ממתק לשבת

ממתק לשבת

מוגש לכם מבית חב"ד מבנגקוק תאילנד
ב"ה

ממתק לחג הפורים תשע"ד

רועה צאן יצא פעם לטייל בשדות עם הכבשה החביבה עליו, לפתע רואה הכבשה עדר זאבים מתקרב נדחקה הכבשה לרגליו של הרועה שישמור עליה והרועה מרגיע אותה ואומר לה אין לך מה לדאוג אני אשמור עלייך, עומדת הכבשה לידו ולאט לאט נרגעת, מסביב עומדים הזאבים ולפתע הכבשה שמה לב שאחד הזאבים מחייך אליה, היא מסתכלת מסביב ורואה עוד זאב מחייך ומזמין אותה להתקרב אליו, פונה הכבשה לרועה ואומרת לו, אני חושבת שאתה יכול ללכת הזאבים האלו ידידותיים והם דווקא רוצים להתחבר איתי, הרועה מנסה להסביר לכבשה שעליה להזהר מהם אך היא בשלה ממש מבקשת שלא יפריע ליחסים הטובים הנרקמים ביניהם, הרועה משתכנע וזז הצידה ובאותו הרגע הזאבים מתנפלים על הכבשה וטורפים אותה.
כשאנחנו קוראים את סיפור המגילה מתעוררת שאלה מדוע נגזרה כזו גזירה קשה על עם ישראל שבאותו דור, נכון שבסופו של דבר בוטלה הגזירה אבל דברים לא קורים סתם ומדוע מלכתחילה נגזר עליהם?
רבי שמעון בר יוחאי מתרץ ואומר "מפני שנהנו מסעודתו של אותו רשע" זאת אומרת בגלל שעם ישראל נהנו במשתה של אחשוורוש עליו מסופר בתחילת המגילה.
מה בעצם היה החטא הגדול להשתתף במשתה? הרי הייתה שם אפשרות לאוכל כשר כנאמר "כרצון איש ואיש" "והשתייה כדת אין אונס" מסביר הרבי מליבאוויטש שהבעיה לא הייתה בעצם ההשתתפות במשתה, יותר מזה עם ישראל היו חייבים להשתתף כי אם המלך מזמין אי אפשר שלא לבוא, הבעיה הייתה שהם "נהנו" מהעובדה שהוזמנו לסעודה והרגישו שהנה עכשיו הם בטוחים, הם הפכו להיות אזרחים שווי זכויות במלכות אחשוורוש ושכחו שמצד אחד אכן צריכים לתפוס קשרים עם בית המלוכה ולהיות בקשר טוב אך מי ששומר עלינו באמת זה הקב"ה ולא אחשוורוש, וברגע ששכחו את הנקודה הזו הפקירו את עצמם לגורל ה"זאבים" ומיד נגזרה הגזירה הנוראה.
אסתר שהבינה מה גרם לגזירה העבירה שיעור לעם ישראל איך צריכה להיות ההתנהגות כדי לבטל את הגזירה, היא החליטה ללכת להפעיל קשרים אצל המלך, כל מי שמכיר את אחשוורוש יודע שבעיניו יופי זה הדבר הכי חשוב ולכן אסתר הייתה צריכה כהכנה לפגישה עם אחשוורוש ללכת למכון יופי לשלושה ימים כדי להיות מוכנה ובמקום זאת היא מצווה על עם ישראל לצום שלושה ימים ואומרת להם "גם אני ונערותי אצום" וכולנו מבינים איך בנאדם נראה אחרי שלושה ימי צום... אך לאסתר היה חשוב להעביר מסר, מצד אחד אני עושה את מה שצריך על פי טבע ולכן אלך אל המלך למרות שלא נקראתי לבוא אליו ומצד שני אני יודעת שמה שיציל אותנו זה התפילות שלנו ולכן גם אני אצום ואתפלל ובזה אבוא אל המלך.
הסיפור של פורים מלמד אותנו לעשות את האיזון הנכון בחיים, עלינו לזכור שלפני הכל צריכים לבקש ולהתפלל להקב"ה שייתן לנו פרנסה בהרחבה וייתן לנו בריאות, זוגיות טובה וכו' ואחרי שהתפללנו לה' נעשה כלים לברכה, אם אני רוצה פרנסה עלי ללכת לעבוד, אם התפללתי על בריאות עלי לשמור על בריאותי וכדי שתהיה לי זוגיות טובה עלי לעשות את כל התלוי בי בעניין הזוגיות.
יהי רצון שנקבל מחג הפורים הזה את הכוחות להגדיל את הכלים ומשמים ייתנו לכולנו שפע רב של גשמיות ורוחניות וכשם שזכו עם ישראל בימים ההם לגאולה הגדולה בפורים נזכה גם אנחנו בזמן הזה לגאולה אמיתית ושלימה מיד ממש.
שבת שלום, פורים שמח והמשך השמחה לכל השנה.

yamkachol

New member
מממ... טעים.

נהנתי מאוד..
חגי

תודה חגי , אני רק מביאה

הכותב הוא הרב של בית חב"ד בבנגקוק תאילנד
הוא כותב יפה לכן התחלתי להביא

אני רק הבאתי , חג פורים שמח לכולם

שיתקיים בנו ונהפוכו והאבל והכאב יהפכו לשמחה ולאושר

ברוך השם הכל טוב

וגם שלא טוב מקבלת הכל באהבה , ומתפללת ומבקשת את התרופה מבורא העולם