נתן אביעזר?
המניפולטור הפונדמנטליסט הזה? חוקר המגנטיות והמוליכות החשמלית, ששם עצמו כמבין בכל סדרי בראשית? כדאי לקרוא קצת דברי ביקורת על הספר שלו, במאמר
בראשית ברא? מאת דוד פאלק (ניתן לדלג ישירות לפיסקה 5). פיסיקה הוא תחום מאוד רחב. בגלל זה כל אקדמאי בתחום הזה מתמחה בד"כ רק בנושא אחד. אם מישהו מעיז לטעון שהוא מכיר לעומק את כל תורת הפיסיקה כולה, לדעתי הוא סתם נוכל. כמו שאדם שלמד רפואה ומתעסק בגינקולוגיה, למשל, לא יעיז להתעסק בניתוחי מוח. כך גם עם פרופ´ אביעזר. אין קשר בין תורת החשמל והמגנטיות, לבין אסטרופיסיקה. פרופ´ אביעזר מתיימר להבין לא רק בכל תחומי הפיסיקה (ובמיוחד באסטרונומיה ואסטרופיסיקה) אלא גם בביולוגיה (כמו כל פונדמנטליסט, גם הוא שולל את תורת האבולוציה), ברפואה (קרא על הניסיון המגוכך שלו להסביר את
גילם המופלג של האבות בתנ"ך), בכימיה, גיאולוגיה, פרה-היסטוריה ומה לא! אכן איש אשכולות! אני מציע לו שימשיך לעסוק במוליכות חשמלית, ושיפסיק לבלבל לנו את המוח בדברים שאינם בתחום התמחותו. מה שמעצבן אותי זה שפרופ´ אביעזר משתף פעולה עם גורמים דתיים בארץ ובעולם, ובמיוחד כאלה שמטרתם החזרה בתשובה. גורמים אלה, שפעם שוללים את המדע ופעם מסכימים לה, בהתאם לנסיבות, מציגים את המסקנות העקומות והמאולצות של אביעזר, כדי לשכנע חילונים מבולבלים לחזור בתשובה. זאת עוד דרך שלהם לפנות לחילונים, שמעדיפים להאמין למדע, בניסיון לקרבם לדת. אביעזר, בתור אדם דתי, בודאי שאינו מתנגד לכך וכנראה שהוא רואה בכך מצווה. מקומם אותי לראות כיצד הוא מנצל את התואר שלו כדי לעזור לאותם אירגונים במשימתם המתועבת. ב-14 באפריל השנה, התקיים באוניברסיטת בר-אילן
ויכוח בין פרופ´ אביעזר לבין האסטרופיסיקאי פרופ´ צבי מזא"ה מאוני´ ת"א. פרופ´ מזא"ה, שבודאי מבין במפץ הגדול ובנושאים דומים לכך, מכיוון שזה תחום התמחותו, מבקר בחריפות את דבריו של אביעזר, וטוען שהם גובלים בפונדמנטליזם. חשוב מאוד לציין שפרופ´ מזא"ה הוא אדם דתי, שומר תורה ומצוות! היה לי אפילו הכבוד להשתתף בכמה שיעורים שלו בפיסיקה באוניברסיטה. הרי לכם אדם הגון וישר דרך, שלא מנסה לעבוד על אחרים בעזרת הטעיות ואחיזת עיניים, ומבין שאין שום קשר בין מדע לדת, וכל ניסיון מלאכותי ליצור קשר כזה גורם לסילוף הן של המדע והן של התורה. אני מקווה שפרופ´ אביעזר, ועוד הרבה פונדמנטליסטים אחרים, יפסיקו לאלץ את הדת על כל דבר, יפסיקו להתאים את המציאות לפי הדת, ויפסיקו לבלבל את דעתם של רבים שמחפשים הצדקות לאמונתם בדת.