לדעתי אתה פיספסת את התמונה המלאה ולכן הסקת מסקנות לא נכונות
המסקנה הלא נכונה שלך היא להמתיק את הקפה בגלוקוז, ואגיע לזה בסוף , אבל קודם אני רוצה להגיד משהו על ההרצאה עצמה.
ההרצאה עוסקת בילדים ותינוקות אמריקאים שמשמינים בגלל אוכל אמריקאי.
כל הדוגמאות והססטיסקות שהמרצה מדבר עליהם הם על ילדים אמריקאים על משקאות אמריקאים ועל ג'נק פוד אמריקאי. הקטע היחידי שהוא מזכיר מבוגרים היא הטענה שילדים שמשמינים בילדותם ישארו שמנים גם בבגרותם.
כל מה שהוא אומר זה נכון מאד, אבל רלונטי רק לבעית ההשמנה של ילדים בארצות הברית בעשורים האחרונים.
לדברי המרצה הכל התחיל בגלל ניקסון ...
כשניקסון נבחר לנשיא 1968 אני היתי בגיל 14 , וגם חייתי בישראל. ולכן זה ממש לא רלונטי לגבי ולגבי כל שכבת הגיל שלי לפני וכמה עשורים אחרי (עד שהג'אנק פוד הגיע לישראל).
הכרתי עשרות ילדים שמנים ומבוגרים שמנים בישראל לפני שניקסון נבחר לנשיאות ולפני שהתחילו להוסיף פרוקטוז לקוקה קולה , באותם זמנים בארץ בכלל לא ידעו מהזה קוקה קולה.
רוב המבוגרים שחיים בישראל גם ילידי הארץ וגם עולים מרומניה, פולניה , מרוקו, רוסיה, תימן וכ"ד לא נחשפו בילדותם למזון אמריקאי.
בנוסף הוא מתעלם לחלוטין שהין בעיות השמנה אצל אנשים גם לפני כמה דורות, לפני עשרות ומאות שנים.
ולכן הוא בכלל לא מדבר על הבעיה שלי, ושל רוב הישראלים בגילי, וכל ההרצה הזאת והמסקנות שאתה מפיק ממנה ממש לא רלונטיות לגבינו.
בקשר להמתקה בגלוקוז,
אם נשים רגע בצד את הנושא של טריגליצרידים ונדבר על נושא הפורום שהוא בעית השמנה אין ספק וגם המרצה אומר את זה שמבחינת השמנה הגוף הוא מחשב של קלוריות - הגוף מכניס קלוריות ומוציא קלוריות- את הקלוריות העודפות הוא אוגר בצורת שומן- המרצה לא טוען שזה לא נכון .
מבחינת ההשמנה ההבדל הוא שאם אתה אוכל פרוקטוז יותר קלוריות מהפרקטוז הופכות קודם לשומן ורק אחר כך לאנרגיה, בגלוקוז קודם לאנרגיה ואחר כך לשומן- בגדול זה כל ההבדל. ( אם לא הבנת את זה ככה תשמע שוב את ההרצאה בקטע של הביוכימיה)
הבדל נוסף הוא מנגנון השובע והרעב- לפי ההרצאה הפרוקטוז לא גורם להרגשת שובע כמו הגלוקוז בגלל הנושא של השיפעול ההורמונלי השונה, ואני מסכים איתו לחלוטין.
אבל מי ששותה קפה אחד בבוקר עם שתי סוכר לא מצפה שהקפה ישביע אותו הוא שם סוכר בקפה כדי שהקפה לא יהיה מר מידי או שיהיה מתוק אני לא אשתה שתי כוסות קפה אם הוא יומתק בפרוקטוז ורק חצי כוס אם הוא יומתק בגלוקוז... אבל מצד שני אם ארצה להמתיק את הקפה בגלוקוז אצטרך לשים שלש ארבע כפיות- כי גלוקוז הרבה פחות מתוק, ואילו אם אמתיק את הקפה בסוכרוז אצטרך רק שתי כפיות - פחות קלוריות יכנסו לי לגוף.