ממש קשי הבנה

begone

New member
אתגר למשתתף הדתי

אתה כתבת שלמדת 5 יחידות ביולוגיה. בוא נראה אם למדת גם 5 יחידות אנגלית - מפני שיש לי בשבילך אתר אקדמי מוסמך מאנגליה, הדן בצורה מקיפה במוצא היקום, תיאוריות על חומר וחלקיקים. התשובות שמעניק המוסד האקדמי הזה הן הרבה יותר יסודיות ומבוססות מאשר תיאוריה על נחש שמדבר, גן-עדן עם חרב מתהפכת או תיבת נוח עם זוגות-זוגות של חיות. קדימה - להפעיל את התאים האפורים ולא להתעצל

כן דווקא למדתי

והוצאתי באנגלית 5 יחידות עם ציון סופי 94 (דפקו אותי במגן, הציון בגרות שלי היה 98). אגב כל פרשת הבריאה היא סמלים ורמזים מתורת הקבלה והנסתר. הסיפור הזה לא בהכרח קרה כפשוטו וזה כל רב רציני יגיד לך.

האתר מוכיח את טענתי

אין למדע תשובות. שים לב שההסברים תמיד מתחילים (והמחבר אומר את זסה כמה פעמים), מכמה שניות א ח ר י המפץ הגדול. אני לא חולק על תאוריית המפץ שדווקא מסתדר יופי עם פסוקי התורה (ראה הספר של פרופ´ נתן אביעזר ´בראשית ברא´, לא להתעצל להפעיל כמה תאים אפורים), אבל עוד לא קיבלתי הסבר אחד לגבי מי או מה התחיל את המפץ לפני שהיה כלום. זה שבאתר כ"כ רציני ומקיף לא מציעים ולו הסבר אחד לבריאה עצמה (לא להתפתחות ´כמה שניות´ אחרי רגע הבריאה) רק מוכיח את כל מה שאמרתי.

PolarBear

New member
נתן אביעזר?

המניפולטור הפונדמנטליסט הזה? חוקר המגנטיות והמוליכות החשמלית, ששם עצמו כמבין בכל סדרי בראשית? כדאי לקרוא קצת דברי ביקורת על הספר שלו, במאמר בראשית ברא? מאת דוד פאלק (ניתן לדלג ישירות לפיסקה 5). פיסיקה הוא תחום מאוד רחב. בגלל זה כל אקדמאי בתחום הזה מתמחה בד"כ רק בנושא אחד. אם מישהו מעיז לטעון שהוא מכיר לעומק את כל תורת הפיסיקה כולה, לדעתי הוא סתם נוכל. כמו שאדם שלמד רפואה ומתעסק בגינקולוגיה, למשל, לא יעיז להתעסק בניתוחי מוח. כך גם עם פרופ´ אביעזר. אין קשר בין תורת החשמל והמגנטיות, לבין אסטרופיסיקה. פרופ´ אביעזר מתיימר להבין לא רק בכל תחומי הפיסיקה (ובמיוחד באסטרונומיה ואסטרופיסיקה) אלא גם בביולוגיה (כמו כל פונדמנטליסט, גם הוא שולל את תורת האבולוציה), ברפואה (קרא על הניסיון המגוכך שלו להסביר את גילם המופלג של האבות בתנ"ך), בכימיה, גיאולוגיה, פרה-היסטוריה ומה לא! אכן איש אשכולות! אני מציע לו שימשיך לעסוק במוליכות חשמלית, ושיפסיק לבלבל לנו את המוח בדברים שאינם בתחום התמחותו. מה שמעצבן אותי זה שפרופ´ אביעזר משתף פעולה עם גורמים דתיים בארץ ובעולם, ובמיוחד כאלה שמטרתם החזרה בתשובה. גורמים אלה, שפעם שוללים את המדע ופעם מסכימים לה, בהתאם לנסיבות, מציגים את המסקנות העקומות והמאולצות של אביעזר, כדי לשכנע חילונים מבולבלים לחזור בתשובה. זאת עוד דרך שלהם לפנות לחילונים, שמעדיפים להאמין למדע, בניסיון לקרבם לדת. אביעזר, בתור אדם דתי, בודאי שאינו מתנגד לכך וכנראה שהוא רואה בכך מצווה. מקומם אותי לראות כיצד הוא מנצל את התואר שלו כדי לעזור לאותם אירגונים במשימתם המתועבת. ב-14 באפריל השנה, התקיים באוניברסיטת בר-אילן ויכוח בין פרופ´ אביעזר לבין האסטרופיסיקאי פרופ´ צבי מזא"ה מאוני´ ת"א. פרופ´ מזא"ה, שבודאי מבין במפץ הגדול ובנושאים דומים לכך, מכיוון שזה תחום התמחותו, מבקר בחריפות את דבריו של אביעזר, וטוען שהם גובלים בפונדמנטליזם. חשוב מאוד לציין שפרופ´ מזא"ה הוא אדם דתי, שומר תורה ומצוות! היה לי אפילו הכבוד להשתתף בכמה שיעורים שלו בפיסיקה באוניברסיטה. הרי לכם אדם הגון וישר דרך, שלא מנסה לעבוד על אחרים בעזרת הטעיות ואחיזת עיניים, ומבין שאין שום קשר בין מדע לדת, וכל ניסיון מלאכותי ליצור קשר כזה גורם לסילוף הן של המדע והן של התורה. אני מקווה שפרופ´ אביעזר, ועוד הרבה פונדמנטליסטים אחרים, יפסיקו לאלץ את הדת על כל דבר, יפסיקו להתאים את המציאות לפי הדת, ויפסיקו לבלבל את דעתם של רבים שמחפשים הצדקות לאמונתם בדת.

begone

New member
אין למדע תשובות?

"אין למדע תשובות" המדע המציא את הטלפון. את המחשב. את המכונית. את הרכבת. את הקיטור. את החשמל. את המטוס. את האופניים. את האינטרנט. את מעבורת החלל. את האטום. את הפניצילין. את הרנטגן. את השיבוט הגנטי. את התפלת המים. את החקלאות. את האדריכלות. את החיסונים. אין למדע תשובות? אתה חושב שהמצאת ´אלוהים´ היא תשובה? הרי כל דת פרימיטיבית בתולדות האנושות המציאה ´אלוהים´ אחר שנראה אחרת, עם שם אחר, וכולם בראו את העולם לדעת השבטים הפרימיטיביים הללו. "שים לב שההסברים תמיד מתחילים (והמחבר אומר את זסה כמה פעמים), מכמה שניות א ח ר י המפץ הגדול" קשה מאוד להשיג מידע על הרגעים שלפני המפץ הגדול. ואני בספק רב אם הסופר המקראי ידע מה קרה שם, כיוון שהוא לא שלח כתבים וסופרים לאותו רגע מעניין. הדת היהודית גם לא ידעה שום דבר בנוגע למאדים, לירח ולשמש. ושים לב שגם לדת אין הסבר מי בדיוק ברא את אלוהים. לא ייתכן שאלוהים היה תמיד, מכיוון שמישהו היה צריך ליצור גם את אלוהים. לכן הדת איננה עונה על השאלה הזאת, שכנראה תישאר בגדר תעלומה פיזיקלית עד שהמדע יביא תשובות.

voguemaster

New member
יאמי יאמי

בוא ואני אתן לך תיאוריה: שום דבר לא נברא, הכל היה קיים מאז ומעולם. כל החומר, בהרכבים כאלו ואחרים שלא ניכנס אליהם כרגע. בדיוק כמו שאתה מסוגל לטעון שאלוהים היה תמיד, גם אני יכול לטעון שהחומר היה תמיד, או יותר נכון שהאנרגיה בכל היקום הייתה תמיד. שום דבר לא נוצר יש מאין. אף אחד לא "יצר" חלקיקים מכלום, הם תמיד היו שם. כדרך אגב, אני רק רוצה לציין שזה בהחלט אפשרי. אולי המוח שלך לא מסוגל לקבל את העובדה שגם לחומר יש את המאפיינים של תמיד היה ותמיד יהיה. זה מוזר קצת בעיניי. חלק מהתיאורית המפץ הגדול מטעה אותך לחשוב שהייתה יצירה לפני הפיצוץ. זה לאו דווקא נכון. בהחלט יכול להיות שזה לא כך. תיאוריה מעניינת שחשבתי עליה גורסת שהיקום יתכווץ בסופו של דבר בחזרה. את הלוגיקה של למה זה נכון אני יכול לציין בפניך אם תרצה. אין שום לוגיקה שסותרת אותה כרגע עד כמה שידוע לי. אם נצא רגע מנקודת הנחה שאני צודק, היקום יכול להתכווץ ולהתפוצץ כמה שבא לו עד סוף הזמן (או חוסר הסוף..)

Gunz N Mozes

New member
זה לא נכון

היקום לא מתכווץ, הוא ממשיך להתרחב. יש משהו שנקרא "חומר אפל" שמדענים חושבים שהוא מרחיב את היקום.

voguemaster

New member
לא הבנת כלום

לא טענתי שהיקום לא מתרחב. רק טענתי שלדעתי הוא לא יתרחב לנצח. המדענים סוברים שכן, אבל רוב המדענים די סגורים בדעותיהם ולא מסוגלים לחשוב על מסגרות זמן גדולות מאוד. בכל מקרה אין עדיין שום הפרכה לתיאוריה שהצעתי.. אבל לא חשוב כרגע..

shkool

New member
ובכן...

אם אלוהים הוא מעל הזמן(כלומר תמיד היה קיים) אז באותה המידה ניתן לאמר כי כל החומר/אנרגיה שבעולם תמיד היה קיים.

ד---י-י-י אתם כאלה מפגרים

זה נוגד את חוקי הטבע, לוגיקה, מציאות להגיד שמשהו תמיד היה קיים. תשאל כל מדען שתרצה, זה בולשיט. בדיוק כמו לומר שהמחשב שלך תמיד היה. רק אם אתה מאמין באלוהים, כלומר בעל טבעי, אתה יכול לומר דבר כזה.

ofir_y

New member
חחח גדול!

"זה נוגד את חוקי הטבע, לוגיקה, מציאות להגיד שמשהו תמיד היה קיים."- יפה מאוד! בגלל זה אנשים הגיוניים עם רק קמצוץ אינטליגנציה לא יאמינו באלוהים. "רק אם אתה מאמין באלוהים, כלומר בעל טבעי, אתה יכול לומר דבר כזה" - אל תקבע מה אפשר ואי אפשר להגיד. אם אתה טוען שיש משהו שהיה קיים תמיד, אז בתור טענת נגד ניתן להגיד שהיקום היה תמיד קיים והחומרים. וזה רק כדי להראות ש"תמיד היה קיים" = התחמקות, כרגיל. במדע, אף אחד לא מתבייש להגיד "אני לא יודע". כי עוד מעט, נדע. בדת, אתה יכול רק ליזרוק 1000 השערות וניחושים, אבל אף אחת לא ניתן לאשר או להפריך - בניגוד למדע.

חבל שאין פה מבחני סף בIQ

אם אתה מאמין שאין מעבר למציאות ולטבע כלום איך אתה לכול לביא תאוריה שנוגדת אותם?! אני מאמין שיש כח מעל לטבע ולכן זה לא מפריע לי. עדיין לא הבנת?!

ofir_y

New member
באמת חבל..

לא הבאתי *שום* תיאוריה. פשוט אי אפשר לדעת בוודאות מה קרה לפני שנוצר הטבע והחוקים שלו, היקום בעצם כולו. א-י א-פ-ש-ר (כיום, בכל אופן). ואני מעדיף *לדעת* או לחיות בחוסר ידיעה, מאשר *להאמין*. גם אם יש כוח כזה מעל הטבע שיצר אותנו, אני בחיים לא אאמין שאיכפת לו אם אני נוסע לים בשבת, חוגג את הפסחא, או הולך לכנסייה כל יום ראשון. זה נקרא דאיזם, ואני משהו בין אתאיסט לדאיסט.

shkool

New member
אתה אגנוסט

זאת ההגדרה לאדם שהוא בין אתאיסט לדאיסט(כלומר, נמצא בחוסר ידיעה לגבי קיומו של אלוהים) לגבי הטבע שנוצר יש מאין: לאו דווקא הטבע נוצר יש מאין, יכול להיות שכל החומר/אנרגייה היו תמיד קיימים, כלומר, הם נצחיים - בלי התחלה ובלי סוף.

ofir_y

New member
אני משתדל להימנע מההגדרה הזאת

כי בד"כ אגנוסט זה אחד שלא כל כך איכפת לו אם יש או אין אלוהים, והוא נמצא בחוסר ידיעה מוחלט. אני בטוח בכך שאם יש אלוהים הוא לא פרטי, ואין השגחה, והאופציה השניה שאין אלוהים. אני יותר קרוב לאתאיזם, ובדרך לבסס עמדה... צריך לקרוא עוד כמה מאמרים וספרים

shkool

New member
אני מרחם על אנשים כמוך...באמת......

תגובה עניינית ממני, לא תקבל.

shkool

New member
זה שאתה לא מבין את הטענה לא עושה

אותה למפגרת, זה עושה אותך למפגר..

ofir_y

New member
עזוב אותו

להתווכח עם מישהו שרושם "אין לך אי קיו!" ו-"כולכם מפגרים", לא מוסיף לך כבוד... תתעלם ממנו, שיחשוב שכולם מפגרים ורק הוא חכם. נראה לאן הוא יגיע...

Gunz N Mozes

New member
אתה אפס

"רק אם אתה מאמין באלוהים אתה יכול להגיד דבר כזה" יופי!! סיכמת עכשיו את הסיבה הכי טובה למה אנשים מאמינים באלוהים!! בגלל אי הידיעה!!! אנחנו אולי אף פעם לא נדע מה היה לפני המפץ הגדול, או שאולי תמיד היה קיים חומר. וכשחושבים על זה ממש אפשר להשתגע!! זא הנה תשובה טובה! אלוהים!! עשה טובה אידיוט, אתה מתחמק ואתה מפגר. חוץ מזה, מזתומרת "אלוהים הוא מעבר לזמן, להבנתנו..." הנה עוד בריחה מהמציאות וחוץ מזה, איך נוצר משהו כזה שהוא מעבר להבנתנו ועוד שולט בנו, יודע את העתיד ורואה כל קוורק שזז ביקום?!?!

למעלה