ממ"ד לילדים

עלמוש

New member
ממ"ד לילדים

אנו בשלב שיפוצים של דירה חדשה. חשבנו לשכן את בתנו התינוקת (4 חודשים) בממ"ד כי הוא הכי קרוב לחדר השינה שלנו, אבל אמרו לי שזה לא טוב. יש אופציה אחרת, בחדר מרוחק מאיתנו. האם זה באמת בעייתי?דרך אגב, חשבתי לחפות את כל הקירות בחדר בלוחות גבס (למנוע תחושת קור של בטון) והרצפה בכל הבית וגם בחדר הזה תהיה מפרקט עץ אמתי, וכן הדלתות.תודה

עלמוש...

ממ"ד הוא חדר שכל קירותיו מצופים במתכת, כלומר יסוד המתכת שולט בחדר זה.ויוצר חוסר איזון. אני לא כל כך מבינה כששואלים אותי "האם זה באמת בעייתי?" אם היית לידי, הייתי בביתך, או הייתי מכירה אותך באיזושהי דרך הייתי יכולה לענות לך בצורה הכי ברורה שכן, יש לזה השפעות לא נעימות, כמו שיש לכל חוסר איזון בחיינו עלינו. יש אנשים שחושבים שאפשר לישון מול דלת, למרות שפנג שואי אינו ממליץ על כך, ולמרות מה שזה עושה להם כי "אין מקום" בחדר,ועוד הרבה הסברים ואילוצים אחרים ויש כאלה שחושבים שזה מאוד בעייתי. אינני יכולה להחליט עבורך מה בעיתי בשבילך ומה לא. מקווה שאת מבינה. אם את חושבת שזו בעיה, אני יכולה לעזור לך בדרך כללית ולא ממוקדת, מאחר וזה אינטרנט. אם את חושבת שאפשר לחיות עם זה, אז בעיניך זה לא בעיתי. בכל מקרה, ממ"ד אינו חדר שנבנה על פי עקרונות הפנג שואי, אין התיחסות איליו מכיוון שהוא אופייני לארצינו.בתים עם ממ"ד נמצאים הכי הרבה כאן, בארץ שלנו.הבעיה אינו הבטון, הבעיה היא המתכת... בנוסף, תלוי גם היכן ממוקם החדר השני, היכן מוקם הממ"ד, היכן אתם וכן הלאה. רצפת עץ אמיתי, זה מצוין... אחה"צ נעים

זה בערך כמו לשאול, סידי,

כמו לשאול, מה יותר כבד, קילו ברזל או קילו צמר גפן... מה עדיף רצפה עם מרצפות כולה, פלסטיק, חימר, עץ, זכוכית. בכל מקרה זו אותה כמות מחומר אחד. עץ, כשהוא על הרצפה, נחשב לחומר "נושם" טיבעי הרבה יותר מבטון, ומרגיע...כי הצבע שלו שייך ליסוד האדמה שנותן בסיס טוב.

זה בערך סידי

כמו לשאול, מה יותר כבד, קילו ברזל או קילו צמר גפן... מה עדיף רצפה עם מרצפות כולה, פלסטיק, חימר, עץ, זכוכית. בכל מקרה זו אותה כמות מחומר אחד. עץ, כשהוא על הרצפה, נחשב לחומר "נושם" טיבעי הרבה יותר מבטון, ומרגיע...כי הצבע שלו שייך ליסוד האדמה שנותן בסיס טוב. האם הובנתי?

עלמוש

New member
שוב בעניין הממ"ד

תודה רבה על התשובה. לי באופן אישי מאד לא נעים בממ"דים בכלל. לכן הפתרונות שאני חשבתי עליהם זה רצפת העץ וציפוי כל קירות הממ"ד בלוחות גבס, כך שתחושת ה"קור" שאני מרגישה בחדר תעומעם. אני קצת מוטרדת בכלל מלתת לילד לישון בחדר כזה כי זה יחסית חדש (רק ממלחמת המפרץ) ואין לאף אחד מושג אם יש לזה איזה שהן השלכות ארוכות טווח על בריאות הילדים.לכן חשבתי שאולי עדיף שזה יהיה חדר משחקים/עבודה (לפחות עד לילד הבא שיצטרף למשפחה). הממ"ד דרך אגב הוא דרום- מזרח. החדר השני שיכול להוות אופציה לחדר לתינוקת נמצא בצפון מזרח. כפי שציינתי הוא מרוחק יחסית מהחדר שלנו (צריך לעבור על פני מסדרון ממנו יש כניסה לאמבטיה ולחדר ילדים נוסף ואז מגיעים לחלל שמהווה פינת משפחה וממנו יש כניסה/יציאה למרפסת קטנה ולחדר המדובר. אני מקווה שהסברתי את עצמי ואת האופציות קצת יותר טוב. מה דעתך?

למעלה