ממתיק איזומלט

בלה26

New member
ממתיק איזומלט

שלום ,
אני בהריון שבוע 29 עם סכרת רציתי לשאול אם מותר לי לאכול שוקולד שיש בו ממתיק שנקרא איזומלט ויש ממתיק שנקרא סוכרלוז
תודה

עונה בתור מהנדסת מזון ולא עם נסיון רפואי

קודם כל - צריכת איזומלט בכמויות גדולות יכולה לגרום לשלשולים. זה מצב שמומלץ להמנע בו בהריון.
(איזומלט הוא תחליף סוכר ממשפחת הרב כהלים)
לגבי סוכרלוז - אין מחקרים מספיקים בנושא צריכה בהריון.
אני עוסקת בתחום המסטיקים והסוכריות ללא סוכר כבר 5 שנים (איזומלט, סוכרלוז ואספרטיים הם המרכיבים העיקריים בהם). הבוס שלי נמצא בתחום כבר כמעט 20 שנה.
כששאלתי אותו על הנושא הוא ענה - לבת שלי המלצתי להימנע בתקופת ההריון.
חשוב לציין שהמוצרים הללו דווקא מומלצים לאנשים סכרתיים, אבל אין מידע מספיק לגבי צריכה בהריון.

תודה על התשובה הזו

אגב- בלי קשר להריון- סוכרלוז בשימוש ארוך טווח- יש על זה מחקרים?
(אני אוהבת מתוק אבל לא מסוגלת להתרגל חזרה למתיקות של הסוכר
)

תלוי את מי את שואלת

בפגישות עם יצרן הסוכרלוז המוביל - טייט & לייל, הם טוענים שיש המון מחקרים והשימוש בטוח. (הם מספרים שלקח להם המון שנים לקבל אישור FDA לסוכרלוז ובזמן הזה נעשו מחקרים רבים. לא קראתי את כולם)

מאידך, האם את יודעת כיצד התגלה הסוכרלוז? במהלך מחקר לחומרי הדברה, סטודנט מסוים ביצע התמרות כלור על סוכר. כשפנה לפרוסור האחראי על המעבדה, הוא ביקש ממנו לבדוק את החומר (TEST IT). מכיוון שהיה זה סטודנט ששפת האם שלו אינה אנגלית, הוא הבין שעליו לטעום את החומר (TASTE IT), וכך התגלתה המתיקות החזקה של סוכרלוז.

בשימוש סביר, לא אמורה להיות בעיה עם שום דבר. החומר נחשב בקרב קהילת מהנדסי המזון כבטוח יותר מקודמיו (סכרין, אספרטיים ואצסולפם). בגלל מתיקותו הגבוהה, נדרשת גם כמות קטנה יותר ממנו.

באופן אישי, אני יכולה לספר לך שאחרי 5 שנים של טעימת מסטיקים וסוכריות עם ממתיקים מלאכותיים, התרגלתי לשתות את הקפה /תה שלי בלי סוכר בכלל. יש לי מספיק מהם בעבודה, אז בחיים הפרטיים אני מנסה לאזן...

בגלל שאני מכירה

את ההיסטוריה הזו אני נזהרת
ובכל זרת- שקית היא 8 גרם ואני שותה 2 שקיות לפחות פעמיים ביום....
ברגע שאני עוברת לסוכר כאבי הראש חוזרים
ומצד שלישי- הקםה שלי הוא ה"מתוק" במשך היום
ובהריו הבא תהיה לי בעיה.... (אבל ביננו- שזו תהיה הבעיה שלי
)

לא כל ה-8 גרם זה סוכרלוז

אם תנסי לשים 8 גרם סוכרלוז בקפה שלך, את כנראה תקיאי מרוב מתיקות.
בד"כ מפזרים את הסוכרלוז על דקסטרוז, סוכר, או רב כהל כלשהו.
רוב משקל השקית זה הנשא, ורק מעט מאוד זה הסוכרלוז עצמו....

בלה26

New member
תודה על התשובה

רק לחידוד שורה של שוקולד חלב שמכיל איזומלט מומלץ או לא לאחר סיום הארוחה
אני חייבת משהו לנשמה כבר קשה לי מאוד עם זה אני מוצאת את עצמי בוהה במקררי גלידה כמו זומביט

למעלה