ממ"ד

ממ"ד

המידות שכתובות בתוכנית כוללות את הקירות העבים? או רק שטח החדר נטו? בתוכניות הממ"ד 334*302 . שייך להכניס לשם 2 ילדים? או שזה צפוף מידי? עכשיו הם ישנים בחדר בגודל 10 מ"ר וזה נראה די מרווח. משום מה הממ"ד נראה פיצפון...

השאלה שלי

אם במידות של התוכנית לא החשיבו גם את הקירות העבים, כי אם כן החדר נטו שנשאר לי קטן בהרבה.

בינא

Member
סליחה על השאלה....איך אתה יודע?

השואלת כתבהשאלה ראשונה: "המידות בתוכניות - הממ"ד 334*302 " שאלה שניה: "אם במידות של התוכנית לא החשיבו גם את הקירות העבים?" איך בדיוק אתה יודע על מה היא מדברת? כיצד הגעת למסקנה שהיא נתנה מידות נטו? היא אפילו לא כתבה מהיכן לקחה את המידות האלה...מתוכנית המבנה או מחישוב השטחים בהגשה... מידות נטו של ממ"ד = המרחב הפנימי ללא הקירות. מידות ברוטו שמחושבות בהגשה כוללות את עובי הקירות. לכן אם המידות שנתנה השואלת הן מידות פנים הממ"ד, צודק מיסטר 500 כשטען כי גודל החדר נטו הוא קצת מעל 10 מ"ר. במידה והמידות כוללות את עובי הקירות, הממ"ד הזה לא יכול להיות ממ"ד תיקני שבו נדרשת מידת נטו מינימאלית של 9 מ"ר לפחות. אשר לשאלה בנושא התאמה ל-2 ילדים... 1) תלוי בגיל הילדים. 2) 10 מ"ר מתחיל להיות צפוף ברגע שהחדר משמש גם למשחקים.

mister500

New member
ענית בעצמך איך הגעתי למסקנה.

בבקשה..זה אתה כתבת.: במידה והמידות כוללות את עובי הקירות, הממ"ד הזה לא יכול להיות ממ"ד תיקני שבו נדרשת מידת נטו מינימאלית של 9 מ"ר לפחות הגיון, מר בינא..הגיון....לא צריך לתקוע כותרות סתם. אין סיכוי שאדריכל יתכנן מידות כאלה כולל עובי קירות.

בינא

Member
עם כל הכבוד...ויש כבוד...לא הייתי סומך...

...על האדריכל/ית שתכננו את הממ"ד הזה. לדעתי, הסקת מסקנות מחוסר ידע... אתה לא באמת יכול לדעת מה תוכנן שם כי לא קיבלת את המידע, אלא הסקת מהנתונים שלדעתך הם הנכונים... ההיגיון שלי אומר שהאדריכל/ית שתכנן את הממ"ד הזה, לא תכנן נכון וכתוצאה מכך, השואלת מודאגת מגודל החדר... לדעתי, יש לחכות לתשובה ברורה של השואלת, כדי שנדע מה נכון... האם המידות שנתנה הם של פנים הממ"ד ואז הוא לא כל-כך קטן, או של חוץ הממ"ד מה שהופך אותו לא רק לכזה שאינו עומד בדרישות הג"א, אלא לקטן מידי ל-2 ילדים...

2 בנות, גילאים: 12,14

מתוכנן בחדר: 2 מיטות שולחן כתיבה ארון. פוף, ועוד כמה קישקושים של בנות.

תראי מה אני מציעה לך

בקשי מהאדריכל לסדר את החדר עם כל הריהוט שאת רוצה. בגדול זה צפוף, אבל בתכנון נכון ובמידות נכונות של חדר, אולי אפשר להוציא משהו נוח לשימש.. זיכרי רק שהחדר הוא עם חלון אחד בלבד של מטר על מטר ושאת חייבת לעשות טיח תרמי לקירות החיצונים, מבחוץ. (אחרת החדר יהיה מעופש מעיבוי) רק עם תכנון מדוייק תדעי.

מה גודל סטנדרטי לחדר ילדים?

לחדר של ילד אחד? ולחדר של 2 ילדים? בבית יהיה חדר משחקים, כך שהחדר אמור לשמש לשינה ולש.ב.

Z ליאור

New member
איילת

חדר נחשב לחדר החל מ- 9 מ"ר , לדעתי חדר ילדים אינו צריך להיות קטן מ11 מ"ר ורוחבו לפחות 3 מטר . חדר של 2 ילדים לפחות 12,13 מ"ר. המ"ר חשוב אבל הפרופרציה לא פחות חשובה ,ז"א חדר ש6 מטר אורךעל 2.7 מטר רוחב נחשב גדול אך הפונקצינאליות שלו נפגעת מפאת הרוחב הצר .

למעלה