוורור ולא להשתמש בדלת הממ"ד (אני בונה לה נישה - תהיה פתוחה, ומקושטת). את מחזקת אותי בכך (כנגד החוסר בתקציבים). עם זאת יש קרינה מהבטון שאינה גז רדון (מאפר הפחם שנמצא בו) - שאין חומר אוטם המיועד לה. הבית לא חדש - הוא בן 20, אך היה עלי למגן בו חדר. אני מניחה שבימי פיתוח הפנג שואי, לא היו שאלות כאלו. הממ"ד תפקידו להגן מאויבים - היה/יש נושא כזה בפנג שואי? מה עם זרימת האנרגיה בבית, מבחינת הממ"ד? אני גם מניחה שבימי קדם לא היו דירות בקומות גבוהות... נראה לי שמישהו צריך לחקור את נושאי יישום הפנג שואי לימינו ולארצנו - זה יכול להיות מרתק...

דנה A

New member
בשמחה

כיצד ניתן להוסיף דלת לממ"ד..? האם את מתכננת פתח נוסף בחדר? זרימת האנרגיה בבית, תלויה במבנה, יש צורך גם לבדוק את המפה האנרגטית הספציפית של הבית, על מנת לבדוק איזו איכות רוצים להפעיל, האם האנרגייה המאפיינת את העידן הנוכחי (עידן 8) יכולה להיות פעילה, האם נמצאת בסקטור בעל אופי פעיל וחיובי - כך שנושא הבית הספציפי דורש פרטים רבים שלא ניתן לבדקם על גבי הרשת. התאמת הכללים והשלכתם לתנאים ולמציאות הנוכחית שלנו נעשות במהלך כל הזמן, למשל בימי קדם כפי שציינת אכן לא היו דירות בקומות הגבוהות, אך היו הרים למשל, לא היו כבישים, אך היו נחלים יישום הכללים מותאם כמובן לימינו אנו, ומתפתח כל הזמן וזה אכן מרתק
יום מקסים דנה

למעלה