ממתיקים מלאכותיים?

ממתיקים מלאכותיים?

האם אתם משתמשים בהם? שמעתי שזה גורם ומעורר טרשת.האם זה נכון?

bali

New member
מנהל
לא נראה לי שיש איזשהו קשר לממתיקים

חליתי בגיל 16 ולא צרכתי ממתיקים מלאכותיים בגילאים האלה. בשנים האחרונות אני כן משתמשת בממתיקים כאלה ואין שום הבדל בבריאותי לפני ואחרי. מאיפה שמעת את המועה הזו?

אני שומעת בכל מקום..

כמה שזה לא בריא.. ללא קשר לטרשת.. לאמא שלי המליצה רופאה סינית על ממתיק שעשוי מסוכר ולא מכיל את החומרים שמזיקים.. אני יכולה לבדוק לך את השם של המוצר אם תרצי, זה יקר יותר משאר המוצרים התחליפיים.. אבל כל מוצר דיאט מכיל גם הוא את החומרים האלה, כך שמי שמחליט להימנע, רצוי שיימנע גם מאלה.. רק בריאות

ayelety1

New member
אם היו יודעים מה גורם לטרשת..

מצבינו היה מעולה,שכן זה הבסיס למציאת תרופה.בינתיים...בעיקר בוחנים כל מיני אופציות.. לגבי הממתיק על בסיס סוכר שרומי הזכירה-אני מכירה משהו שנקרא: "סוכרה דיאט"-עשוי מקנה הסוכר,ואינו מכיל קלוריות. (אני אומנם שותה ללא ממתיקים כלשהם,אבל קבלתי המלצה על המוצר ממרפאה אלטרנטיבית,ואמא שלי עברה להשתמש בו כתחליף ל4-5 סוכרזית!!!!
והיא מאוד מרוצה).

pomela23

New member
שמעתי פעם על מחקר כזה איפה שהוא

באנטרנט, שמחפש קשר לצריכת אספרטיים אותו אפשר למצוא גם במזונות קפואים שונים, בשתייה דיאטתית כמו דיאט קולה וכמובן במוצרים "לייט" זה נראה לי מאד מוזר ומאז לא ממש שמעתי עדכונים בנושא (זה היה לפני בערך שנתיים) לקרוא בזמנו את המחקר גרם לי להמנע מאספרטיים, מה שלא יועיל לא יוכל להזיק.

צלליתה

New member
ממתיקים מלאכותיים לא בריאים

גם סוכר לא מאוד בריא. בארהב היתה היסטריה לפני כמה שנים סביב הממתיקים. הסתובב באימייל "מחקר" שספר איך הממתיקים המלאכותיים יוצרים סימפטומים דמויי טרשת ורבים מהמאובחנים כחולי טרשת נפוצה הם בעצם אנשים בריאים ששתו קצת יותר מדי דיאט קולה. נו שוין. הלואי והחיים היו כל כך פשוטים. אני אגב לא נוגעת בממתיקים מלאכותיים מכל סוג שהוא ובכל זאת יש לי סימפטומים דמויי טרשת נפוצה. אההה....רגע....זה לא דמוי, זה באמת זה.

הומור שחור../images/Emo13.gif

לא יודעת אם התכוונת...אבל הצחקת אותי... הבעיה היא שהיה חשד לאחרונה שאולי יש לי טרשת, והפסקתי לגמרי עם הממתיקים. הבעיה היא שסוכר משמין,וצריך לאכול משהו. אז אני לא יודעת אם להשתמש בממתיקים או לא.

צלליתה

New member
ממתיקים מלאכותיים פשוט לא בריאים

ועדיין לא הוכח שהם גורמים לטרשת נפוצה. ממליצה לך לנסות להמנע מהם, בלי שום קשר לטרשת. תנסי גם להמנע מסוכר.(ועל הטראנס, השומן הרע הזה, ספרו לך?) אז כן,צריך לאכול משהו. תנסי לאכול פירות יבשים בתור "מתוק". בכלל, בהלת טרשת, או כל מחלה איומה אחרת, היא הזדמנות מצוינת לשפור ולשדרוג אורח החיים. רק בריאות

מאומאו

New member
גדול ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

לי יש בעייה גם עם הסימפטומים של הסוכר, בעיקר אלו שמתבטאים בהתרחבויות באיזור הישבן-ירכיים. לא קיבלתי שום מייל בנושא, ואני תוהה אם מצאו קשר גם בין זה לבין הטרשת. גם פה הנפגעות הן בעיקר נשים, לא?

ayelety1

New member
אין רע בלי טוב!

כמי שסובלת מהסמפטומים של הסוכר...(אותן "התרחבויות" שהוזכרו ע"י מאו מאו..)אני יכולה להעיד שהם מפחיתים את תופעות הלוואי של ההזרקות
אני דווקא קיבלתי פעם מייל בנושא על מחקר שמצא כי שימוש גבוה בסוכר גורם לאלרגייה חמורה הגורמת להרחקת העור מהעצמות!

למעלה