ממ"דים

• פותח הנושא msvnk
  • פורסם בתאריך

avi5199

New member
שום ממד לא עומד בפגיעה ישירה

וגם מקלט תת קרקעי לא בטוח שעומד. היום זה קטיושות ומחר זה יהיה טילים של טונה. כל התפיסה שאזרחים צריכים לסבול טילים ולהתחבא כמו שפנים בחדרי מגן כאשר הצבא לא עושה כלום היא הטעות. אני לא צריך ממד כי אני לא מוכן להיות בשר תותחים ולא ברווז במטווח, ולגור במקום שבו נופלים טילים ושצריך להכנס לממד. אם יהיו טילים על הישוב בו אני גר אני אורז תפקלעך ומסתלק משם בלי לחשוב פעמיים. במלחמת המפרץ שלחתי את המשפחה שלי לאנגליה, אם חלילה זה יקרה שוב אני מצטרף אליהם. אילו היתי גר בשדרות או באשקלון היתי כבר לפני זמן רב מוכר את הבית, או נוטש אותו, ומסתלק משם. ואם תשאל אותי מה הצבא היה צריך לעשות, לדעתי היו צריכים לכבוש את כל עזה אחרי הקאסם הראשון .

avi5199

New member
הטענות הן לא על עצם החובה לבנות ממ"ד

אלא על המרובעות וחוסר הגמישות של המפקחים של הג"א שממציאים ומפרשים חוקים וכללים שאין בהם הגיון ופרופורציות..

עדילי11

New member
חיוב בבניית ממ"ד היא למעשה הטלת מס נוסף

במושבים ברמת הגולן הממשלה כבר לא בונה מקלטים, אלא מחייבת בבניית ממ"ד - אני חושבת שממ"ד הוא פתרון הרבה יותר ריאלי ונוח ממקלט (אף שהוא מגן פחות), אבל הייתי מצפה שהחסכון באי בניית מקלטים חדשים יגולגל בחזרה לאזרח שבונה את ביתו. במצב הנוכחי אנחנו מפסידים פעמיים - לא מקבלים מקלטים, ומחוייבים בבניית ממ"דים יקרים. פלא שאנשים מייללים? אני מסכימה לחלוטין עם טענותיו של בינא בנושא.

למעלה