נדמה לי שממ"ד
אני בשלבי הגשה ותכנון בית משהו יודע מהם הכללים לבניית ממ"ד במרתף? מינמום גובה/גודל וכו'?
רגע...נדמה לי ש
2.5 גובה, 5 מ"ר שטח
אני מתכנןרגע...
מאיזה מקום אתה שואל? אתה יזם, מתכנן או בעל הבית? [אני ממש לא יודע מאיפה להתחיל]
הנחיותאני מתכנן
הגשתי את תוכניות האדריכל לןועדה, ושם נאמר לי כי המרתף גבוה מידי. יש לציין כי גובה המרתף 2.2 כמו בתקנון ורק הממ"ד הוא 2.7. הפקידה טענה שזה לא חוקי, ובדיקות שבררתי וגם אצל האדריכל הטענה כי הפקידה הטעתה אותי.
ממ"ד גובה ע"פ תקן 2.4 מרהנחיות
פקידה בועדה מקומית היא לא ממש מקור בנושא מקלט. נראה לי שהפשוט, לך לסניף הג"א באזור הפרוייקט, צריך לקבוע פגישה, וקבל הנחיה מדוייקת ומוסמכת.
וואו... זה שני דברים שונים...אני מתכנן
הגשתי את תוכניות האדריכל לןועדה, ושם נאמר לי כי המרתף גבוה מידי. יש לציין כי גובה המרתף 2.2 כמו בתקנון ורק הממ"ד הוא 2.7. הפקידה טענה שזה לא חוקי, ובדיקות שבררתי וגם אצל האדריכל הטענה כי הפקידה הטעתה אותי.
גולי: רשומות- קובץ התקנות 5606וואו... זה שני דברים שונים...
גובה מינימלי לממ"ד הינו 2.5 (למיטב זיכרוני). מנגד, יתכן שבמקום בו אתה מתכנן יש תב"ע למרתפים שקובעת להם גובה מינימום/מקסימום. ייתכן ושתי הנחיות אלה מתנגשות. ברר מאיפה נובעת ההתנגדות שלה.
בד"כ קומת מרתף מסד שלא למגוריםגולי: רשומות- קובץ התקנות 5606
14 ביוני 1994 תקנות ההתגוננות האזרחית (מפרטים לבנייית מקלטים)(תיקון)-1994 עמ' 924 תוספת רביעיתתקציר) שטח מזערי של מרחב מוגן לכל יחידת דיור ששטחה עולה על 100 מ"ר שטח רצפות עיקרי בדירה 5 מ"ר ליחידה (לממ"ד) מספר מרבי של יחידות דחור לכל מרחב מוגן 1(בממ"ק 4) גובה פנימי של מרחב מוגן 2.5-2.8 במידה ומרחב מוגן הנו בחלל המסד/מרתף רשאי קצין הג"א לאשר גובה אחר(2.4 מ') ישנה חשיבות לנפח החלל המוגן, שלאור הארועים האחרונים קרוב לוודאי שיחויבו היות והנם בגדר חוק תב"ע אינה יכולה לשנותם. ביי גרשון
גרשון, אני יותר מידי עייפה בשבילבד"כ קומת מרתף מסד שלא למגורים
גובהה נמוך מ2.5 מ', שהוא תנאי לחישוב שטח כעיקרי גם עם הנו במסד
ליילוגרשון, אני יותר מידי עייפה בשביל
לרדת לעומקו של הטקסט אותו ציטטת (לפחות זה התירוץ שלי להיום), על-כן אפרט ואבהיר את דברי: רשות מקומית רשאית להחמיר את תקנות הג"א. למשל (מקרה שהיה באמת), כמתכננים אפשר לתכנן ממ"ד תקני במרתף, כך ששטח הריצפה הינו 5 מ"ר וגובהו 2.5 מ', וניפחו עפ"י התקנות וכו. ממ"ד כזה יקבל אישור הג"א. אבל אז, מגיעים וועדה, והבית לא מקבל היתר, משום שהמרתף מוגדר בתב"ע כשטח שירות תת-קרקעי, וגובהו המקסימלי המותר, הינו ~למשל~ 2.4 מ'. במצב כזה, אין ברירה, והממ"ד חייב להיות על קרקעי. כל שאמרתי הוא, בהנחה שהממ"ד שתוכנן אכן תיקני, על ידידנו המלומד לגשת לוועדה / מנהל ההנדסה, ולברר מדוע לא מעבירים לו את הממ"ד/תכנון. ליילו
אולי נלך לייעוץ זוגי?ליילו
משניסיתי לציין הוא שיש הסכמה בינינו-בדרכי 1 על 1 סם
ליילו-אתה בפורום הלא נכוןאולי נלך לייעוץ זוגי?![]()
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.