אם באמת למדת 5 יחידות ביולוגיה,
אז לא היית כותב משפט דבילי כמו: "אין שום תאוריה רצינית (רובם אומרים שהתא הראשון נוצר באופן אקראי, שזה בערך כמו להגיד שנפל מטאור דיו וכתב את מובי דיק באופן אקראי וככה יש תספר הזה)" המשפט הזה הוא עיוות גס ולא נכון של תורת האבולוציה. המחב"תים מרבים להשתמש בדוגמאות מן הסוג הזה, ולכן ברור לי מה מקור הידע שלך. אם למדת ביולוגיה, אז היית יודע זאת ולא היית מעז לעשות צחוק מעצמך ע"י הפגנת חוסר ידע מוחלט בתחום הזה. "השאלה היא לפני שהיה כלום. לא כוס מים ולא מטוס ולא שום דבר. בסביבה כזאת לא מתפתח כלום ללא התערבות של מישהו. לבריאה עצמה, הראשונית, יש מאין, אין ש ו ם הסבר מדעי" – לא הבנתי מה זה "לפני שהיה כלום". האם כונתך לפני המפץ הגדול? ובכן, השאלה הזאת אינה תקיפה, כי הזמן גם הוא התחיל יחד עם המפץ הגדול. קשה לנו להבין זאת, אני יודע. הזמן נתפס בעינינו כדבר רצוף והמשכי, אבל אין זה כך. זמן יכול להתארך ולהתקצר (אם תצא לטיול בחללית במהירות הקרובה למהירות האור, ותחזור אחרי שעה, תגלה שעל כדור הארץ עברו שנים רבות...), ולזמן היתה גם התחלה. ואם אין כוונתך לפני המפץ הגדול, אלא כוונתך לאותן כמה שניות שאחרי המפץ הגדול, אז זה לא נכון לומר שהיה כלום. היקום הקטן (והמתרחב) הכיל כולו חלקיקים סאב-אטומיים, שאח"כ הפכו לאטומים, וכ´. בודאי שמעת על הנוסחה המפורסמת של אינשטיין: E=mc2 (אנרגיה שווה למכפלת המסה בריבוע מהירות האור). רבים מכירים את הנוסחה, אבל לא יודעים מה משמעותה. ובכן, הנוסחה הזאת מסבירה, בין השאר, גם את נושא המפץ הגדול. מה שהיא אומרת זה שאנרגיה טהורה יכולה להפוך למסה, ולהיפך. יתכן שאינך מבין דבר ממה שאני כותב, ואני בהחלט מבין זאת. כל הנושא הזה מאוד לא פשוט, ומדענים מקדישים שנים רבות מחייהם כדי ללמוד זאת. נכון שסיפורי התורה הרבה יותר פשוטים (הכל הוקוס-פוקוס שאלוהים עשה), אבל מה לעשות והמציאות הרבה יותר מורכבת. אולי הדבר הכי חשוב שיש לי לומר זה: לא חשוב כמה שתתנגד לאבולוציה או למפץ הגדול, האלטרנטיבה אינה בהכרח בריאה אלוהית. נכון שהפיסיקה עדיין לא מסבירה הכל. אבל זה לא אומר שבגלל זה כולם צריכים להתחיל להניח תפילין! זה רק אומר שאנחנו צריכים להמשיך לחקור. אנחנו יודעים היום הרבה יותר ממה שידענו לפני עשור, ובעוד עשור נדע הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים היום. זה טיבו של המדע- הוא תמיד מתפתח, בניגוד לדת שפתרה הכל ע"י סיפורי מעשיות ופולקלור. אם אתה באמת כל-כך סקרן, אני מאחל לך שתתקבל לאוניברסיטה, ותלמד שם ביולוגיה או פיסיקה. ואז אולי יפתחו לך העיניים.